S. Povilaitį jubiliejiniuose koncertuose lydės M. Jankavičius ir K. Krysko-Skambinė

Kelių kartų niūniuojami nesenstantys kūriniai „Švieski man vėl“, „Laimės žiburys“, „Sudeginti tiltai“, „Pūkelis“ – tai tik maža dalis penkiasdešimtmetį scenoje šiemet švenčiančio Stasio Povilaičio hitų. Visus juos gerbėjai galės išgirsti jau netrukus, mat maestro ruošiasi į grandiozinį turą, kurio koncertai vyks didžiausiose Lietuvos arenose. Su dainininku didžiosiose Lietuvos arenose pasirodys ir Mantas Jankavičius bei Karina Krysko-Skambinė, o renginius ves Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Su M. Jankavičiumi M.A.M.A. apdovanojimų scenoje pasirodęs S. Povilaitis tai darys ir jubiliejinėse gastrolėse.<br>M. Patašius
Su M. Jankavičiumi M.A.M.A. apdovanojimų scenoje pasirodęs S. Povilaitis tai darys ir jubiliejinėse gastrolėse.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2013, 11:12 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:14 PM

„Jeigu paklaustumėte, kas pasikeitė per tas penkias dešimtis metų, atsakyčiau, kad niekas. Žmonės į koncertus susirenka tokie patys laimingi ir gražūs, juk muzika – tai vaistas, kuris veikia geriau nei bet kuris medicininis preparatas, o dabar kai Lietuvoje tiek daug problemų, primygtinai siūlyčiau visiems išnaudoti muzikos terapiją“, – juokauja visada besišypsantis ir šiemet 66 metų gimtadienį atšventęs S. Povilaitis.

Lietuvos popscenos legenda pirmąkart į žymiąją Palangos estradą užkopė dar besimokydamas mokykloje. Kiek vėliau buvo pastebėtas talentų ieškančio kompozitoriaus Miko Vaitkevičiaus ir pakviestas dainuoti grupėje „Ritmas”. Vėliau mažajai scenai tapus per ankšta, S. Povilaitis pradėjo koncertuoti Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje su „Nemuno žiburių“ ansambliu, o dar vėliau – ir su „Nerijos“ bei M. Suraučiaus ansambliais. Netrukus tapo gerai žinomu visoje šalyje. Per penkiasdešimt muzikalių metų S. Povilaitis surengė keliolika tūkstančių koncertų ir išleido net 22 albumus.

Puikiai visai Lietuvai žinomas vyras pasakoja nežinantis savo sėkmės recepto, tačiau neabejoja, kad prie jos prisidėjo pakeliui sutikti žmonės. Tai, kad dainininkas per penkias dešimtis metų neprarado populiarumo, rodo ne tik laimėti apdovanojimai, bet ir pilnos salės žiūrovų.

S. Povilaitį galima drąsiai vadinti ne tik šlagerių karaliumi, bet ir tikra lietuviškos popmuzikos scenos legenda, kuri tapo muzikos autoritetu kelių kartų Lietuvos žmonėms. Gerbėjų šis dainininkas turi pačių įvairiausių – ir ištikimų bendraamžių, kuriems „Sudeginti tiltai“ primena jaunystės šėliones, Ir jaunimo, kuris „Švieski man vėl“ savo vakarėliuose traukia taip pat audringai kaip kažkada jų tėvai ar net seneliai.

Padainuoti vienoje scenoje su maestro yra kone kiekvieno atlikėjo garbės reikalas. Visai neseniai tuo galėjo pasimėgauti Mantas Jankavičius – su S. Povilaičiu juos suvedė muzikiniai apdovanojimai M.A.M.A. Pasirodymas tapo tokiu sėkmingu, kad dainininkai jį žada pakartoti ir jubiliejinių koncertų metu. Taip pat S. Povilaitį grandioziniame ture lydės Kauno bigbendas ir Šiaulių kamerinis orkestras.

Savo ištikimiausius gerbėjus maestro auksinį kūrybinį jubiliejų drauge paminėti kviečia grandioziniuose koncertuose: kovo 1 d. „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje; kovo 8 d. Šiaulių arenoje; kovo 17 d. „Siemens“ arenoje Vilniuje; kovo 23 d. „Žalgirio“ arenoje Kaune; kovo 28 d. „Cido“ arenoje Panevėžyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.