„Fusedmarc” vokalistė įvertino „Eurovizijos“ pusfinalio rezultatus: kai kas nustebino

Antradienio vakarą Kijevo tarptautiniame parodų centre įvyko pirmasis „Eurovizijos“ konkurso pusfinalis.

Kartu su Lietuvos atlikėjais pusfinalį stebėjo ir LRT vadovas A.Siaurusevičius bei Lietuvos ambasadorius Ukrainoje M.Janukonis.<br> R.Zilnio nuotr.
Kartu su Lietuvos atlikėjais pusfinalį stebėjo ir LRT vadovas A.Siaurusevičius bei Lietuvos ambasadorius Ukrainoje M.Janukonis.<br> R.Zilnio nuotr.
 Prieš pusfinalį „Fusedmarc" pasirodė tiesioginiame Ukrainos TV eteryje.<br> R.Zilnio nuotr.
 Prieš pusfinalį „Fusedmarc" pasirodė tiesioginiame Ukrainos TV eteryje.<br> R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt,, Kijevas

May 10, 2017, 12:56 AM, atnaujinta May 10, 2017, 10:04 AM

Iš aštuoniolikos jame dalyvavusių šalių į kitą etapą žengė dešimt – Švedija, Australija, Belgija, Azerbaidžanas, Portugalija, Graikija, Lenkija, Moldova, Kipras ir Armėnija.

Lagaminus kelionei namo krautis priversti Gruzijos, Albanijos, Juodkalnijos, Suomijos, Islandijos, Čekijos, Slovėnijos ir Latvijos atlikėjai.

Lietuvos atstovai „Fusedmarc“ rungsis antrajame konkurso pusfinalyje, kuris vyks ketvirtadienį. Tačiau ir antradienio vakaras jiems buvo turiningas.

Viktorija Ivanovskaja ir Denisas Zujevas prieš pusfinalio pradžią skubėjo į Ukrainos televizijos studiją. Prieš renginio transliaciją jie pasirodė tiesioginiame eteryje, papasakojo Ukrainos žiūrovams apie savo kūrinį, paragino balsuoti už Lietuvą ir akustiškai atliko kūrinį „Rain Of Revolution“.

Ukrainos atlikėjai „O.Torvald“ pasirodys konkurso finale, tačiau šios šalies žiūrovai balsuos ir antrajame pusfinalyje, tad tai  - puiki reklama Lietuvos dainai.

 

Gerai nusiteikę „Fusedmarc“ nariai pusfinalio transliaciją stebėjo viešbutyje  kartu su savo delegacija, Kijeve darbo reikalais viešinčiu LRT generaliniu direktoriumi Audriumi Siaurusevičiumi ir kartu pasižiūrėti renginio užsukusiu Lietuvos ambasadoriumi Ukrainoje Mariumi Janukoniu.

D.Zujevas transliacijos pabaigos nesulaukė – nuėjo ilsėtis prieš trečiadienį laukiančias dvi generalines antrojo pusfinalio repeticijas.

Tačiau V.Ivanovskaja pamatė didžiąją dalį pasirodymų – ir po pusfinalio sakė, kad rezultatai jos nenuvylė.

„Viena vertus, aš sirgau už visus. Tikrai sakau tiesą, nes puikiai suprantu, kiek daug kiekvienam dainininkui šis pasirodymas reiškia.

Tačiau, neslėpsiu, man labiausiai patiko portugalas Salvadoras Sobralis – jo graži daina. Ir lenkė Kasia Moš – jos kūrinyje labai stipri emocija.

Šiandien lankėmės cerkvėje, aš už visus dalyvius uždegiau žvakelę, bet ypač – už portugalą. Žinau jo istoriją, kad jam reikalinga širdies persodinimo operacija, jam tikrai nelengva.

Kita vertus, kai kas jo pasirodyme mane ir nustebino – man pasirodė, jog jis kiek persistengė su mimikomis. Bet daina, pasikartosiu, tikrai graži“, – sakė V.Ivanovskaja.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.