R. Ščiogolevaitė, K. Krysko ir E. Sašenko kvietė kauniečius švęsti miesto dienas

Renginiai, koncertai, edukaciniai užsiėmimai vyks ir sekmadienį.

Senosios prieplaukos amfiteatre kauniečiai drauge su R. Ščiogolevaite, E. Sašenko ir K. Krysko pradėjo švęsti miesto dienas.<br>M. Patašius
Senosios prieplaukos amfiteatre kauniečiai drauge su R. Ščiogolevaite, E. Sašenko ir K. Krysko pradėjo švęsti miesto dienas.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

May 20, 2013, 8:17 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:07 PM

Gegužės 20-oji - Kauno miesto diena. Būtent šiandien 14-ąjį kartą švenčiamų „Kauno dienų“ renginių maratonas prasidėjo koncertu „Džiaze tik merginos“.

Kauniečius su miesto gimtadieniu pasveikino trys garsios atlikėjos R. Ščiogolevaitė, K. Krysko ir E. Sašenko. Žvaigždės pristatė specialią populiarių džiazo kūrinių programą, kurią atliko drauge su Kauno bigbendu.

Nors prieš koncertą dangų gaubė juodi lietaus debesys, šimtai kauniečių galimos liūties nepabūgo ir plūdo į amfiteatrą. Vos scenoje pasirodžius atlikėjoms, debesys tarsi specialiai prasiskyrė ir sceną bei prieplauką nutvieskė saulė.

Senosios prieplaukos amfiteatro scenoje koncertai vyks kiekvieną vakarą.

Rytoj joje pasirodys Kauno studentiškasis choras ir grupė „16 Hz“. Poryt vyks senjorams skirtas koncertas „Juokais ir rimtai apie meilę“, kuriame linksmins ansamblis „Ainiai“ ir aktorė Doloresa Kazragytė.

Ketvirtadienį amfiteatre koncertuos „Kauno bigbendas“ ir Panevėžio modernaus dainavimo studijos solistai.

Šventė įsisiūbuos penktadienį. Renginiai vyks jau ir Laisvės alėjoje, Santakos parke, prie Kauno pilies, miesto muziejuose bei bažnyčiose. Pradės veikti ir tautodailininkų mugė.

Šeštadienį Kauno pilies lomoje įsikurs viduramžių Hanzos laikus priminsiantis miestas. Veiks riterių stovykla, amatininkų kiemas, XIV - XVII amžių ginklų ir šarvų ekspozicija, lauks viduramžių žaidimai.

Vakare amfiteatre vyks pagrindinis šventės koncertas. Dainininkė Maggie Reilly iš Škotijos pasirodys su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Po jo šventės rengėjai žada įspūdingą, šviesų spektaklį-fejerverką.

Renginiai, koncertai, edukaciniai užsiėmimai vyks ir sekmadienį.

Atsižvelgiant į oro sąlygas savaitgalį Santakos stadione ketinama į dangų pakelti rekordinio - 100 kvadratinių metrų dydžio aitvarą su Kauno vėliavos atspaudu.

Šventės režisierė Jolanta Lakštienė teigė, kad iki gegužės 26 dienos„Kauno dienų 2013“ renginiuose pasirodys per 300 kolektyvų, kuriuos sudaro daugiau kaip 1 tūkstantis atlikėjų.

Šių metų Kauno dienų renginiams miesto savivaldybė skyrė 150 tūkstančių litų. Dar 100 tūkstančių litų - rėmėjai.

Visi renginiai kauniečiams ir miesto svečiams - nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.