Atviras E. Dragūno interviu: „Retai padarau ką nors tokio blogo, kad sakyčiau „atsiprašau“

„Labiausiai noriu kurti muziką ir džiuginti žmones“, – šyptelėjo Egidijus Dragūnas (42 m.). Grupės SEL lyderis šią savaitę dalyvavo portalo lrytas.lt konferencijoje ir atsakė į skaitytojų klausimus.

E.Dragūnas: „Žmonės pasitiki mumis, žino, kad mokame surengti gerą pasirodymą.“<br>D.Umbraso nuotr.
E.Dragūnas: „Žmonės pasitiki mumis, žino, kad mokame surengti gerą pasirodymą.“<br>D.Umbraso nuotr.
 SEL šią vasarą surengs du koncertus, o tada kibs į naujo albumo įrašus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 SEL šią vasarą surengs du koncertus, o tada kibs į naujo albumo įrašus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 E.Dragūnas portalo lrytas.lt konferencijoje sulaukė ir nepatogių klausimų.<br> D.Umbraso nuotr.
 E.Dragūnas portalo lrytas.lt konferencijoje sulaukė ir nepatogių klausimų.<br> D.Umbraso nuotr.
 E.Dragūnas portalo lrytas.lt konferencijoje sulaukė ir nepatogių klausimų.<br> D.Umbraso nuotr.
 E.Dragūnas portalo lrytas.lt konferencijoje sulaukė ir nepatogių klausimų.<br> D.Umbraso nuotr.
 E.Dragūnas portalo lrytas.lt konferencijoje sulaukė ir nepatogių klausimų.<br> D.Umbraso nuotr.
 E.Dragūnas portalo lrytas.lt konferencijoje sulaukė ir nepatogių klausimų.<br> D.Umbraso nuotr.
 E.Dragūnas portalo lrytas.lt konferencijoje sulaukė ir nepatogių klausimų.<br> D.Umbraso nuotr.
 E.Dragūnas portalo lrytas.lt konferencijoje sulaukė ir nepatogių klausimų.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-06-10 18:12

Niekada nežinai, ką kitą akimirką sugalvos Egidijus. Viena ryškiausių ir spalvingiausių Lietuvos muzikos scenos asmenybių yra įsivėlęs į daugybę pikantiškų istorijų, kurių kitiems atlikėjams turbūt pakaktų keliems gyvenimams.

Pastaruosius metus jo vardas skambėjo ir policijai pateiktuose buvusios merginos kaltinimuose, ir skandalingame apsižodžiavime internete. Tačiau E.Dragūnas lrytas.lt skaitytojams sakė, kad jo gyvenime yra nutikę labai nedaug istorijų, dėl kurių turėtų atsiprašyti visuomenės.

Neseniai apdovanojimuose M.A.M.A. SEL buvo pripažinta Metų koncertine grupe. Jos koncertai ne vienus metus pritraukia didžiules minias. Taip, niekas neabejoja, bus ir šią vasarą – liepos 7 dieną E.Dragūnas ir jo bendražygiai koncertuos Klaipėdos vasaros estradoje, rugpjūčio 31 dieną – Vilniaus Kalnų parke.

Retai interviu duodantis E.Dragūnas lrytas.lt konferencijoje papasakojo ne tik apie būsimą naują albumą ir filmą, bet ir apie skandalus, kurie jį pastaruoju metu lydi, sūnaus auklėjimą bei norą iškovoti Lietuvai pergalę „Eurovizijoje“.

– Šią vasarą bus du SEL koncertai Lietuvoje. Ko iš jų tikėtis?

– Viską pamatys tie, kurie ateis. Tikiu, kad žmonės pasitiki mumis, žino, kad mokame surengti gerą pasirodymą. Scena bus nauja, tai viskas, ką noriu pasakyti.

Jau dabar dėmesį telkiu į dvi kitas svajones. Viena – sena, pagroti Vingio parke. Nedaugeliui grupių tai pavyksta.

Antra – mačiau sapną, kad koncertuoju dideliame futbolo stadione. Kai jis bus Lietuvoje pastatytas, jame būtinai sugrosiu. Net jei tai bus negreitai.

– Tai šįmet bus tik du SEL koncertai?

– Negali sėdėti ant kelių krėslų vienu metu. Mums atėjo metas įrašyti naują albumą, o tai nevyksta greitai. Po šių pasirodymų rugsėjį užsidarysime įrašų studijoje ir dirbsime.

Šiomis dienomis susitiksiu su režisieriumi Emiliu Vėlyviu, jis man suformavo komandą, su kuria jau seniai noriu sukurti meninį filmą. Idėja – albumas ir filmas bus vieno projekto dalys. Užsidarysime porai metų, o tada pristatysime visa tai. O tada, įsivaizduoju, žengsime į Vingio parką.

– Filmas bus apie jus?

– Kai susitikau su scenaristais, jie buvo nusiteikę skeptiškai. Bet scenarijų aš kūriau beveik penkerius metus. Jie buvo priblokšti ir nustebinti mano idėjos.

Tai nebus lengvo pobūdžio filmas. Pats vaidinsiu viename epizode. Kol kas tai viskas, ką galiu atskleisti.

– Kalbama, kad naujas dainas įrašyti ruošiatės Berlyne ir Londone.

– Yra jaunų žmonių, kurie nori padirbėti kartu, bet rasti naują skambesį nėra paprasta. Be to, pasivažinėjus mersedesu nesinori sėsti į žigulį.

Anksčiau dirbau su beprotiškai talentingais žmonėmis – Marijumi Adomaičiu, Raigardu Tautkumi. Jie studijose sėdi dvidešimt metų. Čia kaip sukurti laką Stradivariaus smuikų – ne kiekvienas tai gali padaryti. O man reikalingas aukščiausias lygis.

Buvome susitikę su Leonu Somovu, bet jis dabar labai užsiėmęs, dirba su Švedijos žvaigždėmis. Tokių kaip jis, kuriančių tokį skambesį, Lietuvoje yra tik trys keturi. Labai norėčiau su juo įrašyti bent porą kūrinių.

Buvau Berlyne, Londone, Maskvoje – žiūrėjau, kur galėčiau kurti albumą. Reikės viską apmąstyti, rugsėjį įrašai prasidės.

– Per pastaruosius metus įsivėlėte į ne vieną skandalingą istoriją. Viena naujausių – itin šiurkštus komentaras, kurį internete parašėte po tinklaraštininkės Simonos Burbaitės įkelta nuotrauka. (E.Dragūnas rašė: „Baisu, kai bobos virsta vyrais. Boksininkė. Kai p******vieną, užmigtum amžiams“. – Red.) Kilo skandalas. Kodėl reikėjo rašyti tuos žodžius?

– Nedariau to piktybiškai ir sąmoningai. Man net baisu apie tai kalbėti, nes moterų yra daug, visos – su skirtinga nuotaika. Vienai šiandien padovanojo gėlių, žiedą, kita nusilaužė nagą. Su jomis geriau nejuokauti.

Galima diskutuoti, teisintis. Bet kuriuo atveju aš negalvoju taip, kaip parašiau. Tai buvo visiškai kvailas juokelis.

Ji nuotraukoje (kurią E.Dragūnas pakomentavo – Red.) buvo su bokso pirštinėmis. Tema – kova. Mano juokelis buvo atitinkamas. Taip, pajuokavau nesėkmingai.

Tai sukėlė didelę bangą. Laukiau, kada ji nurims. Dabar mes rengiame akciją – dalis pinigų už bilietus į mano koncertą bus skirta kovai su krūties vėžiu.

– Ar tai būdas atsiprašyti moterų?

– Aš retai padarau ką nors tokio blogo, kad sakyčiau „atsiprašau“. Per pastaruosius kelerius metus gal tik kartą – turėjau atsiprašyti visuomenės, kad vairavau išgėręs. Tai siaubas. Kol sėdi prie vairo, gal nesuvoki, bet jei mano vaiką pervažiuotų, nežinau, ką tokiam žmogui padaryčiau.

Beveik trejus metus sėdėjau ant galinės sėdynės. Kad sėdau vairuoti išgėręs – nusikaltimas. O šiuo atveju taip nemanau. Tai, ką manau apie moteris – motiną, krikšto mamą, merginą – yra visai ne tai, ką rašiau. Taip juokauti, kaip pajuokavau, turbūt negalima.

– Po įvykio su S.Burbaite internete kilo audra, buvo raginimų boikotuoti SEL muziką ir koncertus, aštriai prabilo ir kiti atlikėjai. Ar tai jums pakenkė?

– Žiūriu į tai kaip į gyvenimo pamoką, kuri manęs nenužudė. Padariau išvadas.

Buvo ir gerų pasekmių man. Yra žmonių, kurie prieina ir sako, kad mane mėgsta ir nori pabendrauti, yra tokių, kurie man jaučia antipatiją. Nežinai, kurie yra kurie.

Šis konfliktas daug ką sudėliojo į vietas. Tie, kurie mane pažįsta, žino, kad nesu toks, koks buvau pavaizduotas. Bet buvo muzikantų, kurių elgesys mane nustebino. Pavyzdžiui, Ericos Jennings pareiškimas – o, jis blogas, neikit į jo koncertus. Pagalvojau: kodėl tu tokia gera ir į tavo koncertus niekas neina?

Pasirodė aiškūs veidai – su kuo noriu kalbėtis, sveikintis, kas yra nuoširdūs. Nesu piktas žmogus, kuris nervinasi, kad pas mano kaimyną Joną Valančiūną – geresnė mašina. Kai jauti gyvenimo kokybę, laisvę, nori skristi, o ne pavydėti, pykti.

– Dėl skandalo su S.Burbaite SEL paliko vokalistė Kaia. Kaip tai vertinate?

– Ji – slidi. (Juokiasi.) Pasirodymas su manimi jai pelnė dešimt milijonų dainos peržiūrų internete. Mes su grupe pasijuokėme – ji nesikeičia. Žinau, kad ji į sceną prieš tokią didelę auditoriją niekada neužlips.

Ji negerai pasielgė. Tą rytą ji man parašė žinutę: „O, tarp mūsų viskas gerai.“ Galbūt ją į tą reikalą tiesiog įtraukė spauda, bet ji niekada ir nebuvo grupės dalis.

Dar prieš porą metų ji man iškėlė sąlygas. Iš pradžių sutikau, tada pasakiau: mergaite, durys ten, rankeną spausti į apačią. Vėliau ji grįžo.

Šiaip ji talentinga, bet jos žmogiškos savybės man nepriimtinos.

– Jūsų buvusi mergina Eleonora Sebrova pernai kreipėsi į policiją, kaltindama jus smurtu ir grasinimu nužudyti. Kuo ši istorija baigėsi?

– Ikiteisminis tyrimas nutrauktas. Mes daug metų buvome geri draugai, patyrėme įvairių dalykų. Moterys yra keistos, kartais nesuprantu jų. Vienu metu prašiau, kad būtų taika. Tada moteris nenori. O kai atsuki nugarą, moteris pradeda norėti. Kuo mes labiau mylime moteris, tuo mažiau joms patinkame.

Mes iš tiesų pykomės, vienas kito nekentėme. Kas nežino, kas yra skyrybos, sveikinu, linkiu niekada nesužinoti. Dabar emocijos aprimo, mes pasikalbame.

Kartais pagalvoju, kad norėčiau tiesiog kurti muziką, džiuginti žmones, bet trejus metus negaliu to daryti, nes vis kas nors nutinka.

Kai į tavo namus įsiveržia policijos pareigūnai, daro kratą, varto daiktus... Net negaliu apie tai kalbėti, nes esu pasirašęs popierius.

– Daug kas mano, kad jūsų su Donatu Montvydu įrašyta daina „Nieko verta“ yra apie Eleonorą.

– Ne, tai visiškas sutapimas. Dainos tekstą rašė Justas Mamontovas, gal jis pagavo tų dienų aktualijas, nežinau.

Iš tiesų aš tos dainos nemėgstu, nors ji – populiari. Vieną sykį teko ją dainuoti. Graži melodija, taip. Donatas gražiai padainavo, o aš atėjęs į studiją kažką pakalbėjau, ir tiek.

– Jau kurį laiką socialiniuose tinkluose nesidalijate nuotraukomis su savo drauge modeliu Kotryna Kozlovaite. Ar jūs dar kartu?

– Tiesiog nekeliame tų nuotraukų. Kad būtų ramiau. Mes bendraujame. Ji šiuo metu dirba, yra Vokietijoje. Ji – užsiėmęs žmogus, matomės savaitgaliais. Viskas pakankamai neblogai.

– Ką manote apie kitų atlikėjų kritiką, pašaipas jūsų adresu? Pavyzdžiui, apie jus aštriai pakalbėti mėgsta Vaidas Baumila.

– Neturiu laiko skaityti tų diskusijų internete. Man keista, kad jie turi tam laiko.

O ką rašė Vaidas? Kiek su juo matėmės, viskas normaliai buvo. Su M.Adomaičiu kalbėjomės, kad Vaidas ir man, ir jam atsiuntė atsiprašymo laišką už tai, kad kažką pasakė ne taip. Paskaičiau, nieko nesupratau. (Juokiasi.)

– Ar neketinate dalyvauti „Eurovizijoje“?

– Nenoriu nieko įžeisti, bet šiais laikais į „Euroviziją“ iš Lietuvos vyksta žmonės iš gatvės. Puikiai suprantu, kad neturiu reikalingų vokalo duomenų.

Galėčiau dalyvauti kaip protas, idėjų generatorius. Tam reikalingi ne diletantai, kurie ten vyksta. Ten reikalingi tokie prodiuseriai kaip L.Somovas, M.Adomaitis, tokios vokalistės kaip Jazzu, Monika Liu. Finansais, robotais, privačiais lėktuvais ir šou pasirūpinčiau aš.

Bandžiau įkalbėti stiprius žmones, kad susėstume ir viską padarytume. Bet tada prasidėjo – „o, jis apie mane negražiai pasakė“, „o, jis draugavo su mano mergina“. Sakiau: bičiuliai, patraukite savo principus, padarykime savo darbą.

Turbūt dar tektų samdytis gerą psichologą, bet labai norėčiau įvykdyti šį projektą – vyktume kovoti ne dėl dvidešimtos vietos, o taikyti į pirmąją. Gal ateis toks laikas.

– Buvote užsiminęs, kad ateityje eisite į politiką.

– Taip myliu laisvę ir save, kad turbūt ne. Galėčiau atlikti kokią nors konkrečią funkciją.

Mes daug laiko leidžiame su Viktoru Uspaskichu. Anksčiau net nežinojau jo, kaip politiko. Daug diskutuojame apie alkoholio žalą, sveiką maistą. Man malonu būti prie to žmogaus, jo švarus protas. Kai jis pasakoja apie ekonomiką, daug ko nesuprantu.

Politika – sunkus darbas. Nežinau, ar kas norėtų, kad aš operuočiau širdį ar tupdyčiau lėktuvą. Mano pusseserė yra baigusi politologiją, bet užsiima kitais darbais. Į politiką ji nenori.

Kita vertus, aš labai gerbiu Vytautą Landsbergį. Bet kartais jam ar jo anūkui noriu pasakyti, kad Lietuva nėra jų nuosavybė.

– Turite dešimties metų sūnų Deividą. Ar norėtumėte turėti daugiau vaikų?

– Yra šeimos. Yra vienišos motinos. Ir vieniši tėvai. Būti vienišu tėvu – žiauriai sudėtinga. Mano gyvenimas nėra lengvas. Padeda mano mama. Šeimoje vyras atlieka vieną funkciją, moteris – kitą. Yra situacijų, kai vyras negali atstoti moters.

Buvo, kai pamačiau, kad vaiką reikia nuvesti pas psichologą. Juk aš jį auklėju vyriškai, nėra moteriškos atsvaros. Susimąsčiau, kaip tai padaryti. Aš stengiuosi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.