„Galapaguose“ pasirodysiantys „Bix“ neišsižada savo Kiaulės

Daugelyje didžiųjų Europos festivalių, taip pat ir garsiojoje danų Roskildėje groję BIX rugpjūčio 1-2 dienomis pasirodys didžiausiame Lietuvos festivalyje „Galapagai“. Zaraso saloje įsikursiančioje „Galapagų“ valstybėje, gali būti, BIX pradžiugins susirinkusius ne tik legendiniais anekdotais, bet ir nauja daina.

Organizatorių nuotr.<br>S.Urbonavičius-Samas.
Organizatorių nuotr.<br>S.Urbonavičius-Samas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2014, 4:41 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:52 AM

Šiuo metu BIX leidžia dienas studijoje, įrašinėja naują albumą. Grupės lyderis Saulius Urbonavičius-Samas neatmeta galimybės, kad naujausi kūriniai gali pasiekti ir „Galapagų“ linksmybių salą, kurioje, anot festivalio šūkio, viskas įmanoma.

„Mes iš tikrųjų labai ruošiamės festivaliui ir susitikimui su savo publika, dabar kaip tik sėdame įrašinėti naują albumą, turime visą paketą naujų dainų. Tad senas ir jau net anekdotu tapęs Samo pažadas „Kitais metais bus albumas“ įvyko! – juokiasi BIX lyderis. – Aš labai atsakingai į tai žiūriu, noriu aukščiausios kokybės, kaip ir priklauso BIX‘ams, nes jie nėra senų pirdžių grupė. BIX albumas turi alsuoti šiandiena, o gal ir truputį į priekį, nes BIX visuomet aplenkdavo laiką. Aš manau, kad mūsų muzika yra labai šiuolaikiška, skamba kaip šių dienų avangardinės muzikos grupės, esančios priekyje.“

Festivalyje „Galapagai“ BIX buvo nuo pat jo gimimo, muzikantai ten groja kiekvienais metais. „Esame etatiniai dalyviai, išsipirkę vietą, – juokiasi Samas. – Kitados „Galapagai“ net asociavosi su BIX ir anekdotu apie Kiaulę. Tai turėdavo kasmet įvykti, kitaip neįvyktų ir pats festivalis, bent iš mūsų varpinės taip atrodė.“

Samas stebėjo visą „Galapagų“ augimą ir transformaciją. „Matau, kaip keičiasi žmonės, kokia jų saviraiška, koks spalvingas ir įvairus šis festivalis – kiek skirtingų žmonių suvažiuoja ir taikiai sugyvena, koks jis gražus ir fainas. Maloniai džiugina tai, kad „Galapagai“ tvirtai užsiėmė savo vietą“, – sako BIX siela.

Pasak jo, festivalių kultūra padeda žmogui išsilaisvinti. „Gal jis visą gyvenimą buvo vadybininkas, bet dūšioje – pankas. Festivalyje „Galapagai“ žmogus gali išsipaišyti, išsidūkti, išsikriokti, pabūti laukinis, koks tik nori – pabūti laisvas. Tai yra didžiulis džiaugsmas, kai žmogus išsineria iš kasdienių reikalų, uniformos. Tai ir yra festivalio dvasia. Ir jei festas ją turi (o „Galapagai“ – turi), tai yra pats geriausias dalykas, – tvirtina Samas. – Kita vertus, festivalyje yra koncentruota didžiulė dozė muzikos – per kelias dienas gauni didelį jos gūsį, ir tai yra fantastika.“

Na, o kaip gi BIX Kiaulė, – ar ji išliks festivalio programoje? „Mes per jubiliejinį BIX koncertą Kiaulę tarsi nužudėme, bet kadangi meilė nemiršta, manau, kad Kiaulė turėtų atgyti ir „Galapaguose“. Tas legendinis anekdotas kaskart būna visiškai šviežias – vis įvyksta kas nors naujo, juo labiau, kad grožio srityje atsirado daug naujų priemonių, tad jei anksčiau mūsų Kiaulė tik pasidarydavo cheminį sušukavimą ir nusilakuodavo nagus, tai dabar gali žymiai daugiau“, – juokiasi BIX lyderis.

Festivalyje „Galapagai“ šiemet viešės ir vokiečiai „The Baseballs“, perdainavę populiariausius Rihannos, Lady Gagos, Katy Perry hitus rokenrolo dvasioje. O taip pat – „Supersci“ (Švedija), Mr.Woodnote (Didžioji Britanija), Leon Somov & Jazzu, „Skamp“, Markas Palubenka, „Keymono“, „Liūdni slibinai“, „Lemon Joy“, Jurga, „Digital Digital“ (Estija), „Bez Bileta“ (Baltarusija), „Krambambulya“ (Baltarusija), Margaret LIVE (Estija), „Curlykills“ (Estija), „Superskankers“ su Okym Riim (Estija) ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.