Naujoje „Žalvarinio“ dainoje - Maironio eilės (audio)

Sostinės folkroko komanda „Žalvarinis“ gerbėjams pristato naują kūrinį „Negęsta akys“, sukurtą pagal legendinio lietuvių poeto Jono Mačiulio - Maironio eilėraštį „Užmigo žemė“. Šį kūrinį muzikantai spalį gyvai įrašė studijoje, jis skiriamas poeto 150-ųjų gimimo metinių progai. O daina gimė „Žalvarinio“ kūrybinėje stovykloje, kuri buvo surengta rugsėjį Anykščių rajone.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2012, 2:08 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:07 AM

„Mes didžiuojamės Lietuvos istorija ir gerbiame jos palikimą. Jei ne tokie žmonės kaip Maironis, ko gero, lietuviškumą suprastume visai kitaip. Tai ir buvo pagrindinė priežastis atiduoti duoklę šiam kūrėjui, prikelti jo sukurtas eiles savaip“, – pasakoja grupės nariai.

„Šis Maironio eilėraštis buvo, yra ir bus aktualus kiekvienam, kuris ieško ir siekia savo svajonių. Jis tiesiog spinduliuoja jaunatvišku polėkiu, kuris paremtas vidiniais išgyvenimais, kai nežinai, kas bus rytoj, tačiau kiekvieną aušrą pasitinki ryžtingai“, – sako grupės gitaristas Robertas Semeniukas.

„Žalvarinio“ misija visada buvo ir yra gaivinti tai, kas sena ir užmiršta. Aprengti nauju muzikiniu rūbu ir prikelti naujai gyvybei senąsias dainas, papročius, mūsų skambančią istoriją. Todėl „Negęsta akys“ yra tik kelio tęsinys, o ne nauja pradžia. Mes tiesiog privalėjome tai padaryti“, – Robertui antrina būgnininkas Simonas Gudelis. Beje, būtent šis vyriškas duetas ir įdainavo naują „Žalvarinio“ kūrinį. Prie dainos atsiradimo prisidėjo ir bosistas Paulius Jaskūnas.

„Šį kartą merginoms leidome pailsėti. Tiesa, mūsų Laurita šiek tiek prisidėjo. Ji pasiūlė šį kūrinį, kai mes tryse pietavome. Dar valgydami pradėjome niūniuoti, ir taip gimė ši daina“, – juokiasi muzikantai ir būtent grupės damoms dedikuoja kūrinį „Negęsta akys“.

„Žalvarinio“ daina - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.