Naują dainą pristatanti G. Vaitkutė: „Stengiuosi ne įtikti, o patikti” (audio)

Puikiai atliekamais pasaulinio lygio hitais klausytojų širdis užkariavusi daininkė Girmantė Vaitkutė pristato ilgai lauktą antrąją savo dainą – vasarišką ir jaukų kūrinį „Meilę atiduoti Tau”. Kaip sako pati daininkė, perėjimas nuo populiarių projektų prie naujų autorinių kūrinių atlikimo nėra toks lengvas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Tačiau, nors tai ir reikalauja žymiai didesnių pastangų, mergina savo ateityje mato dar daugiau autorinės kūrybos bei netgi solinio albumo pristatymą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2013, 10:54 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:42 AM

- Visų pirma, ką galėtum pasakyti apie naujausią savo dainą? Kokius jausmus tau pačiai ji kelia?

- Ši daina yra apie meilę, laukimą ir tikėjimą. Ji šviesi, teigiama, pavasariškai šilta. Nors joje galima rasti daug klausimų, neišspręstų jausmų, man šis kūrinys visuomet kelia šypseną. Galbūt ne tą „iki ausų”, tačiau kartu viduje palieka labai gerą jausmą. Taip pat siejasi su labai pavasariška šiai dainai skirta fotosesija – mes su fotografe Inesa Čekolis - Ščiočina turėjome daug smagių akimirkų.

- Tai antroji solinė tavo daina – koks jausmas atlikti savo muziką?

- Šios dainos autorius – puikus muzikantas ir kompozitorius Vytautas Bikus. Jam ir visai prie kūrybinio proceso prisidėjusiai kompanijai tariu didžiulį „ačiū“. Su šaunia komanda dirbame, kad pasiektume tobulumą, tačiau dainuoti autorines dainas – tikras iššūkis. Kaskart turiu dar labiau stengtis, kad žmonės suprastų, ką noriu pasakyti, ką šia muzika stengiuosi atskleisti. Be to, į klausytojų reakcijas aš bei prie dainų prisidėję žmonės reaguojame žymiai jautriau – juk tokie kūriniai dažniausiai būna labai asmeniški.

- Nuo pirmosios tavo solinės dainos pristatymo praėjo nemažai laiko. Kas lėmė, kad antrasis kūrinys užtruko taip ilgai?

- Esu ne kartą sakiusi, kad nei aš, nei kartu dirbantys muzikantai ir kompozitoriai nekepame dainų lyg blynų. Gal todėl ir užtrunkame. Kūrybinio proceso – kaip ir daugelio įvykių gamtoje ir gyvenime – dažniausiai nepaskubinsi (šypsosi).

- Jau turime dvi Girmantės dainas. O kada bus daugiau? Kada galima tikėtis autorinių koncertų?

- Tokius dalykus sunku planuoti, ką nors prižadėti. Galiu tik užtikrinti, kad pristatysime visas naujas dainas, vos tik jos pasirodys – tikrai nieko nelaikysime paslaptyje. Juk visa kūryba ir yra tam, kad būtų išgirsta.

- Galbūt planuose yra albumas? Koks jis būtų?

- Albumui reikia dainų. Šis kūrinys – „Meilę atiduoti Tau” – pirmasis, kurį tikrai įtrauksime. Apie debiutinį albumą su kūrybine komanda daug mąstome ir nuoširdžiai dirbame jo siekdami, tačiau kada jis bus – pasakyti sunku. Norime pasiekti kuo geresnį rezultatą – kad viskas skambėtų gyvai ir kokybiškai, su daug instrumentų. Juk natūralu, kad norime pristatyti tai, kas patiems labiausiai patinka, dėl ko nebūtų gėda ar nepatogu (šypsosi).

- Ar tai reiškia, kad galvodami apie dainas stengiatės kuo labiau įtikti klausytojui?

- Stengiuosi klausytojui ne įtikti, o patikti. Juk jis – išssilavinusi, gyva ir kintanti būtybė. Šiuo metu, manau, žmonės jau patys atsirenka, ko jie nori klausyti. Tiesa, nėra lengva nešti vėliavą ir savo tiesas skleisti muzikos pagalba. Tačiau tvirtai tikiu, kad autorinės dainos susirinks savo auditoriją taip pat, kaip susirenka „koverių“ projektai. Turiu pasidžiaugti, kad tie keli mano kūriniai, kuriuos pristatėme vieno koncerto metu, sulaukė žymiai daugiau aplodismentų nei tą patį vakarą perdainuoti žinomi hitai. Tai skatina judėti į priekį ir be galo džiugina.

- Kuo gyveni šiuo metu? Kas atima daugiausiai laiko?

- Šiuo metu smarkiai prispaudusi sesija (Girmantė studijuoja dvi magistro studijų programas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje – Red.). Tokie gražūs orai, o nėra laiko net nuvažiuoti į užmiestį, aplankyti šeimos. Bet nesiskundžiu – išsilavinimas yra labai svarbus gyvenimo tikslas! Noriu kuo geriau išlaikyti egzaminus ir neturėti skolų. Tenka padirbėti, nes, prisipažinsiu, tikrai ne viską spėjau semestro metu ir dabar tai atsiliepia. Tačiau išbandymai tik daro mane stipresnę!

- Ar turi planų vasarai? Galbūt ji pilna koncertų? Kur bus galima tave išgristi?

- Vasaros labai laukiu. Bus ir koncertų, ir poilsio, ir išvykų. Taip pat labai laukiu kelių skautiškų stovyklų – tai nuostabi tradicija ir veikla, kurioje jau esu kiek daugiau nei 10 metų. Tikiu, kad buvimas gamtoje, gaminimas ant laužo ir miegas palapinėje yra pats geriausias būdas pailsėti nuo scenos ir blizgučių. Paprastai toks poilsis labai įkvepia, todėl tikiuosi, rudenį sugrįšiu su naujomis jėgomis bei idėjomis.

Naujoji Girmantės daina „Meilę atiduoti Tau” - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.