Vokietijos bliuzroko gitaristas Marcas Reece'as šią savaitę koncertuos Lietuvoje

Tikro bliuzroko gerbėjams išaušo ilgų laukimo savaičių paskutinis rytas. Jau šią savaitę į Lietuvą pirmą kartą atvyksta vienas talentingiausių Europoje šio stiliaus gitaristų Marcas Reece'as.

 Marcas Reece'as.<br> Koncerto rengėjų nuotr.
 Marcas Reece'as.<br> Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-20 13:34, atnaujinta 2017-11-20 13:39

Jis mūsų šalyje surengs net 3 koncertus: lapkričio 23 d. „Rock River Club“ Vilniuje, lapkričio 24 d. klube „Renginių Oazė“ Kaune ir lapkričio 25 d. klube „Ramybė“ Palangoje.

Iš Vokietijos kilęs Marcas Reece'as - vienas labiausiai talentu apdovanotų bliuzroko gitaristų. Pamilęs gitarą dar ankstyvoje vaikystėje ir įkvėptas legendinių muzikantų Rory Gallagherio, Jimi Hendrixo ar Stevie Ray Vaughano, jis dalyvavo įvairių grupių veikloje ir galiausiai atrado savo paties grojimo manierą. 1996 metais muzikantas subūrė savo vardo grupę, su kuria nuolat gastroliuoja pasaulyje.

Grodamas jis atiduoda visą savo energiją ir mėgaujasi kiekvienu momentu, o žiūrovai tuo tarpu lieka išsižioję iš susižavėjimo. Mat Marcas ne tik puikiai valdo gitarą, bet ir dainuoja savitu, kimiu balsu, taigi rengia įspūdingus, kerinčius pasirodymus tiek scenoje, tiek šalia jos.

Rodos, M. Reece'as atrado gerą receptą, kaip patraukti gerbėjus paprastų klasikinių ritmų, bliuzo įtaigos ir turtingo roko muzikos skambesio deriniu. Jo entuziazmas, dinamiški gitaros rifai ir visiškas atsidavimas muzikos tėkmei būnant scenoje neabejotinai „užkrečia“ ir publiką.

Turbūt ketvirtasis šio gitaristo albumas „Let It Burn“, išleistas 2009 metais, ne veltui taip vadinasi. Ugningas visų 11 dainų, sukurtų paties Marco, proveržis nepalieka abejingų daugelio melomanų. Kūrinių tarpe yra 5 grynai instrumentinės kompozicijos.

Kai kas linkęs jį lyginti su tokiais gitaros grandais, kaip Jimi Hendrixas ar Alvinas Lee. To daryti tikrai nevertėtų, kadangi Marcas yra ne tik originalus, bet ir universalus gitaristas, čia pat valdantis elektrinę ir akustinę gitaras. Per savo karjerą M.Reece'ui teko groti vienoje scenoje su žymiausiais roko ir bliuzroko atlikėjais: Alvinu Lee, „The Original Blues Brothers Band“, „Wishbone Ash“, Patu Traversu, Tomu Principato ir kt.

M.Reece'as yra ir emocionalus, ir susitvardęs, vienu momentu ramus, kitu – pašėlęs. Ekspresyvusis gitaristas yra ir stilistiškai lankstus, ir visapusiškai muzikaliai išprusęs atlikėjas, kurio talentu geriausiai galima įsitikinti, pamačius jį scenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.