Albumo apžvalga. „The War On Drugs“ „A Deeper Understanding“

Amerikiečių grupė „The War On Drugs“, vadovaujama dainininko ir gitaristo Adamo Granducielio, iki 2014-ųjų rūpėjo tik būriams didmiesčių meniškų sielų ir pogrindžio madų sekėjų, besipuikuojančių languotais marškiniais ir gebėjimu atrasti kuo mažiau girdėtą grupę, kurią pamėgti yra labai „kieta“ ir stilinga.

„The War On Drugs“. <br> Scanpix/AFP nuotr.
„The War On Drugs“. <br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2017, 6:09 PM, atnaujinta Nov 13, 2017, 6:11 PM

Prieš trejus metus viskas pasikeitė - trečiasis „The War On Drugs“ albumas „Lost In The Dream“ sukėlė kritikų ekstazę, daugelis muzikai skirtų žurnalų jį paskelbė geriausiu metų įrašu. Padidėjo honorarai, į koncertus pradėjo rinktis minios susijaudinusių merginų, sutartį grupei pasiūlė didelė leidykla „Atlantic Records“.

A Deeper Understanding“ - naujas grupės albumas, pakilęs į populiariausiųjų dešimtuką JAV ir į trejetuką Didžiojoje Britanijoje. Klausantis jo, į galvą ateina dvi mintys.

Pirma - sunkoka suvokti, kodėl „The War On Drugs“ yra tokie ryškūs kritikų numylėtiniai. Antra - muzikoje viskas sukasi ratu, ir ši dabar itin madinga grupė yra vienas geresnių šios tiesos įrodymų.

Mat „A Deeper Understanding“ yra svajingo, šviesiai melancholiško poproko įrašas, kuris skamba, lyg būtų laiko mašina atkeltas iš kokių 1987-ųjų. Tuo metu tokia muzika apie romantiką, meilę, liūdesį labai dažnai skambėjo per Amerikos radiją.

Dažnai A.Granducielis primena JAV legendą Bruce'o Springsteeną, prikimęs jo balsas, nereikia slėpti, yra kiek panašus į Bryano Adamso, o daina „Holding On“ net pakvipo senais grupės „a-ha“ įrašais.

Taip, viskas gražiai ir preciziškai aranžuota, bet nėra jokių revoliucingų eksperimentų, jei nekreipsime dėmesio, kad daina „Thinking Of A Place“ trunka 11 minučių (neįprastai ilga šiais laikais).

Kita vertus, gal tai ir gerai. Jei 2017-aisiais galima sulaukti tiek liaupsių, rašant melodingas popdainas, vadinasi, kai kurie dalykai niekada neišeina iš mados.

Tiesiog vyresni klausytojai neišvengiamai šypsosis - visa tai jau atrodo kažkur girdėta.

Įvertinimas - 7 iš 10.

Grupės vaizdo klipas „Nothing To Find“:

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.