„4 Roses“ pareiškimas kaip reikiant įsiutino „Naujas pupytes“

„O kaip tai padarėt jūs? Iš viso turite dainų? Jūs kiek gyvuojate? Kas jūs tokios? Aš net biografijų jūsų nežinau, mergaitės. O ką jau kalbėti apie darbą scenoje, dainas ir visa kita. Tiesiog būkite pačios sau sąžiningos ir geriau užuot lojusios išmokite darbais ar kitais reikalais pasigirti, o ne loti. Lietuvos pramogų pasaulis siauras, mergytės. Tokiais būdais sau kišat pagalius į ratus“, – socialiniame tinkle tūžo būsima mamytė Oksana Pikul-Jasaitienė.   

„4 Roses“ (dešinėje) kaltina „Naujas Pupytes“ plagijavimu.
„4 Roses“ (dešinėje) kaltina „Naujas Pupytes“ plagijavimu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2015, 2:07 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:42 PM

O viskas prasidėjo dėl to, kad merginų grupės „4 Roses“ merginos grupę, kurioje iki nėštumo dainavo ir Oksana Pikul-Jasaitienė, apkaltino jas plagijavimu. 

Mat netikėtai išvydusios, kad merginų grupė „Naujos pupytės“ pristatė naują muzikinę programą, kurioje atlieka praėjusio amžiaus 10 dešimtmečio hitus, grupės „4 Roses“ merginos įtūžo. Mat tokią programą su tuo pačiu saksofonininku Viktoru Olechnovičiumi „4 Roses" turi jau nuo pernai metų. 

„Tie patys hitai, tas pats pritariantis instrumentas ir net juo grojantis muzikantas. Tiesiog džiugu, jog grupėms, kurios stokoja idėjų, suteikiame galimybę jų pasisemti iš mūsų“, – pyko „4 Roses“ merginos. 

Jos prisiminė ir kitos merginų grupės „Magnit“ fotosesiją su gėlėmis plaukuose, kuri taip pat be galo panaši į jų kur kas ankstesnes nuotraukas. 

„Jokiu būdu nesakome, kad tai sugalvojome pirmos visame pasaulyje, bent bent jau Lietuvos mastu toks aklas kopijavimas kelia šypseną. Štai kaip būna, kai padedi augti mūsų Sel'o muzikantui, o žmogus vaikosi tik pinigų. Ir nepaisant visko, būtų dar šauniau, jeigu minėtos merginos pradėtų imti pavyzdį dainavimo srityje“, – tūžo „4 Roses“ narės. 

Išvydusi tokią informaciją, kad neva jos kaltinamos plagijavimu, pašėlo ir grupės „Naujos Pupytės“ lyderė, vaikelio besilaukianti ir šiuo metu dėl to nekoncertuojanti Oksana Pikul-Jasaitienė.

Ji įsitikinusi, kad šaukia tik tos grupės, apie kurių egzistavimą ji net nėra girdėjusi. Grupei „4 Roses“ Oksana siūlė išmokti darytis reklamą savo darbais, o ne naudotis kitų vardais.

„Naujos pupytės“, pasak Oksanos, šį projektą brandino ilgai, apie jį pranešė jau seniai, samdėsi stilistus dėl įvaizdžio. Išgirdusi tokius kaltinimus grupės „Naujos Pupytės“ narė Neringa Šiaudikytė šypsojosi, kad konkurentės sau gviešiasi dviratį, kuris išrastas prieš daugybę metų – dainos, kurias jos atlieka, populairios jau daugiau nei 20-metį ir jas dainuoja tikrai ne viens „Pupytės“.

„Man atrodo, kad šioms merginoms trūksta dėmesio ir jos visaip jo bando gauti – iš jų pavogta fotosesija, įvaizdis, dabar – dainos. Ar kam nors teko matyti spaudoje, apie šį jų projektą. Juolab kad mes jam ruošėmės ilgai, kūrėme įvaizdį, ruošėme dainas ir tikrai domėjomės – niekur neužtikome informacijos, kad toks projektas yra ir „4 Roses“ repertuare.

Gal tiesiog vienos grupės garsiai kalba apie savo darbus, o kitos tyliai? Jokio plagiato aš čia nematau. Koverius dainuoja visi ir tokius, kokius nori. Saksofonistas yra laisvai samdomas, atsiliepė į viešą mūsų paiešką. Jei jis su jumis turi sudaręs kokią sutartį – aiškinkitės asmeniškai.

Ir ne jūs, merginos, pirmos sugalvojote idėją su saksofonu. Pradėkim nuo projekto MOSQUITO, kuriam turbūt jau koks 10 metų, kuriame groja DJ, saksofonas ir perkusija, tai nėra jūsų idėja merginos prie popsinės programos prijungti gyvą instrumentą!!!

Projektas „ Back to 90's“ nėra kokia didelė naujiena, ne pirmas toks užgimęs projektas yra mūsų lietuviškoje padangėje. Niekada nesu girdėjusi, kad turite tokią programą, mūsų grupė nesistengia kopijuoti.

Nemačiau net įvaizdžio, kurį jūs specialiai sukūrėte ar kad bent būtų kokia detalė, kuri būtų užkliuvusi ir susijusi su šiuo laikotarpiu“, – sakė Neringa.

Dainininkė mano, kad toks „4 Roses“ merginų elgesys – būdas atkreipti dėmesį.

„Iš pradžių viena grupelė susigalvojo, kad nusikopijavome kostiumus, savo sijonus ir kaimietiškas kojines sulygino su profesionalaus stilisto darbu, o dabar dar vienos išlindo neva su savo plagiatais. Tai eikit savo dainų kurt ir nereikės pačioms plagijuoti“, – pyko N.Šiaudikytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.