Prezidentės apdovanotas „Biplan“ lyderis: „Ir džiugu, ir liūdna“

Vasario 16-osios rytas buvo ypatingas grupei „Biplan“. Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo jos lyderį Maksą Melmaną. Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis 37-erių dainininkui įteiktas už pilietiškumą, aktyvią paramą Ukrainos laisvės kovoms, dalyvavimą akcijose Lietuvoje ir Ukrainoje.

„Tai – apdovanojimas visai mūsų grupei“, – sakė „Biplan“ dainininkas M.Melmanas (antras iš dešinės).<br>V.Stackevičiaus nuotr.
„Tai – apdovanojimas visai mūsų grupei“, – sakė „Biplan“ dainininkas M.Melmanas (antras iš dešinės).<br>V.Stackevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 16, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:49 AM

„Biplan“ koncertavo Kijevo Maidane, dalyvavo Ukrainos palaikymo koncertuose Lietuvoje ir kiekviena proga skleidžia žinią apie ukrainiečių kovą.

M.Melmanas nėra pirmas prezidentės apdovanotas Lietuvos populiariosios muzikos atlikėjas – apdovanojimus yra gavę Andrius Mamontovas, Marijus Mikutavičius, grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, grupės „G & G Sindikatas“ narys Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

„Jaudinausi, net labai. Paprastai tenka kalbėti didesnei auditorijai, bet čia jaudulio buvo daugiau nei prieš kelis tūkstančius žmonių.

Man pirmą kartą man teko tokia garbė. Tačiau manau, kad šis apdovanojimas skirtas visai grupei, taip pat – mūsų vadybininkams, visai komandai. Pagal procedūrų tvarką visos grupės apdovanoti negalima, tad aš buvau pasirinktas „Biplan“ atstovu, kuriam įteiktas medalis.

Labai džiaugiasi ir artimieji. Dėl šios ceremonijos grįžau iš Vokietijos, kur gyvena mano šeima. Bet kuriuo atveju, įsisegęs ordiną nekoncertuosiu. Jis bus padėtas garbingoje vietoje, galbūt mūsų įrašų studijoje“, – lrytas.lt pasakojo M.Melmanas.

Ukrainiečių kraujo turintis muzikantas, dėl šios ceremonijos iš spintos išsitraukęs retai apsivelkamą kostiumą, sakė, jog jo jausmai – sumišę.

„Viena vertus, tai – lyg džiugus įrodymas, kad muzika gali keisti pasaulį į gerąją pusę. Būtent dėl to labai vertinu šį apdovanojimą. Nors viską, ką darėme dėl Ukrainos, nebuvo dėl apdovanojimų ar įvertinimų.

Kita vertus, mums liūdna dėl to, kas šiuo metu dedasi Ukrainoje. Negalima sustoti, kiek galėsime, prisidėsime ir toliau. Nesinori iš anksto kalbėti, bet ir šįmet dalyvausime akcijose, planuojame vėl keliauti į Ukrainą“, – žadėjo M.Melmanas.

Pernai užsiminę, kad ketina įrašyti albumą ukrainiečių kalba, muzikantai šios minties neatsisakė.

„Jau netrukus eisime į įrašų studiją, reikia įrašyti poros dainų vokalą ukrainietiškai. O tada matysime“, – sakė dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.