Klaipėdoje dainuosianti migloko: „Kiekvienas mano koncertas unikalus“

Sostinėje savo naujausią albumą „Sacred Tears“ prieš kelias savaites pristačiusi atlikėja Miglė Vilčiauskaitė – migloko tęsia savo koncertinį turą po Lietuvą.

 migloko.<br> M.Drevinsko nuotr.
 migloko.<br> M.Drevinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-19 12:05, atnaujinta 2017-12-19 12:09

Pasivaikščioti po naktinius džiazo klubus, elektronikos miestus ir bliuzo ugnikalnius ji kviečia pajūrio gerbėjus. 

Savo sceninį slapyvardį pabrėžtinai iš mažosios raidės rašanti migloko gruodžio 23 dieną koncertuos Klaipėdos koncertų salėje. 

Kūrėja neslepia, kad albumas „Sacred Tears“ gimė po nelengvų asmeninių išgyvenimų ir skyrybų su sūnaus tėvu. Tuo metu sunkiausias laikas jau buvo praėjęs ir prasidėjęs naujas, šviesus gyvenimo etapas. 

„Šio albumo dainos gimė tuo metu, kai vyko dideli pokyčiai mano asmeniniame gyvenime. Visus kūrinius pradėjau įrašinėti jau po skyrybų, todėl galiu sakyti, kad visi naujausi kūriniai yra iš mano naujo – laimingojo etapo. Jie mane sustiprina ir yra kaip mano stiprus muzikinis pamatas“, – sako į muzikos pasaulį su nauju užtaisu grįžusi migloko. 

Įvairialype improvizatore vadinama atlikėja lieka ištikima savo originalumui ir naujausias dainas pristato pasitelkus gana neįprastą formatą – koncerte migloko pasirodys su vintažiniu „Boombox“ grotuvu. Kiekvieno koncerto metu muzika gimsta iš vintažinių „Boomboxo“ garsų ir šviežių migloko eksperimentų. 

Migloko sako, kad idėja surengti muzikinį pasirodymą su vintažiniu grotuvu gimė po to, kai pamatė popkaralienės Madonnos vaizdo klipą.

„Mano „Boombox“ atsirado po to, kaip pamačiau Madonnos klipą, ten buvo panašus muzikos grotuvas. Todėl supratau, kad man taip pat reikia tokio dalyko scenoje. Todėl po kiek laiko jį įsigijau ir labai džiaugiuosi“, - sakė išskirtinį muzikinį pasirodymą savo uostamiesčio gerbėjams gruodžio 23 dieną ruošianti migloko.

Meno panke neretai vadinama migloko nebijo eksperimentuoti, improvizuoti, stebinti, išsiskirti – visada būti kitokia. Stovėdama scenoje ji nebijo klausytojams prisipažinti, kad jai liūdna ir ji labiau nori verkti nei dainuoti. Arba išbėgus iš auditorijos į salę nusprendžia pasikviesti pasiklausyti koncerto ir pagalbinį personalą. Kiekvienas atlikėjos koncertas yra pilnas siurprizų ir netikėtumų ne tik žiūrovams, bet ir jai pačiai.

„Scenoje aš esu tokia, kokia esu. Myliu sceną, nes ten iš tiesų galiu būti tuo, kas esu ir turiu erdvę tai daryti, – džiaugiasi gerbėjus visada stebinanti migloko. – Kiekvienas mano koncertas unikalus, nes per kiekvieną pasirodymą vis giliau išjaučiu savo kūrynius, juose atrandu naujų spalvų.“

Naujausio albumo skambesys labai eklektiškas, įvairus, daugiacharakteristiškas rinkinys, jame telpa ir electro, ir live kompozicijos. 

„Sacred Tears“ žymi mano muzikinę brandą ir keitimąsi. Albume galima išgirsit ne tik džiazo, bliuzo, gipsy džiazo elementų, bet ir indie, funk muzikos bei dabartinę mano aistrą – house, dancehall, electro reggae ir šokių muzika. Kartais nebijau paeksperimentuoti ir nuslįsti nuo savo pamėgtų žanrų“, – pabrėžia ji. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.