Albumo apžvalga. Taylor Swift „Reputation“

Dabar net sunkoka patikėti, kad JAV dainininkė T.Swift karjerą pradėjo kaip kantri stiliaus muzikos atlikėja.

 Taylor Swift.<br> AP nuotr.
 Taylor Swift.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2018, 6:54 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:01 PM

Šiandien ji - viena didžiausių planetos žvaigždžių, o šis, jau šeštasis jos albumas, yra vienas populiariausių 2017-ųjų muzikos įrašų pasaulyje. Ir su kantri muzika jis neturi nieko bendra.

Prieš maždaug septynerius metus ji suprato, jog groti stadionuose ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje, ir gana ryškiai pakeitė savo kryptį - į modernesnę, madingo skambesio popmuziką.

Naujame albume ji tuo keliu eina toliau - tai devintojo dešimtmečio įkvėptas, į daug elektroninių garsų sluoksnių įvilktas skambesys su neatremiamais priedainiais, kurių neįmanoma išmesti iš galvos. Ir šiek tiek švelnių šiuolaikiškų stilių prieskonių - nuo dabstepo iki „trap“.

Kitaip ir negali būti, kai tarp albumo prodiuserių - vieni šių dienų pasaulio hitų didmeistrių, švedai Maxas Martinas ir Shellbackas, kurių kone kiekviena daina virsta auksu (jei ne kūrybine, tai bent jau finansine prasme).

Beprotiškai išpopuliarėjusi daina „Look What You Made Me Do“ yra geriausias pavyzdys - su melodija, nusirašyta (ir tai neslepiama) nuo prieš beveik trisdešimt metų sukurto britų „Right Said Fred“ hito „I'm Too Sexy“, daugybe vietų, kurias galima niūniuoti, ir efektingais aranžuotės triukais.

Nuo baladžių apie sudužusias svajones (mėgstama Taylor tema) iki dūrių ją įskaudinusiems, nuo lėto tempo dainų iki dainų, subalansuotų šokių aikštelėms - „Reputation“ turi viską, ko galima tikėtis iš šiais laikais sukurto gero popmuzikos albumo.

Kitaip tariant, tai muzika laikmečiui, kai pasaulis neturi laiko ir kantrybės, kai bet koks rizikingesnis eksperimentas gali atstumti ir nubaidyti.

T.Swift, Beyonce ir Adele - populiariausios šiuo metu pasaulio popscenos moterys. Ir, žinoma, skeptikams atrodys, kad T.Swift muzika - mažiausiai gili, nuoširdi ir jausminga.

Iš dalies tai - tiesa. Bet surasti ir įrašyti dainas, kurias akimirksniu pamėgs milijonai, yra didelis talentas. T.Swift jį akivaizdžiai turi.

Norite to ar ne, bet „Reputation“ kūriniai artimiausius metus skambės visur - parduotuvėse, oro uostuose, klubuose, per radiją. Ir tai visai nėra blogai.

Įvertinimas - 9 iš 10.

T.Swift vaizdo klipas „End Game“ (su E.Sheeranu ir Future):

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.