Interneto sensacija Peteris Bence'as pirmąsyk koncertuos Lietuvoje

Spalio 19 dieną Vilniaus kongresų rūmuose koncertuos neeiliniu talentu apdovanotas ir interneto sensacija tapęs, Guinnesso rekordo savininkas pianistas Peteris Bence'as.

 Peteris Bence'as.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
 Peteris Bence'as.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2017, 11:45 AM, atnaujinta Jul 25, 2017, 11:51 AM

Tai bus pirmasis atlikėjo pasirodymas Baltijos šalyse. 

Peteris išgarsėjo internete paplitus jo aranžuotiems Michael Jacksono, „Queen“, Sia kūriniams, kurie per pastaruosiu dvejus metus susilaukė virš 150 mln. peržiūrų. Multitalentas savo aštriu ir prikaustančiai ekspresyviu atlikimo būdu laužo įprastinius rėmus tarp klasikinės ir populiariosios muzikos. Iš Vengrijos kilęs jaunas muzikantas susilaukė milžiniško pasisekimo tiek jaunimo tarpe, tiek tarp solidžių vyresnės kartos muzikos mylėtojų iš viso pasaulio. Pernai jis surengė koncertus net 16-oje pasaulio šalių keturiuose pasaulio žemynuose.

Būdamas vos dvejų Peteris pianinu atkudavo muzikines temas iš savo mėgstamiausių animacinių filmukų, 7-erių jis parašė savo pirmąją kompoziciją, o 11-os išleido savo pirmąjį albumą, kuriame ryški kompozitorių Frédérico Chopino ir Roberto Shumano įtaka.

Augdamas P.Bence'as ėmė vis labiau domėtis muzika filmams, tad baigęs klasikinio fortepijono ir kompozicijos mokslus Debrecene, vaikinas išvyko siekti magistro laipsnio kompozicijos filmams ir fortepijono specialybėje Berklio muzikos koledže JAV.

2012-ų metų sausį Peteris pasiekė Guinnesso rekordą, per vieną minutę sudavęs į klavišą 765 kartus. Iki šiol niekam dar nepavyko šio rekordo pagerinti. 

Dar studijuodamas Berklio koledže pianistas ėmė dalintis savo vaizdo įrašais su pasauliu, juos keldamas į „Youtube‘‘ internetinę platformą.

2015-ais jo aranžuota Michaelo Jacksono daina „Bad’’ per kelias dienas surinko milijonus peržiūrų ir tapo interneto sensacija, išgarsinusią muzikantą visame pasaulyje.

Šiuo metu atlikėjas ruošia naują albumą, kuris turėtų pasirodyti šių metų pabaigoje. 

Peterio Bence'o atliekama Michaelo Jacksono daina „Bad’’:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?