Albumo apžvalga. G.Michaelas „Symphonica“

Britų atlikėjas G.Michaelas niekur neskuba - iki šiol paskutinis jo naujų dainų albumas „Patience“ pasirodė 2004-aisiais. Laukimas tęsiasi – šį pavasarį išleistame albume „Symphonica“ skamba simfoninės jau žinomų dainų versijos. Per tuos dešimt metų buvo visko - skandalų su narkotikais, draugysčių su gėjų pornožvaigždėmis ir rimtų sveikatos problemų, kai atrodė, kad su karjera reikalai baigti. Tačiau šiame albume George'as įrodo, kad vis dar yra vienas įstabiausių popmuzikos vokalistų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 30, 2014, 6:44 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:36 AM

Prieš dvejus metus vykusios G.Michaelo gastrolės su simfoniniu orkestru buvo puikios. Lietuvoje dainininkas nesunkiai pririnktų pilnas arenas, bet kadangi į mūsų šalį neužsuko, daugeliui melomanų šis koncertuose įrašytas albumas – vienintelė galimybė susipažinti su šiuo simfoniniu nuotykiu.

Nepasakysi, kad tai labai intriguoja. Hitų koncertus su simfoniniais orkestrais rengė Stingas, Peteris Gabrielis ir kiti žinomi artistai - tai vyresnės kartos atlikėjų mada. Kita vertus, G.Michaelas nenuėjo tuo pačiu įprastu keliu. Užuot dainavęs visas populiariausias savo dainas, iš jų pasirinko tik keletą – „One More Try“, „A Different Corner“, „Praying For Time“ ir dar porą.

Visa kita - seni džiazo ir miuziklų kūriniai („Feeling Good“, „Wild Is The Wind“, „My Baby Just Cares For Me“ ar „Brother Can You Spare A Dime“) ir dainos iš kitų artistų repertuaro - pavyzdžiui, Eltono Johno „Idol“ ar dabar jau visų pamiršto Terence'o Trento D'Arby „Let Her Down Easy“.

Simfoninis orkestras suteikia šiam įrašui elitinį prieskonį, tačiau pagrindinė žvaigždė išlieka G.Michaelas. Nesvarbu, energingai svinguoja ar dainuoja širdį veriančią baladę, 50-metis britas tai daro taip subtiliai ir jausmingai, jog supranti, kad savo nišoje tiesiog negali turėti jokių konkurentų. „Symphonica“ yra muzikinis brangaus konjako atitikmuo - muzika brandžiai publikai, kuri šį diską tikriausiai į lentyną padės greta panašios nuotaikos 1999-ųjų albumo „Songs From The Last Century“.

Įvertinimas – 9 iš 10.

Daina iš albumo „Feeling Good“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?