Skandalistės Miley Cyrus šou patyrė nesėkmę

Miley Cyrus – viena ryškiausių planetos pop-žvaigždžių? Sprendžiant iš skandalų – taip, bet bilietų į koncertus pirkėjams atrodo kitaip.

Miley Cyrus gerokai perlenkė lazdą.<br>AOP nuotr.
Miley Cyrus gerokai perlenkė lazdą.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-06-21 18:00, atnaujinta 2018-02-12 15:05

Šį sekmadienį Amsterdame amerikiečių dainininkė baigs gastroles po Europą, vykusias nuo gegužės pradžios.

Į koncertą Olandijos sostinėje vis dar galima nusipirkti bilietų. Neišpirkti jie buvo ir į daugelį kitų Miley pasirodymų. Ir tai tikrai nėra toks rezultatas, kokio tikėjosi kiekviename žingsnyje apsinuoginanti, iš garsenybių gyvenimo žurnalų puslapių neišlendanti artistė.

Galėjo dainuoti ir Lietuvoje

Pernai pasirodęs klipas „Wrecking Ball“ paskelbė naują Miley karjeros etapą. Buvusi Walto Disney studijos TV miuziklų paaugliams žvaigždė nuoga suposi ant rutulio, laižė kūjį, netrukus jau žurnalams pozavo be drabužių, scenoje rūkė marihuaną ir šiaip darė viską, kas tik įmanoma, kad šokiruotų ir pritrauktų dėmesio.

Atrodė, kad jai pavyko – rudenį išleistas albumas „Bangerz“ parduotas septynženkliu tiražu, klipas „Wrecking Ball“ internete peržiūrėtas 670 milijonų kartų. Surengti pasirodymus 21-erių atlikėją pakvietė Amerikos muzikos ir MTV Europos muzikos apdovanojimų ceremonijos.

Tiek triukšmo ir dėmesio, kiek sukėlė ši jauna padūkėlė, sunkiai sugebėtų sulaukti ir labiau patyrusios Madonna ir Lady Gaga. Reklamos šurmuliui pasiekus aukštumas Miley paskelbė, kad 2014-aisiais surengs pasaulines gastroles.

Tai, teigia JAV žurnalas „Forbes“, virto blogiausiu dainininkės sprendimu.

Tiksliau – ne patys koncertai, o nepasvertos ambicijos. M.Cyrus komanda patikėjo, jog jų globotinė jau pajėgi surinkti pilnas sporto arenas žiūrovų. Pasirodo, nieko panašaus.

Tikėjimas Miley populiarumu buvo toks didelis, kad, skelbia JAV žiniasklaida, dėl galimybės rengti jos koncertus susipešė du pramogų verslo milžinai – tarptautinės agentūros „AEG Live“ ir „Live Nation“.

Laimėjo pastarieji – ir, teigiama, įsipareigojo už kiekvieną koncertą atlikėjai sumokėti bent 500 tūkst. JAV dolerių (per 1,2 mln. litų).

Pramogų pasaulio užkulisiuose nėra paslaptis, kad galimybę pasikviesti Miley svarstė ir Baltijos šalių koncertų rengėjai, tačiau atlikėjos kaina tikriausiai pasirodė kiek per didelė.

Tuščių vietų – daugybė

Pagal planą, isteriškai Miley dievinantys paaugliai turėjo išgraibstyti bilietus į savo dievaitės koncertus.

Bet jau vasarį pasigirdo pavojaus signalai.

Valentino dieną Vankuveryje gastroles pradėjusios dainininkės koncertuose tūkstančiai vietų liko neužimtos.

Miley atsakas – dar daugiau nuogybių, provokuojamų nuotraukų, skandalingų interviu. Ir nieko. Bilietai išpirkti tik į maždaug pusę koncertų.

Kai gegužės 6-ąją Miley pradėjo gastroles Europoje, džiaugtis irgi neturėjo kuo. Populiarūs pasaulio atlikėjai Londono arenoje „O2“ paprastai rengia keletą koncertų iš eilės – vienas pasirodymas nepatenkina didelio miesto publikos poreikių.

Po suplanuoto Miley pasirodymo Londone jos grafike buvo palikta trijų dienų pertrauka – akivaizdžiai tikintis, kad prireiks papildomų pasirodymų.

Bet jų neprireikė. Negana to, iš kiek daugiau nei 16 tūkstančių bilietų į vienintelį M.Cyrus koncertą daugiau negu 3 tūkstančiai liko neparduoti.

Istorija kartojosi Dubline, Belfaste – pastarajame mieste į koncertą parduota mažiau negu 6 tūkstančiai bilietų.

Į rytojaus Miley pasirodymą Olandijoje, kaip ir į vakar vykusį Belgijoje, bilietų tikriausiai bus galima nusipirkti iki paskutinės minutės.

Prieš kelias dienas dainininkė vėl viliojo gerbėjus į socialinius tinklus įkeltomis nuotraukomis, kuriose įsiamžino pusnuogė, o prieš kelias savaites jautriai pasakojo apie turimą širdies ligą, bet nepadeda niekas.

Supykdė ir vadybininką

JAV pramogų verslo analitikai atvirai kalba, kad Miley koncertų turas bus nuostolingas.

Nesėkmė, teigiama, supykdė artimiausius dainininkės partnerius. Esą atlikėjos karjeros strategas Larry Rudolphas dar praėjusių metų vasarą įspėjo: M.Cyrus patrauklumas dar nėra toks didelis, kad jos koncertai galėtų vykti 15 tūkstančių vietų salėse.

Lygiuotis su Madonna ar Beyonce jai tiesiog per anksti.

Tačiau dainininkės koncertų agentas Jeffas Frasco manė kitaip ir suplanavo didelius pasirodymus, į kuriuos investuotos milžiniškos sumos.

Tai apmaudi šios istorijos dalis. Vertinant techninę dalį ir pasirengimą, M.Cyrus koncertai išties įspūdingi.

Milžiniškos judančios dekoracijos, dizainerio Roberto Cavalli sukurti scenos kostiumai, gausi muzikantų ir šokėjų grupė – kuriant Miley pasirodymą nebuvo taupoma.

Šou – persmelktas sekso

Atlikėja tikrai moka dainuoti. Tačiau pasirodymo idėja, regis, dainininkei irgi pakišo koją.

Mat į dėmesio centrą buvo išstumtas jos tarpkojis, o ne balsas ar dainos.

Žurnalas „Vice“ Miley koncertus vadina „beprotišku reginiu, artimu pornografijai“ – ir tikriausiai yra teisus.

Koncerto metu dainininkė jodinėja ant didžiulio dešrainio, šliaužioja didžiuliu plastikiniu liežuviu, imituoja masturbaciją gulėdama ant automobilio stogo, dūksta su šokėjais, kurių apranga ir kai kurių konservatyvių šalių paplūdimiuose sukeltų problemų.

Vaizdo projekcijos intriguoja ne ką mažiau.

Viename epizode Miley – užrišta burna, jos krūtis dengia tiktai plona juosta, o iš užpakalio, atrodo, styro marga gėlių puokštė.

Liliputai, milžiniška lova, milžiniškas šuo su iš akių sklindančiais lazerio spinduliais. Ir seksas – daugybė užuominų į jį. Nuo gigantiškų vibratorių vaizdo projekcijose iki akimirkų, kai Miley trinasi tarpkoju į didžiulio pliušinio meškino koją.

Keista pramoga paaugliams

Šokiruoja? Taip, jeigu susimąstysite, į kokią auditoriją taikosi M.Cyrus.

Galbūt pasaulyje ir yra keturiasdešimtmečių, kurie grįžę namo žiūri Miley vaizdo klipus, bet tikriausiai tai daro ne iš noro pasimėgauti muzika. Viską, ko jiems reikia iš šios atlikėjos, jie gauna ten pat – prie kompiuterio ekrano. Ir tuo tikriausiai niekam nesigiria.

Miley dainos pirmiausia skirtos paaugliams, kurie iškrečia daug ką, ko jų tėvams geriau nematyti. Tūkstančiai tėvų abiejose Atlanto pusėse sulaukė dvylikamečių dukterų prašymo nuvesti pas kirpėją ir sukurti tokią šukuoseną, kokią turi jų dievaitė.

Tik štai atliekami 150, 200 ar 250 litų (maždaug tiek įvairiomis valiutomis kainuoja bilietai į M.Cyrus koncertus) moksleivių kišenėse nesimėto. O pirkti bilietų vaikams į šiuos koncertus tėvai, žinoma, neskuba.

Su šia problema prieš porą metų susidūrė JAV dainininkė Lady Gaga, kurios gastrolių Europoje bilietų paklausa irgi nestulbimo. Bilietai gerbėjams buvo tiesiog pernelyg brangūs.

Tačiau Miley, atrodo, trukdo ir kitkas – tėvai visai nedega troškimu, kad jų atžalos gautų sadomazochistinio sekso pamokėlę. Nors pati M.Cyrus savo pasirodymą vadina „menu, tik tokiu, prie kurio daug kas nepripratę“.

Tai nereiškia, kad M.Cyrus karjera žlugo. Vien šimtai milijonų klipų peržiūrų dainininkei duoda solidžias pajamas.

Tačiau „Bangerz“ gastroles ji prisimins su kartėliu. Užsimojusi iššokti aukščiau bambos jaunoji skandalistė nusileido skausmingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.