Albumo apžvalga. Tomas Sinickis „Vilnius“

Tomas Sinickis – įdomus Lietuvos scenos personažas. Buvęs praėjusiame dešimtmetyje spindėjusios roko grupės „Gravel“ lyderis, verslininkas, neslepiantis, jog niekada nemėgins gyventi iš muzikos, nes tai jam tiesiog neapsimoka. Tačiau kas kelis mėnesius išlendantis į viešumą ir surengiantis porą koncertų per metus. 

Tomas Sinickis.<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Sinickis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2018, 6:22 PM, atnaujinta Jun 21, 2018, 6:27 PM

Jis turi nemažą būrį gerbėjų – susižavėjusių ir Tomo muzika, ir jo ironija (kurią buvo galima įvertinti ir „Eurovizijos“ atrankoje, kurioje dainininkas kartkartėmis dirbo komisijoje). Naujausias jo darbas – penkių dainų minialbumas „Vilnius“, neblogai išreklamuotas titulinės dainos vaizdo klipo, kuriame lanką aplink juosmenį suka Artūras Zuokas.

Iš pradžių patalpintas internete, vėliau albumas išleistas ir kompaktinėje plokštelėje, kurią (kaip ir žavingus džemperius su užrašu „Vilnius“) galima įsigyti Tomo interneto svetainėje.

Tiesa, nauju jį galima vadinti tik sąlyginai. Mat melodingas ir ilgesingas meilės himnas „Vilnius“ (iš esmės daina nė velnio nėra apie Lietuvos sostinę) sukurtas dar prieš 15 metų, buvusi Tomo grupė „Gravel“ jį kartais grodavo koncertuose. Tačiau įrašytas – tik dabar, nes anksčiau su juo groję muzikantai, anot Tomo, būtų nesugebėję ją atlikti taip, kaip jis įsivaizduoja.

„Vilnius“ – ryškiausia šio albumo daina, nors pačiam Tomui atrodo kitaip. Savo geriausiu visų laikų kūriniu jis vadina „Compromise“ – baladę su didingu priedainiu. Parašyta apie karus ir tai, kad būtina siekti kompromiso. Bent jau jis pats taip sako, nors niekada nežinai, kada jis kalba rimtai.

Dar čia yra linksmesnio tempo, Tomo žmonai sukurta „It Will Never End“ – apie nesibaigiančius jausmus. Taip pat – nerūdijančią meilę britų „Oasis“ skambesiui liudijanti „Free Since 91” – apie mūsų laisvę, kurią turime beveik trisdešimt metų. Ir „If You Wish“ – tokia pusiau juokinga daina apie skolas, kuri prieš kelerius metus buvo pristatoma kaip Graikijos krizės įkvėptas kūrinys (tai, žinoma, tebuvo pokštas).

Kai kuriuos albumo epizodus paryškina styginiai, bet šiaip čia – tas pats britiškas rokas, kurio vandenyse Tomas žvejoja nuo maždaug 2005-ųjų. Net ir melodiniai ėjimai kartojasi – atidžiau paklausę, rasite užuominų į „Gravel“ baladę „When There's Nothing Left“.

„Esu geriausias dainų kūrėjas Lietuvoje“, – yra sakęs T.Sinickis. Bent jau iš šio albumo to nesijaučia – net ir dainų tekstai anksčiau atrodė kiek įdomesni. Įspūdis – jog Tomas tiesiog daug negalvodamas išleido jo kompiuteryje gulėjusias dainas, kurias buvo gaila išmesti. Bet to ir reikėjo tikėtis – kaip jau sakyta, į visą šį muzikos žaidimą jis nežiūri pernelyg rimtai.

Įvertinimas – 7 iš 10.

Vaizdo klipas „Vilnius“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.