M.Mikutavičius ligoninėje: „Lašelinę duoda, televizoriaus – ne“

Penktadienio vakarą Kaune M.A.M.A. ceremonijos metu Marijono Mikutavičiaus vardas skambėjo daug kartų.

M.Mikutavičiui laiką tenka leisti ligoninėje.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Mikutavičiui laiką tenka leisti ligoninėje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2015-01-30 12:00, atnaujinta 2018-01-14 14:49

Blizgančią statulėlę M.Mikutavičius iš pradžių gavo Metų popmuzikos grupės ar atlikėjo kategorijoje. Po to geriausiu Metų albumu buvo pripažintas jo darbas „Lengvas būdas mesti klausytis“. Tačiau publikos numylėtinis nepasirodė „Žalgirio“ arenoje, nes sirgo. Jo sveikatos būklė yra prasta, nes M.Mikutavičius guli ligoninėje. Todėl abu prizus atsiėmė M.Mikutavičiaus muzikantai.

Kai Marijonas buvo paskelbtas Metų atlikėju, į sceną prizo atsiimti pakilę jo bičiuliai Martynas Starkus ir Saulius Urbonavičius-Samas paskambino į ligoninę.  M.Mikutavičius atsilliepė ne iš karto.

Jis kalbėjo kosėdamas. Su M.Starkumi apsikeitė keliais pokštais ir apgailestavo, kad ligoninėje slaugės „duoda lašelinę, bet televizoriaus – ne“.

Atlikėjas už įvertinimą padėkojo telefonu, o pilnutėlė „Žalgirio“ arena jam sudainavo „sveikatos metų“.

Renginio programoje buvo planuota, kad M.Mikutavičius „Žalgirio“ arenos scenoje pasirodys vienas pirmųjų, tačiau jis buvo priverstas praleisti muzikos šventę.

Kaip lrytas.lt sakė ceremonijos rengėjai, šią savaitę dainininkas paguldytas į vieną sostinės ligoninių. Nurodoma priežastis – peršalimo komplikacijos.

Lrytas.lt žiniomis, dainininko sveikatos problemos – gana rimtos, gydytojai jam skyrė gydymą antibiotikais. Ketvirtadienį galutinai paaiškėjo, kad M.A.M.A. scenoje pasirodyti jis tikrai negalės – medikai griežtai rekomendavo bent porą savaičių ilsėtis.

„Reikalai eina geryn“, – lrytas.lt trumpai situaciją pakomentavo pats dainininkas.

M.A.M.A. ceremonijoje jis turėjo atlikti dainą „Balintos sienos“. Atlikėjas – nominacijų lyderis. Jis pretenduoja net į penkis apdovanojimus – Metų atlikėjo, popmuzikos ir koncertinio atlikėjo, albumo ir vaizdo klipo.

„Teko skubiai keisti programą, bet viskas bus gerai. Linkime Marijui kuo greičiau pasveikti“, – sakė vienas ceremonijos rengėjų Saulius Urbonavičius-Samas.

Dvylikos statulėlių laimėtojus nulėmė vertinimo komisija, sudaryta iš koncertų rengėjų, radijo stočių programų vadovų, kritikų ir kitų su muzika susijusių žmonių. Jų šįmet į komisiją pakviesta 80.

Viena išskirtinė statulėlė buvo įteikta už nuopelnus lietuviškai muzikai – jos laimėtojus nulemia M.A.M.A. ceremonijos rengėjų sprendimas.

Prieš metus šį prizą gavo roko grupė „Antis“. Šįkart – Džordana Butkutė.

Keturias statulėles galėjo gauti L.Adomaitis – jis pretendavo į Metų atlikėjo, popmuzikos ir koncertinio atlikėjo, albumo prizus.

Po tris prizus galėjo laimėti net keli atlikėjai – Ieva Narkutė, Donatas Montvydas, grupė „Biplan“. Visi jie, kaip ir L.Adomaitis, liko be prizų.

„Viskas, ką galiu atskleisti, yra tai, jog daugelyje nominacijų kova buvo labai įtempta – laimėtoją nuo antrosios vietos skiria tik keletas balsų“, – sakė ceremonijos rengėjas Martynas Tyla.

Pernai gruodį žurnalo „Stilius“ Metų moterimi paskelbta Dž.Butkutė šį vakarą dainavo M.A.M.A. scenoje.

Koncertavusių atlikėjų sąrašas buvo labai margas. Alternatyviosios muzikos gerbėjus džiugino ceremonijoje dar niekada nekoncertavusių Alinos Orlovos, grupės „Colours Of Bubbles“ pasirodymai.

Tuos, kuriems rūpi popmuzikos hitai, – grupė „Biplan“ ir Leonas Somovas su Jazzu.

Šis pernai tris statulėles pelnęs duetas šį kartą atliko dainą „Ką tu su manim darai?“, internete per pusmetį perklausytą beveik 4,2 milijono kartų.

Linas Adomaitis su Monika Linkyte atliko naujausio savo albumo „Laiko mašina“ pagrindinę dainą scenoje piruetus sukant baleto šokėjui Nerijui Juškai.

Jaunajai Lietuvos scenai atstovavo keletas atlikėjų – antrąjį albumą ką tik išleidusi grupė „Karma“, uostamiesčio muzikos viltys „Nervas“, pernai išpopuliarėję dainuojantys mimai „Neteisėtai padaryti“.

Scenos veteranai irgi nebuvo pamiršti. 60-ojo gimtadienio proga buvo sveikinamas Edmundas Kučinskas, kuris dainavo su Inga Valinskiene, scenoje pasirodė ir Nelly Paltinienė, specialiai M.A.M.A. ceremonijai atsikūrusi grupė „Bavarija“ ir pernai nauja sudėtimi atgimusi grupė „Man-go“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.