Albumo apžvalga. „Sisters On Wire“ „Never Turn The Lights Off“

„Sisters On Wire“.<br>N.Žilinskaitės nuotr.
„Sisters On Wire“.<br>N.Žilinskaitės nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 10, 2017, 7:30 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 4:21 AM

Vilniečių trijulė „Sisters On Wire“ M.A.M.A. apdovanojimų ceremoniją šįmet stebėjo su jauduliu – joje pretendavo pelnyti dvi statulėles, Metų roko grupės ir Metų proveržio kategorijose.

Laimėti šįkart nepavyko, bet šis trejus metus ruoštas debiutinis albumas, dėl to netampa mažiau įdomus. Nes jame tikrai netrūksta akimirkų, verčiančių pasakyti „oho“.

Pirmiausia, jei nežinotum, kad čia grupė iš Lietuvos, nelabai tai ir atspėtum – angliškai įrašyti 11 kūrinių balansuoja kažkur per vidurį tarp lengvo britiško indie roko ir airių grupės U2 galingų priedainių ir gitarų skambesio.

Kartais užsienio žvaigždžių įtaka net pernelyg akivaizdi – pakilioje dainoje „Halo“ yra elementų, kurie truputį nejaukiai primena pasaulio stadionų ir festivalių užkariautojus „Coldplay“, bet, kita vertus, šiame žanre apskritai nėra daug atlikėjų, kuriuos būtų galima vadinti visiškai originaliais.

Vokalistas Olegas Jerochinas, gitaristas Filas Gusevas ir būgnininkas Marius Oršauskas (pakeitęs grupės „Bix“ narį Gintą Gascevičių) moka groti ir trankesnį roką („Ride“, „Earth“), ir būti „popsiškai“ švelnūs („Feelings“). Tačiau visos dainos – melodingos ir puikiai sukonstruotos, kartais – papildytos moterišku Ievos Ščerbinskaitės vokalu (svajingoje dainoje „You & I“) ir skoningais elektroniniais garsais, kurie kartais net nustelbia specifinį, kiek prikimusį vokalisto balsą.

Tokios dainos kaip „Your Eyes“, jei patektų į tinkamų užsienio vadybininkų rankas, nesunkiai galėtų tapti hitais Didžiojoje Britanijoje. Tačiau „Sisters On Wire“ yra iš Lietuvos, todėl kol kas tenkinasi keliolika koncertų per metus ir kuklesniais pripažinimo ženklais (tokiais kaip patekimas į kino filmo „Tarp mūsų, berniukų“ garso takelį).

Verti daugiau? Tikrai taip, bet pradžiai reikia išsikovoti reikšmingesnę vietą po saule bent jau savo šalyje.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Daina „Your Eyes“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.