Dūzgėse Kaune E. Dragūnas ir A. Ivanauskas paspaudė vienas kitam rankas

Šeštadienio vakarą muzikos mylėtojams Kaune teko rinktis: šėlti su 20 metų sukaktį scenoje mininčia grupe „Sel“ ar ne mažiau triukšmingai paminėti dvigubai didesnę patirtį turinčios grupės „Rondo“ jubiliejų.

Po jubiliejinių koncertų grupių „Sel“ ir „Rondo“ nariai bei gerbėjai šėlo dūzgėse.<br>M. Patašius
Po jubiliejinių koncertų grupių „Sel“ ir „Rondo“ nariai bei gerbėjai šėlo dūzgėse.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 25, 2012, 6:13 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:38 AM

Tuo pat metu vykę dviejų Lietuvoje populiarių grupių koncertai vis dėlto surado savo klausytojus. Ir Kauno „Žalgirio“ arena, kur pasirodė Aleksandras Ivanauskas su grupe „Rondo“, ir Kauno sporto halė, kur dainavo Egidijus Dragūnas, buvo sausakimšos.

40 metų scenoje ir 55-ąjį gimtadienį grupės „Rondo“ lyderis, projekto „Chorų karai“ laimėjusio Kauno rajono Božolė choro vadovas, kompozitorius A. Ivanauskas šventė kaip niekada su dideliu būriu svečių. Arenoje buvo per 10 tūkst. žiūrovų.

Beveik 4 valandas trukusį koncertą šmaikščiai vedė Rolandas Vilkončius ir A. Ivanausko dukra Jurgita Liukaitienė. Šventė prasidėjo Božolė choro daina „Aukštumos“, kurią su choristais atliko ir pats A. Ivanauskas.

Po jos dainininkas su su kitais grupės „Rondo“ nariais įsitaisė ant sofų scenoje įrengtame kampe ir visą pirmąją dalį klausėsi jį sveikinti atvykusių dainininkų atliekamų kūrinių, priiminėjo gėles, dėkojo už linkėjimus.

Dainininkė Irena Starošaitė sukaktuvininkui linkėjo, kad jo puoselėjamame kūrybos sode nebūtų nuvytusių žiedų. Jos vyras Žilvinas Žvagulis linkėjo A. Ivanauskui pasaulio pabaigą iškentėti lengviau nei pagirias.

Daugelio grupės „Rondo“ atliekamų dainų tekstų autorius poetas Gintaras Patackas scenoje surimavo linksmą sveikinimo ketureilį ir palinkėjo ne milijono litų, o tiek šviesių akimirkų. Scenoje taip pat pasirodė dainininkai Merūnas Vitulskis, Česlovas Gabalis, Mia, Donatas Montvydas, grupė „Local Legends“, Stano, šokių studija FU, Eglė Jakštytė, Marius Ivanoff, duetas „Just“.

Antrojoje renginio dalyje skambėjo klausytojų spėtos pamėgti ir visai naujos grupės „Rondo“ dainos. Jau nuo pirmųjų kūrinių akordų žmonės kilo iš sėdimųjų vietų ir skubėjo šokti prie scenos.

Koncerto metu gimė daar vienas niekur neskambėjęs kūrinys. Prieš keletą dienų poetas G. Patackas padovanojo A. Ivanauskui savo kūrybos eilėraštį, kuriame sudėti muzikanto išgyvenimai ir pamąstymai apie gyvenimą. Pagal šį tekstą buvo sukurta daina, o ją dainavo visi salėje buvę žiūrovai. Jie dainos žodžius matė dideliame scenos ekrane.

„Tai nutiko pirmą kartą mano gyvenime. Labai smagu, kad prie dainos sukūrimo prisidėjo tūkstančiai žmonių“, - kalbėjo A. Ivanauskas.

Įspūdį scenoje dar labiau sustiprino vaizdo instaliacijos, rodytos trijuose vaizdo ekranuose, kurių didžiausias buvo 50 kvadratinių metrų ploto.

Renginyje dirbo 80 techninų darbuotojų ir kelios dešimtys savanorių.

„Rondo“ lyderis tikino, kad surengti milžiniško dydžio koncertą jį beveik penkerius metus kalbino jo žmona Rima ir trys vaikai. Nors koncerto sėkmė buvo stulbinama, muzikantas įsitikinęs, jog jis vargu, ar bus pakartotaskitoje vietoje.

Kauno sporto halėje pasirodęs E. Dragūnas su grupe „Sel“ ištikimiausius klausytojus linksmino daugiau nei dvi valandas trukusiame koncerte, kuriame taip pat netrūko įspūdingų vaizdo ir garso efektų.

Eidami į koncertą daugelis žmonių slapčia tikėjosi, kad E.Dragūnas scenoje iškrės kokį nors netikėtumą arba riebiai nusikeiks, tačiau jokio skandalo nebuvo.

Atlikėjas publikos tūkstantinės minios akivaizdoje pasveikino „Žalgirio“ arenoje koncertavusią grupę „Rondo“ ir palinkėjo jai kūrybinės sėkmės.

Po koncertų E. Dragūnas su gerbėjais linksmybes iki paryčių pratęsė naktiniame klube „Mojo Lounge“. Grupė „Rondo“ dūzges surengė Kauno centre įsikūrusiame restorane „Bajorkiemis“. Gerokai po vidurnakčio E. Dragūnas atvyko į šį restoraną paspausti rankos A. Ivanauskui. Tačiau jame ilgai neužsibuvo. Po kelių minučių dainininkas su bičiuliu verslininku Tautvydu Barščiu išskubėjo į naktinį klubą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją