Pamatykite: lietuvių reperio klipe – milijonus kainuojančios mašinos

Kadras iš klipo filmavimo.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Kadras iš klipo filmavimo.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Kadras iš klipo filmavimo.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Kadras iš klipo filmavimo.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Kadras iš klipo filmavimo.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Kadras iš klipo filmavimo.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 22, 2017, 7:43 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 4:36 PM

Reperis Burbaityz MC grįžta su nauju kūriniu ir vaizdo klipu. Seniesiems lietuviško repo gerbėjams jo vardas gerai žinomas, o tiems, kurie girdi jį pirmą kartą, – puiki proga pasižiūrėti vaizdo klipą ir susipažinti.

Pakalbinome atlikėją, kurio kūrinys ir vaizdo klipas „Būk paprastesnis“ šiais metais atidaro Lietuvos repo vaizdo klipų kraitį.

Burbaityz MC atskleidė, kad klipe pavyko nufilmuoti ypač retus automobilius „Lamborghini Diablo SV“ ir „Aston Martin Diablo“, bet ragina per daug nepaklysti ir įsiklausyti į tekstą, kur prabangos prasmės išskaidomos į daugybę pogrindinio skambesio repo eilių.

– Kaip kilo idėja parašyti dainą „Būk paprastesnis“?

– Tai yra išgyventas laiko tarpas, rodantis balansą tarp prabangos ir paprastumo, vertinant praeitį ir ateities perspektyvas. Kuo vyresnis daraisi, tuo labiau supranti, kad kapitalizmas yra tik priemonė tam, ką tu gali sukurti.

Kūrybą galime suprasti skirtingai: vieniems – tai suprojektuotį namą, kitiems – įamžinti mus supantį estetizmą, tretiems – sukurti formą, skleisti tam tikros reikšmės žodžius ir pan.

Kiekvienas kūrėjas kurdamas supranta gyvenimo vertę, kadangi kūrybai niekada laiko negana, o laikas, kaip žinia, kūrėjui yra apmokestintas – kaip ir kiekvienam mirtingajam.

Asmeninė mano pozicija dėl veiksnio, žmones skatinančio eiti į priekį, yra teigiama kūryba ir atsidavimas tam, ką darai. Ir absoliučiai nėra skirtumo, ar tai pirmaujanti visomenėje tam tikros formos meno šaka, kultūra, ekonominius veiksnius skatinančios priemonės, ar bulvių sodinimas.

Svarbiausia – išlikti savimi ir džiaugtis tuo, ką turi. Visame tame ir slypi paprastumas. Jei tu žinai, ką darai, neišsišoki ten, kur nereikia, tai tu ir esi paprastesnis.

– Kur buvo filmuojamas vaizdo klipas? Kas prisidėjo prie šio klipo kūrimo?

– Kadangi kūrinys buvo ilgai brandinamas, norėjosi ir jo vaizdo versijos. Visas filmavimas ir jo organizavimas – Dainiaus Rastenio. Klipo filmavimas vyko Kembridžo mieste, Anglijoje. Klipe naudojami du automobiliai, kurie yra išskirtiniai savo retumu.

Vienas jų – „Lamborghini Diablo SV“. Jų yra tik 8-9 visame pasaulyje ir tik vienintelis yra Anglijoje. Šio daikto vertė yra apie 1 milijoną svarų.

Kitas yra „Aston Martin Diablo“, kuris buvo naudojamas filmui apie Džeimsą Bondą. Jo vertė – apie 750 000 svarų. Tai yra vienintelis modelis pasaulyje.

Klipas kurtas su atvirkščia mintim, negu pats kūrinio tekstas. Ironija, stovint prie „Lamborghini“, ir priedainio kontrastas „būk paprastesnis“ – taip pasirinkta todėl, kad būtų sudėtingiau suprasti tekstą ten, kur prabanga yra patraukli.

– Ar galime tikėtis tavo solinio albumo?

– Negyvenu iš kūrybos, todėl čia yra mano laisvė ir tikros mintys. Albumo klausimas skamba šiek tiek keistokai. Bus kūrybos – tikrai, bet įrašinėti tam, kad sukurčiau albumą, nenoriu. Sieksiu įdėti į kūrybą asmeninę gyvenimo patirtį, o ne kurti albumą. Kaip bus ateityje, sunku atsakyti, tačiau kol kas albumas tikrai nenusimato.

Klipas „Būk paprastesnis“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.