Grupė „Biplan“ savo gerbėjams atskleidė naujas staigmenas

Kūrybinio jubiliejaus koncertus jau kitą savaitę pradėsiantys „Biplan“ savo gerbėjams atskleidė naujas staigmenas. Paaiškėjo, kas lydės „Biplan“ gruodį vyksiančiuose koncertuose – Panevėžyje grupė pasirodys su „Liūdnų Slibinų“ nariu Dominyku Vaitiekūnu.

Grupė „Biplan“ kitą savaitę pradės kūrybinio jubiliejaus koncertus.<br>A.Kriščiūno nuotr.
Grupė „Biplan“ kitą savaitę pradės kūrybinio jubiliejaus koncertus.<br>A.Kriščiūno nuotr.
Paaiškėjo, kad grupė „Biplan“ pasirodys su „Liūdnų Slibinų“ nariu Dominyku Vaitiekūnu.<br>K.Bakūno nuotr.
Paaiškėjo, kad grupė „Biplan“ pasirodys su „Liūdnų Slibinų“ nariu Dominyku Vaitiekūnu.<br>K.Bakūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 13, 2015, 12:17 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:09 PM

D.Vaitiekūnas su „Biplan“ Panevėžyje nusprendė atlikti jį labiausiai atspindinčią dainą „Iš taško A“. Atlikėjo teigimu, koncerto dieną iš repeticijos Vilniuje jis skubės į Panevėžį, o po koncerto vėl keliaus atgal į Vilnių.

„Simboliška, kad koncerto vieta įsikūrusi visai greta mano paauglystės „piratavimo taško“, kuriame būdamas 12-13 metų kurdavau „muzikinius kokteilius“ su savo „mage“. Išgirdęs patinkančią dainą per radiją, ją įsirašydavau. Tais laikais įvyko ir mano pažintis su „Biplan“, jiems išleidus albumą „Braškės“. Netrukus mano piratiniuose muzikos rinkiniuose atsirado daina „Labas rytas“, – pasakoja „Liūdnų Slibinų“ narys.

D.Vaitiekūnas juokauja, kad dainos „Labas rytas“ klipas tuo metu jam kėlė klausimą, kodėl Maksas taip nori sulįsti į kamerą. Visgi vėliau „Liūdnų Slibinų“ atlikėjas nustojo ir piratauti, ir klausytis lietuviškos muzikos.

„Man sukako 14 metų ir draugai mane įtikino, kad lietuviškos muzikos nereikia klausytis. Tuomet ėmiau apsimesti, kad man patinka „Nirvana“, – prisimena atlikėjas.

Pas „biplanus“ D.Vaitiekūną po kelerių metų sugrąžino paauglystės laikų draugė iš Panevėžio. „Ji nuolat „svaigdavo“ apie savo garbinamą Olegą Aleksejevą. Pradėjęs koncertuoti su „Liūdnais Slibinais“ ir pats susidūriau su „Biplan“ koncertų užkulisiuose. Tuomet įsitikinau – tai labai malonūs ir visada besišypsantys žmonės. Jie yra natūralūs ir scenoje nemėgina apsimesti tuo, kuo nėra“, – sako atlikėjas.

Koncertinį turą „Biplan“ rengia grupės 20-mečio jubiliejaus proga. Lapkričio ir gruodžio mėnesiais grupė apkeliaus didžiuosius Lietuvos miestus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.