Pritrenkiantis „Monolake“ lyderio projektas atkeliauja į Vilnių

Garsiojo Vokietijos elektroninės muzikos projekto „Monolake“ lyderis Robertas Henke su savo projektu „Lumière“ sutiko pasirodyti Vilniuje. Vos prieš metus sukurtas įspūdingas lazerių ir elektroninės muzikos spektaklis sulaukė milžiniško pasisekimo visame pasaulyje ir jau spėjo aplankyti daugybę garsiausių muzikos festivalių ir prestižinių koncertų salių Europoje, Japonijoje ir JAV. Lapkričio 7 dieną R. Henke audiovizualinį pasirodymą „Lumière“ galės pamatyti ir Lietuvos publika.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2014, 12:30 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:14 PM

Tokie festivaliai kaip „Elektra/MUTEK Montréal“, „CTM/transmediale Berlin“, „FutureEverything Manchester“, „Donaufestival Austria“ ir tokios koncertų salės kaip Londono „Barbican", Briuselio „Palais des Beaux-Arts", Amsterdamo „Muziekgebouw", Berlyno „Volksbühne", Briuselio „Bozar" – tai tik dalis teritorijų, kurias jau spėjo „užkariauti“ šis stulbinančio grožio R.Henke projektas.

Audiovizualiniame spektaklyje „Lumière“ R.Henke meistriškai apjungia naujausias technologijas, elektroninę muziką ir vizualiuosius menus, tačiau ypač pritrenkiantį įspūdį čia sukuria galingų lazerių projektuojami vaizdiniai, panardinantys į multisensorines būsenas ir tyrinėjantys jų galimybių ribas. Tikslios geometrinės figūros čia kontrastuoja su „plaukiojančiomis“ organinėmis formomis ir archaiška svetimų kultūrų simbolių kalba, o viską apjungia ekstremaliai ryški šviesa. Vaizdiniai čia kartais išties galingi ir triuškinantys, o kartais delikatūs ir itin trapūs.

„Lumière“ muzikoje R.Henke puikiai žongliruoja kultiniais Berlyno techno ir „minimal" stiliais, o firminius „monoleikų“ ambiento skambesius jis praturtina tiek hauso, tiek ir kitais klubinės elektroninės muzikos elementais. Kaskart prie renginio vietos pritaikomame „Lumière“ pasirodyme ypatingu akcentu tampa pats R.Henke, kuris įspūdingas formas ir vaizdinius piešiančius lazerius bei muziką valdo apsuptas publikos.

Roberto darbų laukas apima ne tik didžiulio pasisekimo sulaukusią elektroninę muziką, bet ir menines instaliacijas ir performansus, grįstus naujausių technologijų panaudojimu bei paties sukurtos elektroninės muzikos ir vizualiųjų menų sinteze. R.Henke ypač išgarsėjo 1999 m. kaip vienas pagrindinių garso programos „Ableton Live“ kūrėjų, nuo pat išradimo ši programa tapo pagrindiniu įrankiu elektroninės muzikos kūrybai ir iš esmės pakeitė jos atlikimo praktiką gyvuose pasirodymuose. R.Henke darbai buvo pristatyti „Tate Modern“ Londone, „Centre Pompidou“ Paryžiuje, „PS-1“ Niujorke, „The Art Galler of New South Wales“ Australijoje ir daugybėje festivalių įvairiuose pasaulio kontinentuose.

R.Henke pasirodymas „Lumière“ lapkričio 7 d. vyks Vilniaus šiuolaikinio meno centro didžiojoje salėje, bilietus platina „Bilietų pasaulis“ (www.bilietupasaulis.lt).

Audiovizualinio spektaklio „Lumière“ ištraukos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.