Naujame „Biplan“ klipe muzikantai filmavosi po vandeniu

Grupė „Biplan“, prieš savaitę baigusi filmuotis vaizdo klipe dainai „Už Laisvę!“, visuomenei pristato klipo anonsą.
Grupė „Biplan“, prieš savaitę baigusi filmuotis vaizdo klipe dainai „Už Laisvę!“, visuomenei pristato klipo anonsą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2015, 11:18 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:37 AM

Grupė „Biplan“, prieš savaitę baigusi filmuotis vaizdo klipe dainai „Už Laisvę!“, visuomenei pristato klipo anonsą. Rimo Bružo režisuoto klipo filmavimas truko apie mėnesį, jo metu grupės nariai išties išsilaisvino iš kasdienybės – kovojo su stingdančiu šalčiu, gaudė balandžius ir valandas praleisdavo baseine.

„Jau pats dainos pavadinimas „Už laisvę!“ sufleruoja, apie ką yra ši daina. Klipe aš netiesiogiai, įvairiomis scenomis bandau ieškoti atsakymo, kas ta laisvė, ir žiūrovui pateikti laisvės polėkį“, – sako R.Bružas.

Režisierius atskleidžia „Biplan“ narių prašęs vieno svarbiausio dalyko – nevaidinti ir būti savimi. Jis teigia, jog su „biplanais“ dirbti buvo lengva: jie be problemų pildė jo norus. Grupės nariams didelių problemų nesukėlė ir neįprastos R.Bružo jiems skirtos užduotys: „Biplan“ nariai filmavosi po vandeniu, kentė stingdantį šaltį, filmavosi su įvairiais gyvūnais.

„Su grupės nariais juokiamės, kad gyvenime esame tiek visko išbandę, kad greitu metu beliks tik į kosmosą skristi. Tad režisieriaus norų visai neišsigandome. Žinoma, kai kurios užduotys buvo nelengvos: po filmavimosi baseine kelias dienas graužė akis nuo chloro, o po lakstymo nešildomose erdvėse bijojome susirgti. Tačiau filmuotis buvo labai smagu“, – entuziastingai kalba „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas.

R.Bružas sako, kad filmavimo metu pasitaikė ir kurioziškų situacijų. „Vienoje scenoje, kurią filmavome 15 m aukščio studijoje, pasirodo balandžiai. Būdavo labai juokinga, kai pasibaigus dubliui visi mesdavome darbus ir eidavome gaudyti tų paukščių. Balandis juk ne šuniukas, nepakviesi“, – juokiasi režisierius.

Dainos „Už laisvę!“ klipe „Biplan“ gerbėjai turės galimybę pamatyti ir grupės narių vaikus.

„Dažnai žmogų pažįsti tik tada, kai pamatai jo bendravimą su savo vaikais. Tad šiame klipe norėjau parodyti, kokie „biplanai“ yra kaip tėvai, atskleisti jų santykį su savo atžalomis, parodyti Maksą ir kitus tokius, kokie jie yra realiame gyvenime“, – pasakoja R.Bružas.

M.Melmanas pažymi, kad albumas „Visi keliai veda į jūrą“ turi daug vaikystės „kvapo“, jame netgi yra daina „Vaikystė“, tad filmavimasis su vaikais klipe tam tikra prasme yra simboliškas. Anot atlikėjo, ir jam su dukra filmuotis buvo smagu, ir dukrai be galo patiko: ji jau kitą dieną klausė, kada bus galima pamatyti klipą.

Atlikėjas prisipažįsta dar neįsivaizduojantis, kaip atrodys galutinis klipas, tačiau pabrėžia visiškai pasitikintis režisieriumi. „Mes visada dirbame su žmonėmis, kuriais pasitikime. Ir dabar visiškai pasitikiu Rimu Bružu, žinau, kad jis sukurs smagų ir įdomų klipą“, – sako M.Melmanas.

„Už laisvę!“ yra jau ketvirtasis „Biplan“ klipas iš albumo „Visi keliai veda prie jūros“, prieš pora mėnesių grupė pristatė klipą „Iš taško A“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.