„Liūdni slibinai“ su kovo 8-ąja moteris sveikina daina „Jeigu aš būčiau vyras“ (audio)

Grupės „Liūdni slibinai“ vyrai Dominykas Vaitiekūnas ir Vaidas Kublinskas sveikina visas moteris bei išskirtinai savo grupės moterį Aistę Lasytę su Tarptautine moters diena. Minėdami šią ypatingą šventę „Liūdni slibinai“ linki moterims išsikovoti metuose daugiau nei vieną dieną ir dalinasi moterišku Aistės Lasytės manifestu „Jeigu aš būčiau vyras“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2013, 12:38 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:48 AM

„Besidžiaugdami damų diena su Dominyku pajautėme lašą pavydo, kad nėra vyrų dienos. Tačiau geriau pagalvoję suvokėme, kad vyrams priklauso visos kitos dienos metuose. Todėl linkime moterims būti drąsioms, stiprioms, kovingoms ir išsireikalauti, kad metuose atsirastų dar bent viena diena, skirta joms. O ją gavus nesustoti ir siekti, kad atsirastų savaitė, o, žiūrėk, po šimto metų, gal jau ir visas pusmetis bus atseikėtas moterims, kaip ir privalu pagal šiandienines lygias moterų ir vyrų teises“, - su pagarba moterims teigia „Liūdnų slibinų“ smegenų sergėtojas V. Kublinskas.

Šmaikčia ironija pasižyminčios grupės vyrai neslepia, kad geriau suprasti moteris jiems padėjo kolegės A. Lasytės sukurta daina „Jeigu aš būčiau vyras“. Aštrioje muzikinėje paraiškoje „Liūdnų slibinų“ ugningoji dama dalinasi pasvarstymais, ką galėtų moterys, būdamos vyrais. Kūrinyje, kurio priedainį veda frazė „moteris ne žmogus, žmogus tai jis“, įprastais kasdienybės elementais įžvalgiai iliustruojami moterų ir vyrų skirtumai.

Švęsdami dailiosios lyties dieną „Liūdni slibinai“ jau ruošiasi šeštadienio koncertui Palangoje. Kovo 15 dieną pavasarį iš žiemos gniaužtų vaduojantį pasirodymą liūdnoji komanda surengs Šiauliuose, kovo 16 dieną Alytuje, o kovo 23 dieną aplankys Tauragės miestą. Balandį teatrališka grupė koncertuos D. Vaitiekūno gimtajame Panevėžyje, pajūrio ritmu snaudžiančioje Klaipėdoje bei liūdėtojų pilnuose Kaune ir Vilniuje.

„Liūdnų slibinų“ daina „Jeigu aš būčiau vyras“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda