Modelis ir deimantų specialistė G. Rusytė specialiai į M.A.M.A. šventę atskris iš Niujorko (interviu)

M.A.M.A. ceremonijos žiūrovai šįmet pamatys keturis šou vedėjus. „Radistai“ Jonas Nainys, Rolandas Mackevičius ir į vieną garsų scenos personažą persikūnysiantis Justas Jankevičius šventei diriguos su žavingąja Giedre Rusyte (28 m.).

G. Rusytė apdovanojimų ceremonijai vadovaus kartu su "Radistais".
G. Rusytė apdovanojimų ceremonijai vadovaus kartu su "Radistais".
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

Jan 5, 2013, 9:08 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:15 AM

Prieš keletą metų į JAV išvykusi Giedrė — gerai pažįstama TV žiūrovams kaip ne vieno TV projekto dalyvė. Ilgesio darbui ekrane nejaučianti moteris vis dėlto mielai sutiko prisidėti prie M.A.M.A. komandos — net ir gyvendama užjūryje laiko ranką ant Lietuvos muzikos pulso.

Kol „Radistai“ suka galvą, kaip nesupainioti teksto eilučių scenoje stovint greta gražuolės, ji „TV antenos“ skaitytojams siunčia linkėjimus iš už Atlanto.

— Ar kvietimas vesti M.A.M.A. ceremoniją jums buvo netikėtas?

— Taip, bet labai malonus. Man didžiulė garbė būti šios ceremonijos dalimi. Esu didelė muzikos mėgėja, todėl nekantriai laukiu, be jokių abejonių, didžiausio metų muzikos renginio Lietuvoje.

Kaip reagavau? Na, jei specialiai dėl to atskrendu iš Niujorko, turbūt galima nuspėti, kad nenuliūdau.

— Ar gyvendama JAV turite laiko domėtis tuo, kas dedasi lietuviškos muzikos padangėje?

— Daugumos nominuotų atlikėjų kūrybą puikiai žinau, klausausi ir grožiuosi. Su keletu, kurių nežinojau, jau susipažinau. Gera matyti, kad mūsų popscena auga ir tampa vis ryškesnė.

Žiūrėjau praėjusių metų M.A.M.A. ceremoniją, labai džiaugiuosi, kad pagaliau turime tokio lygio projektą. Tai didelė motyvacija mūsų atlikėjams kurti, tobulėti ir dirbti dar sunkiau.

Visada stebiu ir „Grammy“ bei Amerikos, MTV vaizdo klipų apdovanojimų ceremonijas, turime ir Niujorko muzikos apdovanojimus. Tokie renginiai yra nepaprastai svarbūs ir reikalingi tiek atlikėjams, tiek visuomenei.

Esame maža šalis, tačiau turime gausybę talentingų, darbščių muzikantų. Galimybė būti išgirstiems, įvertintiems yra neįkainojama.

Neabejoju, kad ši ceremonija bus stebima internetu daugelyje pasaulio šalių.

— Pagyvenus užsienyje lietuvišką pramogų verslą galima įvertinti kitu žvilgsniu. TV laidos, muzika, vakarėliai — kaip visa tai jums dabar atrodo žiūrint iš šalies?

— Kiekvienoje šalyje yra gerų ir blogų laidų, puikios ir labai prastos muzikos, lėkštų ir supervakarėlių. Žmonės turi pasirinkimo laisvę — ką žiūrėti, ko klausytis ir į kokius vakarėlius vaikščioti. Mūsų vos 3 milijonai, bet gyvenant svetur teko sutikti žmonių, kurie jau dirba su Lietuvos atlikėjais ir juos labai gerai vertina.

Didžiuojuosi tuo, kuo, mano požiūriu, verta didžiuotis. Visa kita — ne mano reikalas. Kokia paklausa, tokia ir pasiūla.

Mano apdovanojimų favoritai? Solidarumo sumetimais jų neskelbsiu.

— Ar yra tekę susipažinti su amerikiečių muzikantais? Kurių JAV atlikėjų muzika labiausiai patinka? Kaip smarkiai jūsų muzikinis skonis skiriasi nuo aštuonerių metų sūnaus Majaus?

— Teko bendrauti su keletu užsienio atlikėjų, bet bičiuliais jų nepavadinčiau.

Naujausia patirtis buvo su dainininke Rihanna. Brangakmenių kompanijoje, su kuria dirbu, darėme apyrankes jos singlo „Diamonds“ bei koncertų turo pristatymui. Buvo įdomu.

Klausausi įvairios muzikos, mano „iPod“ yra ir „The Rolling Stones“, ir Bobo Marley, ir Franko Sinatros, ir „r’n’b“ stiliaus atlikėjų muzikos. Esu didelė U2 gerbėja.

Pradedu ir baigiu dieną klausydamasi muzikos, tai daro įtaką mano nuotaikai, darbams. Muzika yra gražiausia, tiksliausia jausmų išraiška. Mano sūnus — didelis muzikos ir šokių gerbėjas, tikra „roko žvaigždė“. (Juokiasi.)

— Gruodį teko jus matyti „Bix“ koncerte Vilniuje.

— Taip, šia grupe žaviuosi. „Bix“ pamenu nuo tų laikų, kai buvau maža mergaitė. Tuo metu jie mane šokiravo, dabar suprantu, ką jie daro, kokias žinutes visuomenei siunčia. Tiek energijos! Tai buvo jėga.

— M.A.M.A. scenoje būsite su „Radistais“ — ar jau teko artimiau susipažinti su šiais veikėjais ir ką apie juos manote?

— Galiu pasakyti tik tiek — „linksmi“ yra netinkamas žodis jiems apibūdinti. Bus juoko, garso, šviesų bomba Kaune. Fotosesijoje juokėmės iki ašarų. Justas turi talentą parodijuoti vieną mūsų šou scenos superherojų. Jonas ir Rolandas — aštrialiežuviai. Žodžiu, pašėlę vyrai. Pagal scenarijų „Radistai“ apšildys publiką, vėliau prisidėsiu aš. Turėsime keletą įvaizdžių.

— Kaip šiuo metu atrodo jūsų kasdienybė? Teko girdėti apie deimantų vertinimo mokslus, į kuriuos esate pasinėrusi.

— Viskas klojasi puikiai. Spalvota Niujorko kasdienybė įkvepia.

Mokslus baigiau, tačiau ribų nėra, dirbu ir mokausi kiekvieną dieną. Ieškome, perkame, parduodame deimantus. Kaip privati juvelyrė su visos komandos pagalba kuriu papuošalus, kurie paprastai simbolizuoja meilę, laimę, gražius jausmus. Mano patirtis mados pasaulyje ir įgytos žinios atveria platesnius kelius.

— Ar per pastaruosius metus bent akimirką rimtai svarstėte galimybę grįžti gyventi į Lietuvą?

— Tokių planų artimiausiu metu neturiu. Pasiilgstu artimųjų ir draugų, tačiau to nedramatizuoju. Visus pamatysiu M.A.M.A. Ceremonijoje.

— Ar ilgitės darbo televizijoje?

— Dabar galvoju apie sausio 11-ąją. Visų mūsų laukia atsakingas vaidmuo, 4 valandų tiesioginė transliacija yra geras išbandymas visiems. Dirbsime su tikra svajonių komanda, todėl tikiuosi linksmai praleisti laiką, pamatyti draugus, pasisveikinti su žiūrovais. Žinau, kad yra tokių, kurie manęs jau pasiilgo. Ilgiuosi žmonių, ne darbo televizijoje.

— Kokią žinią norėtumėte naujų metų pradžios proga perduoti M.A.M.A. Žiūrovams?

— Visiems linkiu mylėti, džiaugtis paprastais dalykais, rūpintis savimi ir artimaisiais. Siekti savo tikslų, kurti ir šypsotis. Gyventi čia ir dabar. Ir, žinoma, visada klausytis mėgstamos muzikos. Tai vaistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.