Žodžio laisvę gins dainomis

Penktadienį Vilniaus Lukiškių aikštėje vyks Europos Parlamento ir LNK renginys „mES Europa. Kovokime už žodžio laisvę”. Jame išvysime daug žinomų atlikėjų.

Koncerte, kuriame bus raginama ginti žodžio laisvę, dainuos R.Ščiogolevaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Koncerte, kuriame bus raginama ginti žodžio laisvę, dainuos R.Ščiogolevaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:29 PM

LNK jau transliavo du šio ciklo renginius, skatinančius kovoti su rasine diskriminacija ir už žmogaus teises. Trečiąjį renginį, kuris skirtas žodžio laisvei, ši televizija taip pat transliuos tiesiogiai.

„Temai atskleisti pasitelkėme muziką, dainas, vaizdo siužetus su išskirtiniais pašnekovais. Renginys nemokamas, todėl jį gali pamatyti ir dalyvauti visi norintys”, – sakė prodiuserė Jolita Talaikė.

Renginio vieta pasirinkta neatsitiktinai. Lukiškių aikštė turi simbolinę reikšmę. Daugiau nei prieš du dešimtmečius šioje vietoje stovėjusi Lenino skulptūra simbolizavo tuometę santvarką, bet kokio laisvo žodžio ar saviraiškos draudimą.

Simboliška ir tai, kad renginys vyks priešais buvusius KGB rūmus – pastatą, kuriame buvo vykdomos represijos prieš kitaip mąstančius.

Šį vakarą Lukiškių aikštę muzikos garsais užlies atlikėjai Stasys Povilaitis, Rūta Ščiogolevaitė, Vaidas Baumila, Julija Jegorova, Gabrielius Vagelis, Linas Adomaitis, Atlanta, grupė „Pop Ladies”, Neringa Šiaudikytė bei kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.