V. Bareikis pristato dainą apie kartais verkiančius klounus (audio)

Vienas aktyviausių ir kūrybingiausių Lietuvos jaunosios kartos menininkų – Vidas Bareikis – pristato muzikinį kūrinį „Klounai irgi kartais verkia“. Tai jau ketvirtasis atlikėjo singlas iš neseniai pasirodžiusio albumo „Panda“. Energija ir sarkazmu persmelktas kūrinys yra bemaž populiariausias dabartiniame V. Bareikio soliniame repertuare.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-20 15:41, atnaujinta 2018-03-06 12:27

„Klounai irgi kartais verkia“ yra viena tų dainų, nuo kurių ir prasidėjo mano solinė muzikinė karjera, tai tam tikras lakmuso popierėlis nusakantis šio etapo nuotaiką. Visi, o ypač scenos žmonės, dažnai yra priversti atlikti tam tikrus vaidmenis, kartais tai būna juokdarių vaidmenys, tik po jais slypi liūdni, netgi gilūs ar labai netikėti asmenys, tačiau neretai visa tai tūno paslėpta po klouno kauke. Ši daina ir yra būtent tokių žmonių išpažintis ir linksmas pareiškimas”, - apie naują kūrinį atvirauja V. Bareikis.

Mažai kas Lietuvoje nėra girdėjęs apie išskirtinius muzikanto, aktoriaus, teatro judėjimo „No theatre“ vadovo gyvus muzikinius pasirodymus. Buvęs populiarių grupių „Suicide DJs“ ir „Stipriai Kitaip“ idėjinis vadas bei narys mažiau nei prieš metus subūrė muzikantų grupę ir debiutavo kaip solo atlikėjas.

V. Bareikio debiutinis albumas „Panda“ jau spėjo į viešumą paleisti tris singlus: „Super Mario“, „Rėkti trypiant kojom“ ir „Aš ne tai“ - įrašytą kartu su atlikėja Jurga. Vos 9 kūrinius talpinantis muzikinis rinkinukas yra itin originaliai apipavidalintas, dėl išbaigto ir originalaus skambesio taip pat jau spėjo pelnyti publikos bei muzikos kritikų simpatijas. Tai alternatyviojo šansono, roko bei dainuojamosios poezijos mišinys.

Naujai pristatomas singlas „Klounai irgi kartais verkia“ užima trečiąją poziciją minėtame albume. Tai muzikinių stilių ska, pankroko bei balkaniško skambesio mišinys, atliekamas sarkastiško ir liūdno klouno. Ši daina, kaip ir visa Vido kūryba, išsiskiria labai vaizdžiai piešiamomis dainų situacijomis. Kūrinio žavesys slypi jau minėtose realiose gyvenimo komiškose situacijose.

V. Bareikio daina - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.