Barzdočius Austrijos transvestitas: „Mano oda stora“

Barzdotas transvestitas,

„Mano oda stora. Nesiliauju stebėtis, kad tiek triukšmo keliama dėl truputėlio plaukų ant veido“, – sakė transvestitas C.Wurst.<br>AP nuotr.
„Mano oda stora. Nesiliauju stebėtis, kad tiek triukšmo keliama dėl truputėlio plaukų ant veido“, – sakė transvestitas C.Wurst.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 10, 2014, 5:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:22 AM

Nuo pat pirmojo balsavimo, 1956 metais, „Eurovizijos" konkurso rezultatai būdavo glaudžiai susiję su politika, ir 2014-ųjų renginys netapo išimtimi.

Rusijai atstovauvusios seserys dvynės Tolmačiovos buvo nušvilptos antradienį, kai buvo paskelbta, kad jos pateko į finalą. Rusių dvynukių padėtį dar labiau komplikavo apžvalgininkų pareiškimai, kad jų dainoje „Shine“ galima įžvelgti su Ukraina susijusią potekstę.

„Gyvenant ties riba, greta nusikaltimo, perženk tą ribą – kaskart vienu žingsniu“, – sakoma dainos tekste.

Nors atlikėjai tebetvirtina, kad „Eurovizijoje" svarbiausia muzika, incidentai byloja, kad šis konkursas toli gražu nėra politiškai neutralus. Pavyzdžiui, kai pernai Azerbaidžanas finale neskyrė taškų savo sąjungininkei Rusijai, prezidentas Ilhamas Aliyevas nurodė perskaičiuoti balsus.

„Ukrainoje turiu daug draugų, giminaičių“, – naujienų agentūrai AFP sakė ukrainietiško kraujo turinti dainininkė Ela Steinmetz iš Vokietijai šių metų „Eurovizijoje" atstovaujančios grupės „Elaiza“.

Filmų apie Džeimsą Bondą muziką primenančią baladę atliekantis „Rise Like a Phoenix“ Austrijai Eurovizijoje atstovaujantis barzdotas transvestitas Conchita Wurst, kurio tikrasis vardas – Tomas Neuwirthas, užsitraukė konservatyviųjų žiūrovų rūstybę.

Rusijoje, Baltarusijoje ir Ukrainoje buvo renkami parašai, kad šis 25 metų atlikėjas būtų pašalintas iš konkurso; Austrijos dešiniosios partijos FPOe lyderis pareiškė, kad C.Wurst pasirodymas yra „juokingas“.

„Mano oda stora. Nesiliauju stebėtis, kad tiek triukšmo keliama dėl truputėlio plaukų ant veido“, – C.Wurst sakė AFP.

Anksčiau šią savaitę favoritu laikytas Armėnijos atstovas Aram MP3, pakurstė aistras, pareiškęs, kad C.Wurst gyvenimo būdas „nėra natūralus“ – nors vėliau armėnų komikas tvirtino tik juokavęs.

„Turiu pasakyti, jei tai pokštas, jis – nejuokingas ... Bet jis atsiprašė, ir man to užtenka“, – atšovė C.Wurst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.