Polinai Gagarinai Rusijoje kliuvo už draugystę su Conchita Wurst

Rusija džiūgauja dėl šeštadienį šios šalies atstovės Polinos Gagarinos „Eurovizijoje“ pelnytos antrosios vietos. Dainininkė sulaukė ir šalies prezidento Vladimiro Putino sveikinimų, tačiau masinėje euforijoje pasigirdo ir kritikos.

P.Gagarina (kairėje) Vienoje draugiškai bendravo su C.Wurst. Tai patiko ne visiems.<br>AP nuotr.
P.Gagarina (kairėje) Vienoje draugiškai bendravo su C.Wurst. Tai patiko ne visiems.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2015, 9:13 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 6:27 AM

28-erių dainininkę iškeikė skandalingais pareiškimais pagarsėjęs Rusijos Dūmos deputatas Vitalijus Milonovas.

Jį įsiutino tai, kad „Eurovizijoje“ Polina draugiškai pasibučiavo su pernykščio konkurso laimėtoja – barzdota moterimi Conchita Wurst.

Šį austro Tomo Neuwirtho sukurtą personažą politikas, atrodo, laiko visų blogybių šaltiniu. Po pernykštės „Eurovizijos“ jis garsiai ragino Rusiją daugiau šiame konkurse nebedalyvauti.

Nepatiko jam ir rusės daina apie taiką – esą ši kelionė į Vieną ir dalyvavimas „Eurovizijoje“ gali pasiųsti neteisingą žinią, jog Rusija atsiprašo dėl įvykių Kryme, Donecke ir Luhanske.

Vienoje Polinos grožį šlovinusi Conchita Wurst nesuminkštino Rusijos cenzorių širdies. Vienas jos pasirodymas „Eurovizijos“ finalo tiesioginėje transliacijoje taip ir nepasiekė Rusijos TV žiūrovų – vietoj jo buvo parodyti kanalo laidų anonsai ir reklama.

Panašu, jog šalies televizija nusprendė, kad Conchita Wurst savo pasirodymu skleidžia homoseksualumo propagandą, kuri Rusijoje draudžiama įstatymu.

Be to, pro kanalo prodiuserių akis nepraslydo ir Conchitos vienoje paskelbta žinia, kad ji labai norėtų susitikti su V.Putinu. Tai tikriausiai suprasta kaip pašaipa, nors „Eurovizijos“ laimėtoja kalbėjo nuoširdžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.