Pamatykite: „Deeper Upper“ pristato klipą, įkvėptą fantastinių filmų

„Deeper Upper“.<br>G.Bartuškos nuotr.
„Deeper Upper“.<br>G.Bartuškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-22 11:01, atnaujinta 2017-04-07 11:45

Vilniečių grupė „Deeper Upper“, pernai išleidusi debiutinį albumą „Mirrors“, pristato dar vieną jo dainą – kūrinį „Pioneers“, kuriam sukūrė ir vaizdo klipą su dainos tekstu.

Vadinamieji „lyric“ vaizdo klipai – per pastaruosius keletą metų pasaulyje išpopuliarėjęs dainų pristatymo būdas. Tai – kiek paprastesni klipai, kuriuos žiūrintys muzikos gerbėjai gali įvertinti ir kūrinio tekstą.

„Jau seniai norėjome sukurti „lyric“ žanro klipą, tačiau stengėmės vengti standartinių sprendimų. Manome, kad rezultatas – artimas pilnaverčiam muzikiniam klipui.

Klipo mintį padiktavo dainos idėja ir žodžiai. „Pioneers“ – kūrinys, stipriai įkvėptas mokslinės fantastikos filmų, kalbančių apie Žemės pražūtį ir naujos planetos paieškas.

Didžiausias įkvėpimas atėjo pamačius Christopherio Nolano filmą „Tarp žvaigždžių“ – mums visiems jis paliko didelį įspūdį. Kuomet įrašinėjome šį kūrinį, net buvo kilusi idėja dainos fragmentuose panaudoti ištraukas iš minėto filmo.

Klipas nufilmuotas dviejose Vilniaus lokacijose – tarpukaryje pastatytuose amunicijų bunkeriuose ir viename iš lietaus nuotekų kolektorių. Kol išrinkome tikslias filmavimo vietas ir surepetavome visą veiksmą, teko nemažai palandžioti baugiais požeminiais urvais. O filmavimo pabaigą vainikavo netikėtas aktoriaus Povilo įsmukimas į ledinį Neries vandenį“, – pasakoja „Deeper Upper“.

Neseniai australų žvaigždžių „The Temper Trap“ pasirodymą Vilniuje „apšildę“ vilniečiai kitą savaitę keliaus į Taliną – ten surengs pasirodymą festivalyje „Tallinn Music Week“.

Netrukus jie žada paskelbti ir apie daugiau koncertų.

Klipas „Pioneers“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.