Skirstytis pažadėjusi grupė „Studija“ persigalvojo

„Studija“ atsisveikina su žiūrovais, bet nesiskirsto. Tokią keistą mįslę užminė grupė, rengianti koncertą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 18, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:08 PM

Gegužės 13-ąją koncertą didžiausioje uostamiesčio salėje rengianti grupė praėjusią savaitę užsiminė, kad tai bus jos atsisveikinimas su gerbėjais. Ir, panašu, kiek perlenkė lazdą su skambiomis frazėmis.

Dabar jos vokalistas Steponas Januška jau tvirtina, kad tai pasakė „pusiau juokais“.

„Išsiskirstyti minties tikrai nebuvo ir nėra. Kartu mums gerai, stengiamės vienas kitą palaikyti ir norime nuveikti dar daug.

Šiuo koncertu atsisveikiname ne su grupe, o su savo karjeros 35-erių metų jubiliejumi. Taip pat - ir su tam tikru karjeros etapu. Verčiame naują istorijos puslapį ir žiūrime, kas bus toliau“, - „Lietuvos rytui“ sakė dainininkas.

Grupė jau ruošia naują kompaktinę plokštelę, kurią tikisi išleisti dar iki rudens. Naujo įrašo „Studijos“ gerbėjai sulauks po 11 metų pertraukos.

„Ankstesnis mūsų albumas pasirodė 2003-aisiais. Jis vadinosi „Atostogos“. Nemanėme, kad tos atostogos taip ilgai užtruks.

35-erių metų sukaktis mus privertė susimąstyti, nebesinori groti tik iš inercijos. Todėl koncertas arenoje bus savotiškas atsisveikinimas su mūsų „auksinėmis“ dainomis, iš dalies - ir su senąja stilistika. Esame sukaupę naujų idėjų, tikimės, kad jos sudomins ir klausytojus.

Kai pasakėme, kad arenoje atsisveikinsime, norėjome tiesiog pakrutinti gerbėjų širdis, kad mus prisimintų“, - neslėpė S.Januška.

Koncertas „Švyturio“ arenoje turėjo vykti šį savaitgalį, tačiau muzikantai jį perkėlė į gegužės 13-ąją. Viena priežasčių - išties rimta.

„Mūsų vokalistė Edita Bodrovaitė ruošiasi susilaukti vaikelio. Jos padėtis - tokia, kad turėtų gimdyti šią ar kitą savaitę. Tikimės, kad gegužės 13-ąją ji jau galės koncertuoti su mumis“, - sakė S.Januška.

Koncerte grupė ketina pagroti ir populiariausius savo kūrinius, ir kur kas rečiau, gal tik porą sykių, pasirodymuose skambėjusias dainas.

Į koncertą „Studija“ galėtų pakviesti daugybę svečių - puikūs santykiai ją sieja su daugeliu vyresnės kartos muzikantų. Tačiau nusprendė pakviesti vokalistes, kurių karjera tiesiogiai susijusi su „Studija“.

„Dainuos buvusios „Studijos“ dainininkės - Rūta Ščiogolevaitė, Irena Starošaitė, Kristina Jatautaitė, atvykti iš Vokietijos prikalbinome Larisą Čekasiną“, - džiaugėsi S.Januška.

Karjera - ramiame užutėkyje

„Studija“ laikoma Klaipėdos popmuzikos simboliu, matė daugybę Lietuvos ir užsienio scenų, tačiau šiuo metu, neslepia grupės lyderis, gyvena gana ramiai.

„Esame tokiame užutėkyje, toliau nuo bangų. Jau esame veteranai, įsijautėme į tą vaidmenį, nelabai dalyvaujame Lietuvos muzikiniame gyvenime.

Turime daug garantuotų koncertų miestų šventėse ar festivaliuose, kur nereikia sukti galvos, ar žiūrovų ateis, nes jų vis tiek būna. Kūrybą šiek tiek apleidome, dabar norime tai ištaisyti.

Dabartinis pramogų pasaulio gyvenimas man atrodo tuščias. Nelabai norisi į jį lįsti. Kelis sykius bandėme, dalyvavome įvairiuose pseudošou. Nusvilome ir supratome, kad tai nėra mūsų vieta“, - svarstė S.Januška.

Ar po penkerių metų grupė švęs 40-metį? Kol kas niekas nedrįsta atsakyti. Steponas sako, jog tai būtų malonu, bet niekas negali spėlioti ateities.

„Jei neįvyks jokių radikalių pokyčių, būtų smagu sulaukti tokios sukakties.

Bet labiausiai norėtųsi, kad tas jubiliejus būtų vainikuotas naujais kūrybiniais darbais“, - mažėjantį norą žvalgytis į praeitį akcentavo S.Januška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.