Festivalio „Velnio akmuo“ rengėjai žada ekstremaliausią vasaros savaitgalį

Muzikos festivalis „Velnio Akmuo“, jau po dienos subursiantis alternatyvios muzikos mylėtojus Anykščiuose, šiemet pažers kaip niekad įvairų muzikinį asortimentą. Muzikos srautas sklis iš dviejų – Rytų ir Vakarų – krypčių. Vakarų scenoje pasirodys sunkiasvorės, pačios ekstremaliausios festivalio pažibos, o Rytų scena prikaustys roko muzikos mylėtojų dėmesį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:25 AM

„Velnio akmens“ Vakarų scena taps erdve, kurioje šėls sunkiosios muzikos autoritetai ir pasirodys naujausi lietuviški atradimai. Galima sakyti, kad šiemet festivalyje dominuos sunkieji kolektyvai iš Šiaurės šalių, daugiausiai – Švedijos. Iš sunkiosios muzikos šalies kilę ir vieni pagrindinių festivalio atlikėjų „Shining“, prestižiniai sunkiojo metalo veteranai „Vomitory“, ugningieji „Wolf“ bei „Kongh“. Dar vieni esminiai skandinavai „Velnio akmenyje“ – norvegai „Enslaved“, tarptautinę fanų armiją hipnotizuojantys modernaus juodojo metalo kompozicijomis. Ne mažiau garbingi festivalio svečiai – solidūs tradicijų saugotojai „Evile“ iš Jungtinės Karalystės.

Visgi sunkiosios muzikos grupės – tik dalis festivalio muzikinio deserto. Vieni stipriausių kolektyvų pasirodys ir Rytinėje – roko muzikai skirtoje – scenoje. Ją vainikuos britai „Orange Goblin“, kurių energingos kompozicijos nepasirodys per lengvos ir ekstremaliausiems festivalio lankytojams. Tuo tarpu pozityviai „nuplaukę“ vokiečiai „Kadavar“ užtvindys Dainuvos slėnį 70-ųjų psichodelikos banga. Ne paslaptis, jog „Velnio akmuo“ atsakingai tęsia kokybiško stonerio tradiciją. Šiam žanrui atstovaus ir ukrainiečiai „Stoned Jesus“ bei „Samsara Blues Experiment“ iš Vokietijos. Šiemetinėje Roko scenoje užtikrintai debiutuos rokas. Stipraus dramatizmo ir ambientinės meditacijos gerbėjus pamalonins instrumentinio roko kūrėjai „Tides From Nebula“ iš Lenkijos.

„Velnio akmens“ organizatoriai tradiciškai nepamiršta ir vertingiausių lietuvių bei latvių kolektyvų. Čia paminėtini sugrįžtantys lietuviai „Argharus“, šiemetinio lietuviško „Wacken Metal Battle“ laureatai „La Chudra“, alternatyviojo roko grupė „The Perfect Pill“ bei „Velnio akmens“ scenoje debiutuosiantis juodojo metalo kolektyvas „Nyksta“. Latvių scenai atstovaus metalo kūrėjai „Tesa“ ir progresyvų roką grojantys „Indygo“.

Šiemetinio „Velnio akmens“ muzikinė sudėtis buvo pradėta planuoti, galima sakyti, vos nutilus praėjusių metų festivalio aidams. Renginio organizatorių įsitikinimu, pripažintų scenos grandų ir mažiau patyrusių, bet daug žadančių kolektyvų pasirodymai – sėkmingo festivalio formulė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.