Albumo apžvalga. Michaelas Jacksonas „Xscape“

Ir 2020-aisiais tikriausia vėl bus rašoma apie „naują“ M.Jacksono albumą – 2009-aisiais miręs JAV dainininkas paliko daugybę nebaigtų įrašų, kurie dabar vienas po kito „aptvarkomi“ ir paleidžiami į gerbėjų ausis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 23, 2014, 6:21 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:56 PM

M.Jacksono palikimą prižiūrinčiųjų garbei reikia pasakyti, kad šiam senų neskelbtų įrašų „remontui“ negailima laiko ir pinigų. Aštuonias dainas, skambančias albume „Xscape“, 2014-iesiems pritaikė vienas brangiausiai apmokamų JAV prodiuserių Timbalandas su kelių žinomų kolegų komanda.

Rezultatas - šiuolaikiškas, bet M.Jacksono mėgtos muzikos dvasios neprarandantis albumas. Į jį sudėtų dainų originalūs variantai buvo įrašyti nuo 1983 iki 1999 metų - tačiau „Xscape“ skamba kaip modernus, vientisas darbas. Tai prodiuserių nuopelnas - į specialią disko versiją įtraukti ir originalūs variantai, kurie skamba kur kas padrikiau.

Daina „Love Never Felt So Good“ - linksmas ir vasariškas disko stiliaus kūrinys, jau patekęs į „topus“ daugelyje pasaulio šalių. Į albumą įtraukta ir versija, kurioje skamba Justino Timberlake'o balsas - su akivaizdžiomis užuominomis į prancūzų grupės „Daft Punk“ hitą „Get Lucky“.

Viena vertus, albumas pilnas „firminių“ M.Jacksono ženklų - tų jo padūsavimų dainoje „Slave To The Rhythm“ su niekuo nesupainiosi. Kita vertus, yra kiek netikėtų dalykų - dainoje „A Place With No Name“ tipišką Michaelo ritmenbliuzą keičia posūkis į elektroninę muziką.

Kai kurie gerbėjai laikosi požiūrio, kad M.Jacksonas taikė griežtą kokybės kontrolę, todėl šios dainos studijos stalčiuje liko ne be reikalo - esą popkaralius tiesiog nelaikė jų pakankamai geromis. Tiesos yra - tokių akimirksniu į galvą įlendančių hitų kaip „Dirty Diana“, „Man In The Mirrror“ ar „Thriller“ čia nerasite. Tačiau ritminga titulinė daina „Xscape“ ar dramatiška „Blue Gangsta“ primena skaudžią tiesą - net M.Jacksono kūrybos atliekos yra kur kas įdomesnės nei kai kurie buki šių dienų jaunųjų popžvaigždžių hitai. Talentas, šviečiantis ir po mirties.

Įvertinimas - 9 iš 10.

Daina „Slave To The Rhythm“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.