Roko veteranai „Aerosmith“ nesikrato plevėsų įvaizdžio

Patrakėliai, kuriantys fantastišką roko muziką, jau yra Lietuvoje. Trečiadienį Vilniuje grosiantys veteranai „Aerosmith“ – viena labiausiai padūkusių grupių pasaulinėje roko istorijoje.

Daugiau kaip keturis dešimtmečius trunkanti amerikiečių roko grupės „Aerosmith“ istorija kupina įdomių epizodų.
Daugiau kaip keturis dešimtmečius trunkanti amerikiečių roko grupės „Aerosmith“ istorija kupina įdomių epizodų.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-05-19 11:25, atnaujinta 2018-02-13 19:01

Ši grupė dažnai vadinama tikruoju JAV rokenrolo simboliu ir galvoje turima, žinoma, ne tik muzika.

„Walk This Way“, „Love In An Elevator“, „Crazy“, „Crying“, „Living On The Edge“, „I Don’t Wanna Miss A Thing“ – tai dainos, kurių tekstą daugybė roko gerbėjų be klaidų padeklamuotų pažadinti trečią valandą nakties.

Tačiau „Aerosmith“ garsėja ir nuotykiais, kurių pakaktų dešimčiai grupių.

Seksas, narkotikai ir muzika

Į Vilnių atvykstančios grupės lyderiai – dainininkas Stevenas Tyleris ir gitaristas Joe Perry – daugybę metų buvo pravardžiuojami „toksiškais dvyniais“. Ne be reikalo.

„2008-aisiais mes kartu su Joe vėl susėdome ir apsinešėme.

Aš nebegalėjau nieko padainuoti, Joe nebenulaikė gitaros. Žiūrėjome vienas į kitą ir žvengėme – juk to mes nebuvome darę jau 17 metų“, – neseniai prisipažino 66 metų S.Tyleris.

Ši išpažintis visai nepatiko jo bendražygiui J.Perry, bet praeities nenubrauksi – „Aerosmith“ lyderiai yra sušniaukštę tiek kokaino, kad patys stebisi, jog vis dar yra gyvi.

Viskio cisternos, grupinis seksas su gerbėjomis, priklausomybės, kurias teko gydytis reabilitacijos klinikose, – „Aerosmith“ puikiai žino, ką visa tai reiškia.

„Mūsų filosofija buvo tokia: visko, kas yra gerai, reikia perdozuoti“, – prisipažįsta S.Tyleris.

Kadaise jis privertė savo draugužę pasidaryti abortą, o procedūros metu uostė kokainą.

Vėliau susilaukė dukters Liv su erotinių nuotraukų modeliu Bebe Buell. Mergaitė apie savo tikrąjį tėvą sužinojo tik po keliolikos metų. Mat motina jai iki tol melavo, kad tėvas – kitas JAV rokeris Toddas Rundgrenas.

„Nenorėjau, kad mano duktė tėvu laikytų narkotikų maišą, koks tuo metu buvo Stevenas“, – vėliau atskleidė B.Buell. Šiandien Liv Tyler – garsi JAV kino aktorė, nusifilmavusi ir viename „Aerosmith“ klipų.

Neprarado jaunystės azarto

Šiandien S.Tyleris – populiaraus JAV muzikinio talentų šou komisijos narys, kuris laukiamas visur – nuo muzikos arenų iki „Mis visata“ konkurso, į kurį vertinti gražuolių pernai dainininką pakvietė geras bičiulis Donaldas Trumpas.

Iš bohemiško rokerio plačiaburnis „Aerosmith“ dainininkas virto milijonieriumi, su kuriuo trokšta papietauti valstybių premjerai ir bankininkai.

Teigiama, kad dainininkas jau daug metų nevartoja kvaišalų.

Tačiau kai kas nesikeičia. Steveno mikrofono stovas vis dar apmuturiuotas spalvingais šalikais, kojas jis tebekilnoja kaip kankano šokėjas, dvi su puse valandos po sceną laksto kaip paauglys, o po to vaistais malšina skausmus.

Vaistų reikia tiek, kad ir nuo jų priklausomybės Stevenui yra tekę gydytis.

Prieš keletą metų net teko atšaukti dalį grupės gastrolių, nes strikinėdamas Stevenas nuvirto nuo scenos ir smarkiai susižeidė.

Bet senų įpročių iš jo neišmuši, o dainininko šou su pasimėgavimu stebintys gerbėjai to ir nenorėtų.

Pykstasi ir taikosi

Kitas grupės „Aerosmith“ bruožas – unikalūs grupės lyderių santykiai, nuolat balansuojantys ant meilės ir neapykantos ribos.

S.Tyleris ir trejais metais jaunesnis J.Perry nuolat pykstasi ir taikosi, grupė buvo iširusi, o prieš penkerius metus atrodė, kad jos karjerai tikrai atėjo pabaiga.

Tada S.Tyleris dingo iš grupės akiračio, nebeatsakinėjo į telefono skambučius ir kitus „Aerosmith“ vyrus taip išvedė iš kantrybės, kad šie paskelbė, jog dainininkas paliko grupę.

Roko pasaulis suūžė, pasipylė kvailoki gandai, kad vietoj S.Tylerio su „Aerosmith“ dainuos Lenny Kravitzas, tačiau po poros dienų dainininkas lyg niekur nieko sugrįžo.

Naujos muzikos jau nereikia

Į Vilnių kitą savaitę atvyksianti grupė šiandien turi tokį hitų arsenalą, kokio pakaktų kelių valandų koncertui. Tikriausiai panašiai ir bus – kai 2007-aisiais teko stebėti jos pasirodymą Danijos mieste Randerse, grupė grojo kelis bisus ir publiką džiugino kone tris valandas.

Tiesa, ją lydi daugelio vyresnės kartos muzikantų prakeiksmas – naujos muzikos iš šių rokerių niekas nebesitiki ir net nenori.

„Mes nesame justinai bieberiai. Atrodo, kad mums nebėra prasmės kurti daugiau albumų“, – žurnalui „Classic Rock“ neseniai prasitarė grupės būgnininkas Joey Krameris.

Užpernai išleistas naujausias grupės diskas „Music From Another Dimension“ Didžiojoje Britanijoje nė nepasiekė populiariausiųjų dešimtuko.

Tačiau tai niekam neturėtų rūpėti – būtent koncertų arenos yra vieta, kurioje „Aerosmith“ toliau įrodinėja savo populiarumą.

Vietoj Kijevo – Vilnius

Grupė pripratusi prie didesnių minių nei ta, kuri jos lauks „Siemens“ arenoje.

Europoje „Aerosmith“ paprastai koncertuoja parkuose ir stadionuose, o ne uždarose salėse.

Rygoje ir Taline grupė jau yra koncertavusi prieš septynerius metus. Lietuviams šįkart tiesiog pasisekė, kad grupė užsuka į Vilnių – išankstiniuose „Aerosmith“ planuose šio pasirodymo nebuvo, tačiau reikalus sujaukė padėtis Ukrainoje.

Grupė turėjo koncertuoti Kijeve, bet kai Ukrainoje prasidėjo neramumai, persigalvojo.

Ne ji vienintelė – pasirodymus Kijeve dėl saugumo per šį pusmetį atšaukė ir britų grupė „Depeche Mode“, ir penktadienį Vilniuje koncertavęs šios šalies atlikėjas Peteris Gabrielis.

„Aerosmith“ pasirodymą Kijeve nukėlė į liepos pradžią, o gastrolių grafike atsiradusią skylę nusprendė užtaisyti pasirodymu Vilniuje.

Lietuvoje praleis net kelias dienas

Grupė „Aerosmith“ į Lietuvą ketina atvykti jau kitos savaitės pradžioje – repetuos ir ruošis pasirodymui.

„Pirmo ryškumo žvaigždės mūsų šalyje praleidžia net kelias dienas ne taip jau dažnai. Tačiau ką būtent muzikantai ketina veikti, kol kas mes nežinome“, – sakė grupę pakvietusios agentūros „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis.

Jis patikino, kad amerikiečių grupės koncertas bus vienas įspūdingiausių Lietuvoje matytų roko šou.

„Į salę nusidrieks ilga pakyla, kuria lakstys S.Tyleris. Kai kurias scenos konstrukcijas, kurių patys muzikantai nesigabena, mums teko net specialiai gaminti – Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse jų neįmanoma išsinuomoti“, – sakė J.Vėželis.

Grupės atsiųstame pageidavimų saraše – daugybė įdomių punktų. Pavyzdžiui, paprašyta net septynių limuzino klasės automobilių – kiekvienas muzikantas po miestą važinės atskirai. Užkulisiuose taip pat turės būti dviratis treniruoklis – muzikantai energijos koncertams įsikrauna mindami pedalus.

Kartu su grupe atvyksta per 60 koncertą aptarnaujančių žmonių.

„Pagal techninius aspektus tai bus šou, pralenkiantis net „Metallica“ pasirodymus. O apie dainas nėra ką ir kalbėti – jas atmintinai moka visi vyresnės kartos melomanai“, – įsitikinęs J.Vėželis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.