Dainininkė Alina Orlova užburs publiką krištolinio balso magija

Alinos Orlovos koncertas, kurį šeštadienį išgirs Kristupo vasaros festivalio publika, bus išskirtinis. Atlikėja pirmą kartą Lietuvoje koncertuos su orkestru.

„Man muzika yra vienas pagrindinių dalykų, kuris suteikia vilties. Ji verčia jaustis geriau, gydo sielos žaizdas. Padeda gyventi“, – teigia A.Orlova.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Man muzika yra vienas pagrindinių dalykų, kuris suteikia vilties. Ji verčia jaustis geriau, gydo sielos žaizdas. Padeda gyventi“, – teigia A.Orlova.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 19, 2014, 3:46 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:58 PM

Pernai lapkritį Prancūzijos Kano mieste įvyko A.Orlovos koncertas, pradėjęs festivalį „Šiauriečiai“. Jame Lietuvos dainininkė savo kūrybą atliko su Žemutinės Normandijos kameriniu orkestru.

Visi bilietai buvo išgraibstyti. „Iškart po to pasirodymo kilo mintis, kad šią programą būtų labai smagu atlikti ir Lietuvoje“, – pasakojo dainininkė.

Praėjus aštuoniems mėnesiams jos noras pildosi. Visą šią savaitę dainininkė repetavo su Vilniaus Šv.Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu Donato Katkaus.

Šeštadienį Vilniaus paveikslų galerijos kieme ji atliks tokią pačią programą, kokią pernai rudenį išgirdo prancūzai – skambės apie 20 pačios Alinos kūrybos dainų.

Kartu su Alina ir orkestru muzikuos ir dainininkės grupė – gitaristas Aurimas Driukas, bosininkas Paulius Vaškas bei būgnininkas Adas Gecevičius.

Visų kūrinių aranžuočių autorius – žinomas kompozitorius Vidmantas Bartulis.

„Man labai patiko jo požiūris į mano dainas. Kai kurios jų įgijo visiškai netikėtų spalvų. Esu dėkinga Vidmantui už jo darbą.

Rengiu nemažai koncertų, bet pasirodymas su orkestru yra tai, apie ką turbūt svajoja kiekvienas dainininkas.

Laukiu su dideliu jauduliu. Surengti jį nėra lengva – kol kas tai vienintelis toks pasirodymas Lietuvoje, daugiau neplanuojame.

Tai bene svarbiausias muzikinis darbas šiemet – kitas yra naujo albumo kūrimas ir įrašai.

Man muzika yra vienas pagrindinių dalykų, kuris suteikia vilties. Ji verčia jaustis geriau, gydo sielos žaizdas. Padeda gyventi. Ir, manau, ne tik man, bet ir kitiems“, – sakė Lietuvoje, Rusijoje ir Vakarų Europoje dažnai koncertuojanti dainininkė.

Kartais ji atrodo tarsi nužengusi iš Mėnulio, apie kurį dainuoja, tačiau krištolinis dainininkės balsas abejingų nepalieka, o iš širdies plaukiantys žodžiai paliečia jautriausias širdies stygas.

Atlikėjos kūryboje puikiai atsispindi kitoks požiūris, savitumas ir originalumas, o ypač žavi tai, kaip A.Orlova į kelis žodžius sutalpina kiekvienam mūsų pažįstamas emocijas, palikdama pakankamai erdvės minties skrydžiui.

Po savaitės A.Orlovos programos, kuri skambės Kristupo vasaros festivalio programoje, pristatymas numatytas Maskvoje – ten dainininkė gros su kelių Rusijos sostinės orkestrų muzikantais, suburtais šiam projektui.

Koncertas „Krištolinio balso magija: Alina Orlova“. Liepos 19 d. 18 val. Vilniaus paveikslų galerijos kiemas. Bilietų kaina – 34–94 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.