Albumo apžvalga. „Deeper Upper“ „Mirrors“

„Deeper Upper“.<br>D.Umbraso nuotr.
„Deeper Upper“.<br>D.Umbraso nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 5, 2017, 6:31 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 1:56 PM

Vilniečių grupė „Deeper Upper“ iki pirmojo pilnos trukmės albumo ėjo net šešerius metus – pakeliui išleisdama porą minialbumų su keliomis dainomis ir vieną remiksų leidinį.

Per tą laiką ji taip pasikeitė, kad net sunku atpažinti. Pradžioje ši ketveriukė atrodė tipiškas alternatyvaus roko ansamblis – mažai kas tada būtų atspėjęs, kad 2016-aisiais jį bus drąsiai galima vadinti elektroninės popmuzikos grupe.

Mirrors“ išleistas įspūdingai – albumo pakuotėje įklijuotas veidrodis, atspindintis jo pavadinimą (lietuviškai jis reiškia „Veidrodžiai“). Bet dar didesnės staigmenos – pačiose dainose.

Ne, gitaros niekur nedingo, bet jos uždengtos tokiais storais elektroninių instrumentų patalais, kad „Deeper Upper“ pradėjo priminti legendinius britus „Depeche Mode“ (ypač – tamsiai didingoje dainoje „Mountain On My Shoulders“) ar naujosios kartos elektroninės muzikos vėliavnešius iš Prancūzijos M83.

Be to, ir dainos – nuo klipe jau įamžinto himno „No Regrets“ iki smagiai šuoliuojančios „Scream“ – yra tokios, kokias koncertuose norėsis niūniuoti ir pagal jas šokti, o ne stovėti su alaus bokalu, nuleidus akis į batus (kaip anksčiau).

Jausmingas ir stiprus Kęstučio Daktaro vokalas, subtilios aranžuotės ir puikus norvegų prodiuserio Snorre Bergerudo darbas – „Deeper Upper“ iš ambicingų naujokų po šio albumo gali virsti grupe, išsikovojančia svarbiausias scenas bent jau Lietuvos festivaliuose.

Nes sukūrė 40 minučių muzikos, kuri galėtų sudominti ne tik kelis šimtus madingų jaunuolių, besilankančių didmiesčių gyvos muzikos klubuose. Per neseniai sostinėje įvykusį australų „The Temper Trap“ koncertą „apšildytojų“ vaidmenį atlikę „Deeper Upper“ sugrojo taip, kad kilo klausimų, kas labiau vertas pagrindinių žvaigždžių vardo.

Vienintelė keistenybė – į albumą neįdėtas nė vienas iš anksčiau išleistų grupės kūrinių, tarp jų – ir populiariausia jos daina „Unity“. Ji čia tikrai nesugadintų skambesio ir neiškristų iš konteksto, tačiau „Deeper Upper“ nusprendė, kad nebenori žvalgytis į praeities puslapius. Ką gi, tai – jų teisė.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Vaizdo klipas „No Regrets“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.