Andrea Bocelli: kaip neregys teisininkas tapo pasaulinio lygio operos žvaigžde

Auksinio balso savininko Andrea Bocelli, kuriam šiemet sukaks 60 metų, nieks net neįsivaizduoja niekur kitur, kaip tik didžiojoje scenoje. Ypatingą talentą turintis operos atlikėjas, akivaizdu, sugeba išnaudoti savo nepriekaištingą balsą ir jaudinti minias žmonių. Nepaisant to, trūko visai nedaug, kad šis atlikėjas būtų tapęs teisininku. Andrea Bocelli gyvenimą supa daugybė paslapčių, kurios jau nuo šio savaitgalio bus pasakojamos biografiniame filme „Tylos muzika“.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 3, 2018, 5:08 PM

Ko tikrai nebūtų įmanoma atimti iš Andrea Bocelli, tai jo ypatingo talento. Nepaisant to, kad savo karjerą jis pradėjo jau įkopęs į trečią dešimtį, atlikėjas tapo išskirtiniu dainininku, išlipančiu iš savo žanro ribų. Be to, kad atliko pačius didžiausius vaidmenis Verdžio ir Pučinio operose, jis koncertavo ir su populiariais muzikos atlikėjais iš įvairių žanrų. Scenos kolegomis buvo Sarah Brightman, Celine Dion, Zuccero, Michaelas Jacksonas, Mary J. Blidge, Ariana Grande, Nicole Scherzinger ir dar daugybe įvairiausių atlikėju. Visai neseniai jis kartu su Edu Sheeranu įrašė dainos “Perfect” versiją “Perfect Symphony”, kurioje ir pats Edas Sheeranas uždainuoja itališkai. Atlikėjas taip pat turi savo žvaigždę Holivudo žvaigždžių bulvare.

Ir nors dabar jo šlovė atrodo akinama, pirmieji du dešimtmečiai jo gyvenime nebuvo tokie palankūs. Ir būtent apie tai pats Andrea Bocelli ir parašė savo memuarus, kuriais remiantis buvo sukurtas filmas “Tylos muzika”. Juostoje pasakojama apie berniuką Amosą Bardį, nuo jo gimimo iki pirmojo užlipimo ant didžiosios scenos. Istorija yra labai jautri, parodanti vaiko prisitaikymą prie nematančiųjų pasaulio, kaip jis niekuomet nelaikė savęs neįgaliu ir stengėsi viską daryti, kaip kiti. Ir dėl to, vaikinas siekė teisės mokslų, kurį laiką net dirbo teisininku, kol jam nusišypsojo sėkmė su vokalo mokytoju ir stulbinama karjera scenoje. Prieš kuriant filmą vienintelis Andrea Bocelli prašymas režisieriui buvo, kad jis neparodytų veikėjo negalios kaip problemos, nes tai niekada nebuvo trukdis siekti didžiausios gyvenimo svajonės.

Pagrindinį veikėją, Andrea Bocelli atitikmenį, filme suvaidino Toby Sebastian. Po filmo pasirodymo net A. Bocelli šeima buvo patenkinta rezultatu ir stebėjosi aktoriaus panašumu į patį jaunąjį A. Bocellį. Kartu su juo filme pasirodo ir Antonio Banderasas, jis suvaidino Andrea balso mokytoją, kuris, neklausydamas visų kitų neigiamų įvertinimų, jautė jauno vaikino talentą ir išlavino jį taip, kaip jis buvo vertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?