Portugalijoje „Euroviziją“ stebintis M. Tyla: „Ieva savo užduotį jau įvykdė 100 procentų“

Lisabonoje vykstantį „Eurovizijos“ dainų konkursą stebi ir būriai žiūrovų iš Lietuvos – antradienio vakarą, kai Ieva Zasimauskaitė rungėsi pirmajame pusfinalyje, prie „Altice“ arenos netrūko lietuviškų trispalvių.

M.Tyla I.Zasimauskaitės pasirodymą stebėjo „Eurovizijos“ kaimelyje.<br> Asmeninio albumo ir AP nuotr.
M.Tyla I.Zasimauskaitės pasirodymą stebėjo „Eurovizijos“ kaimelyje.<br> Asmeninio albumo ir AP nuotr.
M.Tyla „Eurovizijos“ kaimelyje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
M.Tyla „Eurovizijos“ kaimelyje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

specialiai lrytas.lt, Lisabona

May 9, 2018, 7:31 PM, atnaujinta May 11, 2018, 9:49 AM

Portugalijoje šiuo metu darbo reikalais vieši ir Donato Montvydo vadybininkas, muzikos apdovanojimų ceremonijos M.A.M.A. rengėjas Martynas Tyla, anksčiau į „Euroviziją“ lydėjęs Sashą Song, D.Montvydą, Moniką Linkytę su Vaidu Baumila, Viliją Matačiūnaitę.

Jis turėjo galimybę apsilankyti arenoje, tačiau antradienį vykusį pusfinalį pasirinko stebėti miesto centre – „Eurovizijos“ kaimelyje, kuriame įrengti dideli ekranai, scena, maisto ir gėrimų bei suvenyrų prekyvietės.

„Tiesą sakant, labai įdomu pirmą sykį „Euroviziją“ rengiančiame mieste konkursą stebėti ne arenoje, o mieste.

Visai kitomis akimis pamatai ir žiūrovų emocijas, reakciją į dainas“, - lrytas.lt sakė M.Tyla.

Tiesa, prieš pusfinalį jis buvo nuvykęs į areną, susitiko su I.Zasimauskaite, palinkėjo jai sėkmės.

„Kad ji pateko į finalą – nuostabu. Visi tuo džiaugiamės. Ieva savo užduotį jau įvykdė šimtu procentų.

Jei ji, kaip prognozuojama, finale pateks į dešimtuką, bus pranokusi visus lūkesčius ir savo darbą įvykdžiusi tūkstančiu procentų. Bet net jei ir nebus taip aukštai, niekas neturės teisės jos peikti. Ji pateko į finalą, valio. Kuo dažniau pateksime į finalą, tuo greičiau šį konkursą laimėsime.

Labai noriu pasveikinti ir dainos autorių Vytautą Bikų. Jo parašyta daina jau antrą kartą pateko į „Eurovizijos“ finalą – tai puikus rezultatas“, - sakė M.Tyla. V.Bikaus parašytą dainą „This Time“ prieš trejus metus konkurse atliko Vaidas Baumila ir Monika Linkytė.

Pažiūrėjęs pusfinalį su būriais konkurso gerbėjų, jis pastebėjo, kad karščiausios reakcijos sulaukė dvi jame skambėjusios dainos – bulgarų grupės „Equinox“ ir kiprietės Eleni Foureiros.

Abu šie kūriniai kartu su I.Zasimauskaitės atliekama daina „When We're Old“ pateko į šeštadienį vyksiantį „Eurovizijos“ finalą.

„Į mūsų dainą buvo reaguojama ramiau, bet tai natūralu – pati daina yra rami“, - kalbėjo M.Tyla.

Beje, kiprietei lažybų kontoros šįmet prognozuoja pergalę konkurse. O štai favorite laikyta izraelietė Netta po pasirodymo pusfinalyje nusileido žemyn – dabar geriau nei jos vertinamos ir Norvegijos atstovo Alexanderio Rybako galimybės laimėti.

„Tai – normalu, kadangi vaizdas išreklamuotame jos klipe ir scenoje – smarkiai skiriasi. Scenoje šis pasirodymas atrodo mažiau įspūdingai“, - sakė M.Tyla.

Po I.Zasimauskaitės pasirodymo jai komplimentus žarsto ne tik žurnalistai ir gerbėjai, bet ir konkurentai.

„Kai Ieva atliko savo dainą, mano komanda braukė ašarą. Ji žavi, natūrali, labai jausminga. Ji privalėjo patekti į finalą“, - sakė Latvijos atstovė Laura Rizzotto, kovosianti antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje.

Anot Latvijos delegacijos, trečiadienį Ievos daina nuolat skamba šios šalies radijo stočių eteryje, o žiniasklaida lietuvei skiria daug dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.