„Depeche Mode“ paskelbė svarbią žinią, nuliūdino lietuvius

Akimirka, kurios kelis mėnesius nekantriai laukė kultinės britų grupės „Depeche Mode“ gerbėjai, atėjo antradienį. Milane grupė surengė specialią spaudos konferenciją, kurioje atskleidė savo kitų metų planus.

„Depeche Mode“ kitais metais surengs pasaulines gastroles.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
„Depeche Mode“ kitais metais surengs pasaulines gastroles.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2016, 2:13 PM, atnaujinta May 11, 2017, 2:59 AM

Gerbėjų susidomėjimas šiuo renginiu buvo toks, kad neišlaikiusi apkrovos net „lūžo“ jį transliavusi oficiali grupės interneto svetainė.

Konferencijoje atskleista, kad „Depeche Mode“ kitų metų pavasarį išleis naują albumą – tai bus jau keturioliktasis studijoje įrašytas grupės diskas „Spirit“. Albumą įrašyti padėjo prodiuseris Jamesas Fordas, su kuriuo grupė anksčiau nėra dirbusi.

„Pastaruosius porą metų kūrėme naują albumą, dirbome kartu Santa Barbaroje ir Niujorke, esame patenkinti tuo, ką nuveikėme“, – konferencijoje sakė grupės vokalistas Dave'as Gahanas, pristatęs naujos grupės kūrybos ištrauką.

„Depeche Mode“ nariai D.Gahanas, Martinas Gore'as ir Andrew Fletcheris taip pat paskelbė, kad kitais metais pradės albumo pristatymui skirtas gastroles „Global Spirit Tour“, kurių metu gros didžiuosiuose pasaulio stadionuose ir arenose.

Grupė surengs 32 koncertus 21 Europos mieste, kuriuos, tikimasi, stebės apie 1,5 mln. žiūrovų.

Gastrolės gegužės 5-ąją prasidės Stokholme, vėliau grupė keliaus po tokius Europos didmiesčius kaip Amsterdamas, Londonas, Maskva.

Keturių ankstesnių „Depeche Mode“ pasaulinių turų maršrute buvo įrašyta ir Lietuva – tiesa, 2009-aisiais Vilniaus „Žalgirio“ stadione turėjusį vykti koncertą teko atšaukti dėl vokalisto D.Gahano ligos.

Šįkart „depešai“ nenudžiugino gerbėjų Lietuvoje – mūsų šalies pavadinimas paskelbtų koncertų sąraše kol kas nefigūruoja.

Lietuviai gali išgirsti „Depeche Mode“ koncertą Varšuvoje – ten grupė kitų metų liepos 21-ąją gros Nacionaliniame stadione. „Depeche Mode“ taip pat koncertuos Minske (liepos 17 d.) ir Kijeve (liepos 19 d.).

Tiesa, tai nereiškia, kad grupė išties neplanuoja atvykti į mūsų šalį. Lrytas.lt žiniomis, dėl galimybės pakviesti „Depeche Mode“ į Lietuvą tikrai buvo deramasi.

Praėjusių pasaulinių gastrolių metu iš pradžių nebuvo pranešama, kad grupė pasirodys Latvijoje – tai atskleista vėliau, skelbiant kitus gastrolių etapus.

Gali būti, kad taip pat šį kartą nutiks su Lietuva, tad grupės gerbėjams reikėtų apsišarvuoti kantrybe ir laukti žinių.

Kad bus paskelbta papildomų koncertų, konferencijoje prasitarė ir patys muzikantai – tiesa, kalbėdami apie pasirodymus, kurie vyks Šiaurės ir Pietų Amerikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.