Lietuvio „Ten Walls“ kūrinys – britų „topų“ dešimtuke

Elektroninės muzikos kūrėjas Marijus Adomaitis, žinomas Mario Basanovo slapyvardžiu, tapo pirmuoju Lietuvos atlikėju, įsibrovusiu į Didžiosios Britanijos populiariausių dainų dešimtuką. Sekmadienio vakarą paskelbtas per savaitę didžiausiu tiražu šioje šalyje parduotų dainų „topas“ - šeštoje jo vietoje įsitaisė lietuvio „Ten Walls“ slapyvardžiu įrašytas kūrinys „Walking With Elephants“.

M.Adomaitis - pirmasis lietuvis, patekęs į britų "topų" dešimtuką.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Adomaitis - pirmasis lietuvis, patekęs į britų "topų" dešimtuką.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 14, 2014, 9:25 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:49 PM

Tai pirmas sykis, kai britų popmuzikos „topuose“ taip aukštai pakyla lietuvio kūrinys. Pernai akordeonisto Martyno Levickio įrašas pasiekė pirmąją populiariausių Didžiojoje Britanijoje albumų sąrašo vietą, tačiau specifinėje – klasikinės muzikos kategorijoje. „Ką čia pridursi. Ketverius metus groju pasaulyje, šįmet lėktuvu skridau apie 400 kartų, 17 metų prodiusuoju muziką. Juodas darbas atneša rezultatą, kurio seniai laukiau.

Kūrinys yra labai stiprus – sakyčiau, epinis. Prisidėjo ir didelis mano vadybos darbas. Tai motyvuoja toliau kurti ir gražiai bendrauti su BBC „Radio 1” stotimi. Jaučiu pastovų jos palaikymą“, - švęsdamas patekimą į britų „topus“, lrytas.lt sakė M.Adomaitis.

Kad 31-erių lietuvio kūrinys sulauks britų pirkėjų dėmesio, buvo aišku jau prieš porą savaičių, kai BBC radijo kanalas „Radio 1” įtraukė „Walking With Elephants“ į dažniausiai transliuojamų kūrinių sąrašą. Netrukus radijo stotis lietuviui skyrė ir milijonų šokių muzikos gerbėjų klausomą laidą „Essential Mix“.

Lietuvos scenoje gerai žinomas, anksčiau su elektroninės muzikos kūrėju Vidžiu albumą „Changed“ ir solinį albumą „Journey“ išleidęs M.Adomaitis pastaruoju metu daug koncertuoja užsienyje, pristatydamas savo muzikinį projektą „Ten Walls“. Europą išmaišęs kūrėjas lapkritį surengs keletą pasirodymų Australijoje, taip pat ruošiasi pasirodymų turui JAV.

„Ten Walls“ hito „Walking With Elephants“ vaizdo klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.