Vido Bareikio 30-mečio proga – netikėto susitikimo įkvėpta daina

V.Bareikis ir I.Šepetkaitė.<br>V.Kriščiūno nuotr.
V.Bareikis ir I.Šepetkaitė.<br>V.Kriščiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-22 10:28, atnaujinta 2017-06-01 00:03

Muzikantas Vidas Bareikis, minintis 30-ąjį jubiliejų, kaip visada švenčia kūrybingai ir dovanas teikia pats. Šįkart Vidas gerbėjams dovanoja kartu su aktore Inga Šepetkaite parašytą meilės dainą „Lego“ ir jos įkvėptą dviejų žmonių fotosesiją.

„Nuo pat šios dainos gimimo pradžios labai ja tikėjome. Tiek pradiniuose variantuose, tiek ir prodiuserio Leono Somovo išvystytoje finalinėje dainos versijoje yra užkoduota kažkas labai paprasto ir kabinančio. Manau, tai viena tų paprastų dainų apie dviejų žmonių santykius, kai praleidžiame pro šalį einantį mums siųstą žmogų, tarsi būtume akli, bet gyvenimas nebūtų toks įdomus, jei po kelių akimirkų ši situacija nepasikeistų: čia pat netekęs gali atrasti savo mylimąjį iš naujo, – kalbėjo V. Bareikis. – Ši daina bei joje apdainuojami santykiai man kai kuo primena konstruktorių. Kartais viskas atrodo taip sudėtinga, nors iš tiesų yra labai paprasta. Dviejų žmonių meilė, jų jausmai yra tarsi vaikiškas žaidimas.“

Pradinę kūrinio versiją Vidui pateikė aktorė I.Šepetkaitė. „Tuomet daina dar neturėjo žodžių, tai buvo tik „kabanti melodija“, perteikiama įsisvaizduojama paukščių kalba. Mane tas skambesys užkabino ir pajutau, kad tai tikrai potencialus hitas. Pasiūliau Ingai sukurti dainą apie du vienas kito ieškančius žmones, gyvenančius mažyčiame Lego pasaulyje. Dirbti kartu su ja buvo įdomu ir lengva“, – pasakojo V.Bareikis.

Orginalią dainos pristatymo fotosesiją jam padėjo įgyvendinti ryškus menininkų tandemas – fotografas Vytenis Kriščiūnas bei stilistė Aistė Radzevičiūtė. Dainoje skambantys žodžiai apie tarsi iš lego kaladėlių sudėliotą dviejų mylinčių žmonių pasaulį įkvėpė tai perkelti ant atlikėjų galvų.

„Nuotraukoje norėjome pavaizduoti vyro ir moters miniatiūrinius pasaulius, kurie galų gale (kaip ir dainoje) susitinka. Fotosesija leido prisiminti vaikystę – visi draugiškai dėliojome kaladėles. Ta nostalgija praėjusiems laikams ir darbas su Vidu suteikė labai malonių emocijų“, – sakė stilistė A.Radzevičiūtė.

„Tiek dainoje, tiek fotosesijoje norėjau išlaikyti paprastumą, šilumą. Tikiu, kad šią dainą pamils tiek vyresni žmonės, kurių santykiai neretai būna komplikuoti ir audringi, tiek jaunieji klausytojai, kurių meilės istorijos yra labai mielos ir paprastos.

Tarsi pirmas susikabinimas rankomis ar pirmas bučinys. Manau, kad šie paprasti dalykai visada lieka tuo emociniu jausmų pagrindu, kuris mus jaudina ir kurio amžinai siekiame“, – įsitikinęs V.Bareikis.

Naujausią dainą „Lego“ klausytojai galės gyvai išgirsti jau greitai startuosiančioje naujoje programoje „V.Bareikis bei du būgnininkai“. Koncertai vyks balandžio 16 d. Klaipėdos klube „Raketa“ ir balandžio 20 d. Vilniaus muzikiniame klube „Tamsta“. Jų metu atlikėjas žada sugroti gausybę jau kultinėmis tapusių savo dainų, o taip pat su meile pristatyti naujausią kūrinį „Lego“.

„Koncertuose šią dainą atlikti yra labai smagu, ypač dėl joje esančio „stadioninio“ motyvo, kurį akimirksniu kartu dainuoja visa publika. Albume „Klausimai“ ši daina vadinasi kitaip, tačiau dabar nusprendėme ją pervadinti, nes būtent paprastas ir vaikiškas Lego kaladėlių žaidimas yra tiksliausiai šio kūrinio nuotaiką atspindintis žodis. 

Juk meilė tikrai – lyg tas lego, kartais labai sudėtinga, kartais labai paprasta, bet visada spalvota ir įtraukianti“, – užtvirtina Vidas.

Daina „Lego“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.