ABBA po 35 metų tylos įrašė du naujus kūrinius

Ikoniškoji grupė ABBA įrašė dvi naujas dainas, skelbia time.com. Šiuos kūrinius švedų muzikos žvaigždės žada pristatyti jau šiemet.

Grupė ABBA<br>Scanpix nuotr.
Grupė ABBA<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-27 15:26, atnaujinta 2018-04-27 16:25

Legendinė grupė su gerbėjais naujienomis pasidalijo praėjus 18 mėnesių po to, kai paskelbė apie kitąmet nuaidėsiantį jų virtualų muzikinį turą.

„Pagalvojome, kad, praėjus 35 metams, būtų visai smagu vėl sujungti jėgas ir susitikti įrašų studijoje. Taip ir padarėme. Atrodo, kad laikas buvo sustojęs, o mes visi tiesiog buvome išėję trumpų atostogų. Ši patirtis mums suteikė begalinio džiaugsmo“, – oficialiame interneto puslapyje skelbė ABBA nariai.

Grupė nusprendė atskleisti ir vieno iš kūrinių pavadinimą. Daina, kuri vadinsis „I Still Have Faith In You“, pasirodys jau šių metų gruodį, specialiame TV projekte. 

Jame bus pirmą sykį pristatyti kompiuteriniai grupės narių „avatarai“, atliekantys ABBA muziką, o kitais metais tokiu neįprastu būdu bus surengtos pasaulinės grupės gastrolės.

Primename, kad viena populiariausių visų laikų popgrupių ABBA išsiskyrė 1983-aisiais, pašlijus jos narių santykiams ir subyrėjus šeimoms (grupę sudarė dvi sutuoktinių poros).

Praėjus daugiau nei 30 metų, 2016-aisiais, grupė netikėtai surengė trumpą pasirodymą uždarame vakarėlyje Švedijoje. Ant scenos tąkart pasirodė visi išsiilgti atlikėjai: Agnetha Faltskog, Bjornas Ulvaeus, Benny Anderssonas ir Anni-Frid Lyngstad.

Teigiama, kad už atsikūrimą ir pasaulines gastroles grupei buvo siūlomos milžiniškos sumos, tačiau ji visada atsispirdavo pagundai.

Būsimų gastrolių metu ABBA taip pat neis į sceną – tačiau naujausios technologijos leis publikai patirti įspūdį, lyg vyktų tikras grupės koncertas.

Tai jau ne pirmas sykis, kai ABBA muzika perkeliama į kitas pramogų verslo sritis – didelės sėkmės sulaukė pagal ją sukurtas miuziklas „Mamma Mia!“, taip pat pavadintas kino filmas, Stokholme veikia ABBA muziejus, o grupės narys B.Ulvaeus šiame mieste turi restoraną, kuriame vyksta teatralizuoti pasirodymai pagal ABBA dainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.