Lietuvos įžymybės apie „Sepultura“: „Visada eitume pasiklausyti“

Lapkričio 12 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje koncertuos 30-metį scenoje švenčianti grupė „Sepultura“. Jos gyvą legendą iki šiol širdyse nešiojasi Lietuvos pramogų verslo garsenybės.

„Sepultura“ pirmą sykį Lietuvoje koncertavo dar 1992-aisiais.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
„Sepultura“ pirmą sykį Lietuvoje koncertavo dar 1992-aisiais.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2015, 1:02 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 3:15 PM

Linas Zareckas-Choras teigia, kad į šių „laukinių brazilų“ koncertą eitų bet kurioje šalyje, o Martynas Starkus prisimena, kaip pirmą kartą pajuto metalo jėgą.

„Aš grupę „Sepultura“ pirmą kartą pamačiau Kazimiero Šiaulio laidoje „Estrados orbitoje“, rodė jų vaizdo klipą. Pamenu, paaugliai kieme susirinkę kalbėjomės, – matei?! Įspūdis buvo visiškai nerealus“, – prisimena ŽAS narys L.Zareckas-Choras.

Dar didesnį įspūdį jam paliko 1992 metų grupės „Sepultura“ koncertas Vilniaus Sporto rūmuose. „Tai buvo legendinis, visų laikų didžiausias metalo koncertas, Vilnių užplūdo masė metalistų. Tiek atmosfera, tiek pati grupė buvo neapsakoma“, – sako Choras.

„Aš iki šiol manau, kad tai buvo istorinis momentas, – pritaria M.Starkus. – Pirmą kartą ne kokie senukai „Nazareth“ atvažiavo į Kauno Sporto halę, o „Sepultura“ – beprotiški dievai tuo metu. Tai buvo reali bomba. Įsiminė ne tik koncertas, bet ir ėjimas iki jo. Turėjai įveikti kelis policijos kordonus, kartu su visa ta juoda mase. Sporto rūmai net susitraukė iš siaubo, – dar niekada nematė tokios artėjančios ordos.“

Koncertą Martynas stebėjo prie pat scenos. Liko sužavėtas neregėto judančio apšvietimo ir fantastinio garso. „Tada „Sepultura“ buvo toks stiprus „thrash“ metalas, kad girti išblaivėjo, – juokiasi M.Starkus. – Po koncerto nežinojome, kada dar pajusime tokią jėgą. Aš turbūt vienintelį kartą iš muzikantų ėmiau parašus, ir tai buvo pirmosios sudėties „Sepultura“. Buvau pasikabinęs plakatą ant sienos.“

Kai kurie fanai iki šiol išgyvena dėl vėlesniais metais įvykusių grupės narių pokyčių, tačiau pramogų verslo vilkai priima tai kaip neišvengiamus procesus ir mėgaujasi sėkmingai tęsiama „Sepultura“ karjera.

„Liūdna, kad broliai Cavaleros išėjo iš grupės. Kita vertus, aš buvau naujos sudėties koncerte – viskas likę, viskas skamba, viskas nerealu, vis tiek brazilai – laukiniai. Aš priskirčiau „Sepultura“ prie tokių grupių kaip „Metallica“. Jei tik turėčiau galimybę – visada eičiau jų pasiklausyti, ar jie grotų mano mieste, ar užtikčiau kur nors keliaudamas“, – sako Choras.

„Bet kurios grupės istorijoje pasikeitus nariams gerbėjai kalba, kad ankstesnė sudėtis buvo geresnė. AC/DC gerbėjai tebegarbina Boną Scottą, taip pat kaip „Metallica“ gerbėjai – Cliffą Burtoną, nors jiedu jau seniai mirę. Visi prisimena, kad anksčiau buvo geriau. Bet tai natūralūs reiškiniai, veikiausiai susiję su laikmečio nostalgija“, – svarsto M. Starkus, kuris lapkričio 12 d. mielai eis į „Sepultura“ koncertą Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Brazilų grupės „Sepultura“ pasirodymą, kuris vyks po festivalio „Roko naktys“ vėliava, „apšildys“ lietuviai „Awakening Sun“ ir latviai „Trendkill Method“. Bilietus platina „Tiketa“. Rytoj, spalio 13 d., bilietai brangs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.