R. Williamsas pliekiamas dėl dalyvavimo pasaulio čempionate: hito apie rusus nedainuos

Ketvirtadienio vakarą Maskvoje įvyksiančiame pasaulio futbolo čempionato atidaryme dainuos britų popžvaigždė Robbie Williamsas. Dėl tokio savo sprendimo ir nemažai kritikos sulaukęs atlikėjas nuo šios savaitės pradžios vieši Rusijoje ir jau repetavo savo pasirodymą Maskvos Lužnikų stadione.

 R.Williamsas ketvirtadienį dainuos Pasaulio futbolo čempionato atidaryme.<br> AP nuotr.
 R.Williamsas ketvirtadienį dainuos Pasaulio futbolo čempionato atidaryme.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2018, 2:03 PM

R.Williamso pasirodymas įvyks prieš šį vakarą stadione čempionatą pradėsiančias Rusijos ir Saudo Arabijos rinktinių varžybas.

Dėl Rusijos politinių veiksmų pasaulyje skamba daug raginimų boikotuoti čempionatą ir jo nežiūrėti net ir per televizorių.

Britų parlamento narys Stephenas Doughty išreiškė nusistebėjimą ir nusivylimą, kad R.Williamsas sutiko dalyvauti šiame renginyje.

„Tuo metu, kai Rusijos lėktuvai bombarduoja civilius Sirijoje, Rusijos valstybė nuodija žmones Britanijos gatvėse, persekioja lytinių mažumų atstovus Čečėnijoje ir kitur, jau nekalbant, kad bando pažeisti mūsų demokratiją, tikiuosi, kad Robbie koncertuodamas kalbės ir apie šiuos dalykus?“ – ironizavo politikas.

Finansininkas Billas Browderis, kurio advokatas Sergejus Magnickis, tyręs valdininkų korupciją, buvo mirtinai sumuštas Maskvos kalėjime, taip pat piktinasi R.Williamso sprendimu.

„Suprasdamas ar nesuprasdamas tai, Robbie Williamsas elgiasi gėdingai. Norėčiau jį supažindinti su S.Magnickio našle ir sūnumi, kad jis suprastų, kokį režimą jis legitimizuoja“, -  sakė B.Browderis.

Maskvoje duodamas interviu naujienų agentūrai „Reuters“, R.Williamsas sakė, kad jaučiasi laimingas dėl jam tekusios galimybės pasirodyti futbolo čempionato atidaryme.

Anksčiau jis ne sykį yra dainavęs privačiuose Rusijos verslininkų vakarėliuose.

„Kai aš augau, Rusija buvo lyg kitoje planetoje. O tada patenki už geležinės uždangos, susitinki su žmonėmis, patiri jų kultūrą ir supranti, kad tai – tokie pat žmonės kaip aš ir jūs.

Dainuoti tokiame renginyje yra garbė. Žnaibau save, kad įsitikinčiau, jog nesapnuoju“, – sakė 44-erių atlikėjas.

Pasklidus žiniai apie jo pasirodymą, buvo prisimintas prieš porą metų R.Williamso įrašytas ironiškas kūrinys „Party Like A Russian“, kuriame jis ironiškai išsišaipė iš Rusijos oligarchų.

Išleidus šią dainą, Rusijoje kilo pasipiktinimas, pasigirdo raginimai boikotuoti šio atlikėjo muziką.

R.Williamsas patikino, kad čempionato atidarymo ceremonijoje dainuos savo ryškiausius hitus, tačiau „Party Like A Russian“ tarp jų nebus.

„Norėčiau padainuoti „Party Like A Russian“. Deja, manęs paprašyta nedainuoti šio kūrinio“, – prasitarė R.Williamsas.

Tačiau kiek sutrikęs dainininkas čia pat suskubo tvirtinti, jog iš tiesų priežastis – kita: „Tiesiog dainuosiu geriausiai žinomus savo kūrinius“.

Daug kalbų sukėlęs R.Williamso klipas „Party Like A Russian“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.