Džiazo festivalio kulminacija – pasaulinių legendų koncertas

Šeštadienį pavakare į Kruizinių laivų terminalą sugrįžęs džiazo festivalis toliau džiugino geros muzikos mylėtojų sielas. Vakarą pradėjo vienus geriausių ir išraiškingiausių regiono džiazo atlikėjų vienijantis Klaipėdos džiazo orkestras, publiką išjudinęs pozityvia energija alsuojančiomis melodijomis.

Džiazo festivalio kulminacija – pasaulinių legendų koncertas.<br>K.Kasperavičiūtės nuotr.
Džiazo festivalio kulminacija – pasaulinių legendų koncertas.<br>K.Kasperavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-07 10:08, atnaujinta 2017-11-23 23:16

Estafetę orkestras perdavė trimito virtuoze tituluojamai Saskia Laroo iš Olandijos, svinguojančia kūno muzika, unikaliomis improvizacijomis ir netikėtomis melodinėmis linijomis tiesiog užbūrusiai prie marių susirinkusius muzikos gerbėjus. O saulei leidžiantis, romantikos kupinomis dainomis publiką apdovanojo talentingasis Frank McComb iš JAV.

Vakarą vainikavo legendiniai, charizmatiškieji, neabejotina festivalio kulminacija tapę „The „Original“ Blues Brothers band“  visą Kruizinių laivų terminalą užvaldę galinga muzikine energija ir įtraukę į uostamiestyje dar neregėtą ir negirdėtą šėlą. Pasak grupės narių, jiems didelis džiaugsmas koncertuoti Lietuvos uostamiestyje – pasirodo dviejų jos narių šaknys siekia būtent Lietuvą. Gitaristo Steve „The Colonel“ Cropper protėviai 1910 m. emigravo iš Vilniaus, o gitaristo Eric „The Red“ Udel senelis kilęs iš Kauno. „Atvežti savo muziką į Lietuvą mums yra kažkas nerealaus – ilgai laukėme šio koncerto, o Klaipėdos publika savo šiluma ir skleidžiama energija mus pakrovė ilgam“- sakė Steve „The Colonel“ Cropper .

Tačiau tuo antroji 21-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio naktis nesibaigė – ištvermingiausi džiazo mylėtojai persikėlė į „Olympic Rock Casino“, kur jų laukė „Portugalian exotic band“ iš Vilniaus festivalio „Jam Session‘o“ publikai paruošusi tikrą džiazo, fanko ir Lotynų Amerikos ritmų kokteilį, privertusį šokti iki pat paryčių.

Beje, paskutiniąją festivalio dieną Klaipėda dar „įšoks“ ir į bėgimo batelius. Birželio 7-ąją visus energingai kvies „Eurovaistinės“ Taurė. Klaipėdiečių ir miesto svečių lauks 2,5 km, 5 ir 10 km distancijos, o mažieji sportininkai jėgas galės išbandyti 500 m bėgime vieni ar su tėveliais. Beje,  “Eurovaistinė“ nuo kiekvieno prabėgusio dalyvio dovanos 0, 29 Eur Klaipėdos miesto sveikatinimui.

Sekmadienį taip pat džiugins vaikų ir jaunimo džiazo dainų šventė „Jaunoji džiazo banga“. Šis unikalus renginys į Lietuvos uostamiestį iš viso sukvies beveik 1 tūkst.  jaunimo chorų bei ansamblių dalyvių iš visos šalies – Danės upėje džiazuos vaikų „Optimist“ klasės jachtų regata, miestą išjudins dalyvių eitynės ir Kruizinių laivų terminale uostamiesčio vėjo  banguojamas jaunas džiazas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.