Aktorius Stevenas Seagalas atvyko į Bliuzo naktis Varniuose

Lūksto ežero pakrantę Varniuose jau užlieja bliuzas. Didžiausia šių metų Bliuzo naktų žvaigždė – Holivudo kovinių filmų superherojus Stevenas Seagalas, bliuzuoti pradėjęs anksčiau nei vaidinti.

Aktorius S.Seagalas į Varnius atvyko automobiliu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aktorius S.Seagalas į Varnius atvyko automobiliu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-04 21:01, atnaujinta 2018-02-12 05:37

S.Seagalas, amerikietė bliuzo motina Angela Brown su geriausių Baltijos bliuzmenų titulą turinčiais „Latvian Blues Band“ ir pats Niki Buzzas, kurio vardas įtrauktas į Bliuzo šlovės salę, – visi jie ir daugelis kitų šį savaitgalį pasirodys legendinėse Bliuzo naktyse.

Apie 22 valandą aktorius S.Seagalas atvyko į Varnius automobiliu. Garsenybė penktadienio vakarą surengė spaudos konferenciją.

Muzikavo daugiau nei vaidino

Holivudo aktorius, prodiuseris, scenaristas, aktyvus aplinkosaugininkas, aikido meistras ir muzikantas S.Seagalas savo gyvenime muzikavo daugiau nei vaidino.

Pirmąją gitarą jis gavo būdamas vos dvylikos metų.

O šiuo metu turi vieną įspūdingiausių bliuzo gitarų kolekcijų pasaulyje.

Dabar S.Seagalas su savo bliuzo grupe keliauja po Europą.

„Ketverius metus siekėme šio tikslo ir pagaliau mūsų svajonei buvo lemta išsipildyti“, – džiaugėsi festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Turėjo įdomaus darbo Holivude

Airių, žydų, mongolų kraujo turintis S.Seagalas savo profesionalią karjerą pradėjo nuo pagalbinio darbininko kavinėje. Jis taip vikriai sukosi, kad kolegos buvo pastebėtas ir pakviestas lankyti karatė treniruočių.

Ilgainiui jis pasiekė 7 danų aikido juodąjį diržą ir gavo nemažai įdomaus darbo Holivude.

S.Seagalas sukūrė iš tiesų ryškius vaidmenis tokiuose įtempto veiksmo filmuose kaip „Juodoji aušra“, „Užsienietis“, „Grėsminga žemė“, „Atpildas“, „Nepavykęs sandėris“, „Žmogus šešėlis“.

Pateikė reikalavimų sąrašą

Pats ryškią karjerą scenoje padaręs ir su labiausiai įkvepiančiomis bliuzo legendomis grojęs S.Seagalas jau yra toks atlikėjas, kurie koncertų rengėjams pateikia savo reikalavimus.

„Mūsų jau nestebina, kad pasaulinio garso žvaigždės turi įvairiausių įgeidžių. S.Seagalas – ne išimtis. Nors kai kurie jo reikalavimai gali pasirodyti keistoki, jis dar, galima sakyti, žemiškas“, – šypsojosi Bliuzo naktų rengėjas A.Barniškis-Blėka.

Tad ko užsimanė Rytų dvikovos meistras ir Holivudo įžymybė?

Kad ir kaip keista, bet net keturių rūšių geriamojo vandens: šalto, šilto, karšto, virinto, bet atšaldyto.

Užkulisiuose muzikantams atvežami laikini nameliai. Juose įsikurs visa su S.Seagalu atvyksianti palyda. Nameliai turi būti taip įrengti, kad orą juose būtų galima sušildyti arba atšaldyti.

Dėl automobilių – tvirtas

„Maistui atlikėjas pasirodė neišrankus ir pasirinko paprastus patiekalus.

Tačiau pageidavimų sąraše buvo prašoma, kad užkulisiuose nebūtų jokio alkoholio.

Vienas sudėtingiausių prašymų – išskirtinis scenos apšvietimas, kokio Bliuzo naktyse dar niekuomet nebuvo. Tad mūsų šviesų režisieriams teko gerokai pasukti galvą“, – pasakojo A.Barniškis.

Pagrindinis ir neginčijamas S.Seagalo reikalavimas – važiuoti ne kuo kitu, o tik „Jeep Grand Cherokee“.

Iš oro uosto dainininką pasiimė du tokie automobiliai – vienu jų važiuos pats S.Seagalas su savo vadybininku, kitame – apsauginiai, lydintys dainininką kiekviename žingsnyje.

Muzikantams ir palydai išnuomoti trys specialūs mikroautobusai. Holivudo žvaigždės gitaros ir kiti instrumentai į Varnius atkeliavo net dviem krovininiais sunkvežimiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.