Festivalis „Radistai Village'18“ paskelbė „Electronic“ scenos žvaigždes

Didžiausias šalyje elektroninės muzikos festivalis „Radistai Village‘18“ vyks liepos 20-21 d. Obuolių saloje.

 Martinas Eyereris.<br> Festivalio rengėjų nuotr.
 Martinas Eyereris.<br> Festivalio rengėjų nuotr.
 Third Son.<br> Festivalio rengėjų nuotr.
 Third Son.<br> Festivalio rengėjų nuotr.
„Kandy Killers“.<br> Festivalio rengėjų nuotr.
„Kandy Killers“.<br> Festivalio rengėjų nuotr.
„Radistai DJs“.<br> Festivalio rengėjų nuotr.
„Radistai DJs“.<br> Festivalio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 27, 2018, 11:43 AM, atnaujinta Apr 27, 2018, 11:54 AM

Neseniai patvirtinta, kad viena pagrindinių festivalių žvaigždžių taps populiaurusis olandas Sanderis van Doornas, o šiandien radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius gerbėjus supažindina su antroje pagrindinėje „Electronic“ scenoje grosiančiomis žvaigždėmis.

Priešpaskutinį liepos savaitgalį (liepos 20 – 21 d.) tris dienas ir dvi naktis Obuolių saloje šėlsiančius festivalio „Betsafe Radistai Village‘18“ dalyvius džiugins per 50 gerai žinomų didžėjų ir atlikėjų.

„Kaip ir kiekvienais metais, kruopščiai rinkome pagrindinėse scenose grosiančius atlikėjus. Džiaugiamės, kad į festivalį pavyko pasikviesti gerai žinomas elektroninės muzikos žvaigždes iš viso pasaulio“, – pasakoja J.Nainys.

„Antroje pagal dydį „Electronic“ scenoje gros daugiau nei 10 žvaigždžių iš užsienio ir Lietuvos. Be to, čia vyks ir garsioji „Silent Disco“, kaskart sulaukianti vis didesnio populiarumo“, – sako R. Mackevičius.

Viena pagrindinių „Electronic“ scenos žvaigždžių šiemet bus Martinas Eyereris. Daugiau nei 20 metų didžiausiuose šokių muzikos klubuose ir festivaliuose grojantis vokiečių kilmės didžėjus yra visame pasaulyje gerai žinomas prodiuseris.

Su garsiomis kompanijomis „Rennaissance“, „Buzzin Fly“, „Great Stuff“, „Boxer“ ir „Audiomatique“ bendradarbiaujantis atlikėjas išleido daugiau nei 150 įrašų. Nuosavai įrašų kompanijai „Kling Klong“ vadovaujantis M.Eyereris sulaukė didelės sėkmės Australijoje, Azijoje, Šiaurės ir Pietų Amerikose bei Europos šalyse. 

Karjerą pradėjęs būdamas vos 15-os metų, iš Štutgarto kilęs atlikėjas šiuo metu gyvena Berlyne, kur su kolegomis įkūrė net 1700 m² plotą užimantį įrašų studijų „Riverside Studios“ kompleksą, šalia kurio yra įsikūrę visi svarbiausi Berlyno naktiniai klubai „Berghain“, „Watergate“, „Kater Holzig“, „Tresor“, „Weekend“ ir daugelis kitų.

Šios studijos paslaugomis naudojasi tiek žinomi šokių muzikos atlikėjai, tiek ir garsios įrašų kompanijos. Kita įdomi detalė yra M.Eyererio domėjimasis antikvariniais muzikos sintezatoriais ir kompiuteriais. Neseniai jis pilnai restauravo trofėjinę „Amek M 3000“ konsolę, su kuria savo laiku grojo legendinė roko grupė „Pink Floyd“.

Kita didelė Radistų festivalio „Electronic“ scenos žvaigždė – britų kilmės didžėjus ir prodiuseris Josephas Thomas Price'as, labiau žinomas Third Son pseudonimu. Užaugęs muzikalioje šeimoje, Josephas nuo pat vaikystės mokėsi groti ir pažino pačių įvairiausių muzikos žanrų pasaulį.

Pradžioje džiazo ir roko muzikos klausęs atlikėjas netruko atrasti grupę „Radiohead“, kurios albumą „Kid A“ įvardija kaip labai didelę įtaką jam padariusį įrašą. Third Son kūryba sudomino įrašų kompanijas „Cajual“. „Materialism“ ir „Sincopat“, didžėjus yra reguliariai kviečiamas groti garsiuose klubuose „Space Ibiza“, „The Pickle Factory“ ir „Button Factory“. Šiuo metu Third Son vadovauja nuosavai įrašų firmai „Polymath“.

Antroje pagal dydį „Radistai Village‘18“ scenoje „Electronic“ taip pat pasirodys geriausi Lietuvos didžėjai ir prodiuseriai. Mūsų šaliai atstovaus radijo stoties „Zip FM“ laidų autoriai „Kandy Killers“, kuriuos jau galima vadinti tikrais Radistų festivalio veteranais. 

Išskirtinius pasirodymus festivaliui ruošia Morkus ir Gilė – pora ne tik gyvenime, bet ir už pulto. Morkus yra žinomas radijo stoties „Zip FM“ balsas, grojantis jau 15 metų. Gilė pernai laimėjo pasaulinį didžėjų konkursą „Burn Residency Lietuva“. Tarp aštuonių geriausių pretendentų finale Ibisoje patekusią lietuvaitę labai gyrė Pete'as Tongas, Luciano, Sethas Troxleris ir kitos elektroninės muzikos žvaigždės. 

„Electronic“ scenoje taip pat pasirodys nepailstantis Kauno didžėjų duetas Kastis Torrau & Donatello, kurį jau gerą dešimtmetį puikiai žino ne tik mūsų šalies, bet ir užsienio šokių muzikos gerbėjai. 

Išskirtinį pasirodymą festivaliui ruošia iš Maskvos kilusi elektroninės muzikos entuziastė Anna Hanna.

Kurį laiką Azijoje gyvenusi didžėja grojo didžiuosiuose festivaliuose „Phnom Penh“ (Kombodža) ir „Goa“ (Indija). Vilniuje ją dažniausiai išgirsite „Opium“ klube. „Electronic“ taip pat gros St. Stereo ir Švoba.

Šie atlikėjai prisijungė prie įspūdingos „Radistai Village‘18“ žvaigždžių rinktinės. Kaip jau buvo pranešta anksčiau, šiemet Radistų festivalyje gros populiarusis olandas Sanderis van Doornas, garsusis prancūzų didžėjus Cédricas Gervais, populiarus britų duetas „Third Party“, olandų muzikos prodiuserių duetas „Firebeatz“, britų didžėjus ir įrašų prodiuseris D.O.D, žinomas Olandijos didžėjų ir prodiuserių kolektyvas „Mr. Belt & Wezol“, kartą Radistų festivalyje jau groję nutrūktgalvių olandų didžėjų duetas „The Antidote“ ir lietuviško kraujo turinti viena ryškiausių elektroninės muzikos žvaigždžių Šveicarijoje – Gil Glaze.

Specialius pasirodymus festivaliui ruošia vienas garsiausių Norvegijos didžėjų Stisema, bene geriausias Estijos didžėjus Kevenas K, mūsų šalį užsienyje garsinantis lietuvis Embody ir didžėjų komanda "G-Spot DJ‘s".

Akimirkos iš 2017 m. festivalio: 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.