Muzikos inkubatoriuje „Novus“ susirungs ir „Eurovizijos“ atrankų dalyviai

Tarptautinis muzikos inkubatorius „Novus“, praėjusią savaitę paskelbęs naujo sezono pradžią, šią savaitę tęsia muzikines kovas.

 Otreya.<br> D.Umbraso nuotr.
 Otreya.<br> D.Umbraso nuotr.
„Justin 3“.<br> T.Bauro nuotr.
„Justin 3“.<br> T.Bauro nuotr.
„P...ui Posse“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„P...ui Posse“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 „Kedrostubùras“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 „Kedrostubùras“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 2:01 PM, atnaujinta Jun 19, 2018, 2:16 PM

Šįvakar „Novus“ scenoje – jau antrasis etapas, kuriame pasirodys keturios grupės, nuo jau bandžiusių užkariauti „Eurovizijos“ sceną iki žinomų kol kas tik mažam gerbėjų ratui.

Jūsų dėmesiui – trumpa pažintis su kiekviena jų.

„Justin 3“ (Lietuva)

Tai pop ir truputį roko grupė, kurią sukūrė aktorius, dainininkas, tekstų ir muzikos autorius Justinas Stanislovaitis.

„Justin 3“ su kūriniais „The Train“ ir „Survivor“ jau spėjo debiutuoti kultiniame „BBC Radio One“ eteryje. Ir nors grupė gyvuoja vos porą metų, savo diskografijoje jau turi vieną EP albumą bei 6 singlus. „Justin 3“ yra išbandę ir „Eurovizijos“ atrankų sceną.

„P..ui Posse“ (Lietuva)

„P..ui Posse“ grupę sudarantis atlikėjas „Im in my bed“ ir prodiuseriai „Calve Sprite“ bei DJ Top Golfer, „Novus“ klausytojams žada atplukdyti naujają muzikos bangą tiesiai iš vidinio pogrindžio. „Į jūsų pasimetusias širdis“, – priduria jauni vaikinai. 

Otreya (Lietuva)

Poproko muzikos atlikėja ir dainų kūrėja. Mergina keletą kartų dalyvavo „Eurovizijos“ atrankose – paskutinį kartą joje su grupe pasirodė 2016 m. ir atliko dainą „Last Two Weeks“.

Otreya jau yra pasirodžiusi „Galapagų“ muzikos festivalyje, „Baikerių naktyse“, grojo Gatvės muzikos dienose. Šiuo metu ji intensyviai dirba įrašų studijoje, ruošia naujus kūrinius – vienas jų, bendras švedų, graikų ir lietuvių darbas „Pretty Little Liar“, pasirodė 2018 m. pradžioje.

„Kedrostubùras“ (LT)

Grupė „Kedrostubùras“ savo veiklą pradėjo 2017 metų vasarą, grodami mažuose renginiuose. Grupės stuburą sudaro keturi, dar mokykloje kūrybine veikla kartu užsiimdavę vaikinai: Matas Saladžius, Pijus Grudė, Giedrius Paliliūnas ir Maksimas Leontjevas.

Jie savo kūrybą apibūdina kaip nuolatinę kelionę tarp stilių, žanrų, emocijų ir istorijų, todėl jų programoje dažnai pavyksta išgirsti trap ir roko muzikos mišinių.

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ pabaigoje iš visų konkurse dalyvavusių grupių bus išrinkta viena geriausia. Jos lauks pavydėtinas prizų fondas.

„Muzikinis cechas“ įsteigs pagrindinį prizą – padovanos video klipą ir dainos įrašą. Atlikėjų vadybos agentūra „Tilto namai“ vienai grupių suteiks komunikacijos ir vadybos paslaugas pasirinktam projektui ar koncertui, o „Square“ filmavimo komanda padovanos vaizdo klipą.

Konkurso geriausiesiems taip pat atiteks galimybė pasirodyti muzikos festivalyje „Loftas Fest“, ypatingi rėmėjų „Converese“, „Caffeine“, „LRT“, „Menų spaustuvės“, „Vaga“ knygynų prizai ir pan. Įdomiausios grupės bus kviečiamos apšildyti „Lofte“ pasirodysiančias muzikos žvaigždes, trys geriausios pasirodys bendrame koncerte „Vasaros terasoje“ Vilniuje, taip pat visos konkurso grupės turės galimybę groti Palangos „LRT Opus“ scenoje „I love Palanga“ vasaros sesijoje. 

Konkurse dalyvaujančias grupes jau trečius metus pristato „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius. 

Muzikinės „Novus“ kovos vyks kiekvieną antradienį iki pat liepos 31 d. menų fabriko „Loftas“ kieme įsikūrusioje „LRT Opus terasoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.