„Rondo“ turas šeštadienį finišuos Kaune: ugnies bus daugiau nei bet kada

Itin profesionaliai surengtas Aleksandro Ivanausko-Faros jubiliejinis turas „RONDO gyvai“ šeštadienį pasibaigs efektingu koncertu Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Rondo“ koncertus lydi efektingi ugnies pliūpsniai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Rondo“ koncertus lydi efektingi ugnies pliūpsniai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2017, 1:27 PM, atnaujinta Dec 15, 2017, 1:32 PM

Kviestiniai muzikantai juokiasi, kad ugnies tą vakarą bus iššaudyta maksimaliai ir linki Farai po turo išplėsti „Rondo“ grupės sąstatą iki 13-os žmonių – tiek, kiek dirba šiame ture.

Kartu su „Rondo“ ant scenos pasirodo kviestinė žvaigždė – Lietuvos gitaros virtuozas Tomas Varnagiris. Muzikantas sako, kad groti su šia kompanija – vienas malonumas, o ir ilgai mokytis jų kūrinių neprireikė. 

„Visa jaunystė prabėgo, klausantis „Rondo“. Todėl jų dainos man nebuvo nei naujos, nei svetimos, kaip tik – labai gerai pažįstamos. Be to, buvo ir visokių televizinių projektų, kuriuose vis ką nors tekdavo pagroti iš „Rondo“ repertuaro, – sako T. Varnagiris. – Su Aleksandru ir visa grupe mes pakankamai seniai pažįstami, nuolat susitikdavome, kalbėdavomės ne tik apie muziką, bet ir apie mašinas, keliones, apie viską. Dėl to ir dabar nebuvo jausmo, kad atėjai į grupę ir tų žmonių nepažįsti, anaiptol.“

Roko pasaulio atstovui patiko sumanymas „RONDO gyvai“ turo koncertus pradėti pasaulinių grandų – „Queen“ kūrybos motyvais, nes tai – kitaip, įdomiau. 

„Man smagu, kad grupė nestovi vietoje, visada ieško ko nors naujo. Štai Fara, atrodytų, viską gyvenime pasiekęs, viską turi, lyg ir nieko turėtų netrūkti. Tačiau jis visą laiką nori padaryti ką nors kitaip nei darė iki tol. Dėl to malonu dalyvauti šiame procese, nėra nuobodu. Sakytum, dainos seniai sugrotos, visiems žinomos, bet „Rondo“ jas pateikia naujai, originaliai ir tai labai džiugina“, – teigia T.Varnagiris.

Garsus gitaristas spėja, kad paskutiniame turo koncerte Kaune, „Rondo“ namuose, groti bus ypač smagu ir neabejotinai – karšta.

„Per koncertus ant scenos dega milžiniški ugnies fakelai. Pastebėjau, kad iš pradžių ugnies pliūpsniai buvo kiek ramesni, bet jau per pastarąjį koncertą buvo išties karšta. Ir aš bijau pagalvoti, kas bus paskutiniame koncerte. Manau, kad Kaune ugnies tikrai nepagailės, išdegins viską, ką turi, – juokiasi Tomas ir pažada po paskutinio turo koncerto neskubėti namo. – Iš pagarbos Aleksandrui ir grupei tikrai nepabėgsiu, greituoju atsisveikinęs. Žinoma, pasiliksiu su jais pavakaroti, aptarti turą.“

Kita kviestinė turo žvaigždė – klavišininkas Raimondas Dauginas jubiliejinį turą surengusiam A. Ivanauskui turi pasiūlymą. „Farai jo jubiliejus proga norėčiau palinkėti su šia sudėtimi groti ir toliau“, – šypsosi muzikantas, kartu su „Rondo“ šeštadienį nusilenksiantis Kauno „Žalgirio“ arenos publikai.

„Rondo“ kompanijoje jis – ne naujokas. Su grupe Raimondą suvedė draugystė su „Rondo“ būgnininku Robertu Mankumi.

„Mes pradėjome groti Mankaus džiazo kvartete. Per tai vėliau susipažinome su Fara. Kartu su „Rondo“ prieš keletą metų jau esu grojęs arenoje, buvau kviestinis muzikantas. Su jais visuomet eini ant scenos be streso, tarsi poilsiautum. Labai gera atmosfera“, – sako R.Dauginas.

Šio turo koncertuose jis turi du kūrinius, kurie leidžia klavišininkui parodyti savo profesionalumą, tai – jautri, sentimentali daina „Išėjimas“ ir „Hiperbolės“ hitas „Išgalvotas gyvenimas“. 

Turo programoje yra ir daugiau „Rondo“ mylimų kolegų dainų. Muzikantai atlieka tai, ką patys vertina, o ir publikai vienas malonumas klausyti visų mėgiamų hitų.

Pačių „Rondo“ dainų lobynas irgi bekraštis, tad jubiliejinio turo koncertuose gerbėjų minia eina iš proto, kartu traukdama laikui nepavaldžias geriausias grupės dainas „Netikėk, ką priešai suoks“, „Tu palauk, sustok“, „Vasaros naktys“, „Sudie, Eliza“ ir begalę kitų. Baigiamasis turo koncertas Kauno „Žalgirio“ arenoje – jau rytoj, šeštadienį, gruodžio 16 dieną. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.